Komfortzóna | Smink

A komfortzóna lehet egy kényelmes helyzet, és jelentheti a megszokás visszatartó erejét is. Rengeteg ötletem volt e poszt bevezetéséhez. Például: Meik Wiking Hygge-könyve szerint a dánok általában feketét viselnek, egyszerre egyszerűek és elegánsak, öltözködésük mentes minden erőltetettségtől. Aztán: Shakespeare Hamletje börtönként tekint Dániára. (Persze nem a divat miatt.) Továbbá: Stieg Larsson Millennium-trilógiájának többféle megfilmesítése és Rooney Mara hattyúszépsége is eszembe jutott. A kapocs ebben az összevisszának tűnő asszociációs láncban egy amerikai márkájú rúzs, amelynek az egyik árnyalatát a dán fővárosról nevezték el. (Igen, Stieg Larsson svéd volt, de a A tetovált lány [2009] elkészítésében többek között a dánok is részt vettek. Rooney Mara persze nem ebben szerepel, hanem a 2011-es remake-ben.)
Komfortzóna

Nem tudom megfejteni, miért pont ez a húsos-bogyós árnyalat kapta a dán főváros nevét a NYX Soft Matte Lip Creamek közül, valószínűleg nem is fontos. (Mind a harmincnégy árnyalat egy-egy város nevét viseli.) Óvatosan barátkozom a karácsonyra kapott Copenhagennel – erről szól a bejegyzés.

Egy régi, egy új

Az eredeti ötletem az volt, hogy a smink főszereplője lesz a Copenhagen, minimalista szemfestéssel és hangsúlyosabb, de természetes hatású szemöldökkel. Mindenképp ki akartam próbálni a szintén karácsonyra kapott Ebelin szempilla-göndörítőt, és mivel két spirálom van megbontva, valamelyik régebbit akartam használni, nem az új Baby Rollt. A Bourjois CC-krémet sem tegnap vettem, de eléggé háttérbe szorult mostanában a frissen kikevert színezett hidratálók és az IsaDora alapozó mellett, szinte meg is feledkeztem róla. Tanulság: valószínűleg nem veszem újra, ha elfogy, pedig régebben, kevesebb tapasztalattal nagyon szerettem. De a színválasztékból nem találok a bőrömhöz tökéletesen illeszkedőt, az összetevőlista sem teszi kihagyhatatlanná, akkor miért ragaszkodnék hozzá?

nyx soft matte copenhagen

Lépésről lépésre:

  • Tiszta ecset híján kézzel vittem föl a Bourjois CC-krémet, kicsit egyenetlenebb lett így a felszín, mint a Real Techniques expert face-szel, de ez csak pár centiről látszott. Külön korrektort nem használtam, a szemem köré is a Bourjois-t vittem föl.
  • Az Innisfree No-Sebum ásványi púdert a saját kis puffnijával nyomkodtam bele a bőrömbe. Így több kell belőle, mint akkor, ha ecsettel viszem föl, de úgy látom, a jó tulajdonságai ezzel a módszerrel érvényesülnek igazán: hihetetlenül selymes felületet ad, és a pórusokat is “elmossa” azon túl, hogy rögtön fölszívja a fölösleges olajat.
  • A szemöldökömre, bár a kép nem feltétlenül adja vissza, kivételesen sok időt szántam az eredeti koncepciómnak megfelelően: a Trend It Up szemöldökceruza spirálos végével előbb alulról fölfelé, majd fentről lefelé fésültem át a szálakat, miközben szálacskákat húztam az üres részekre.
  • A szemhéjamra és a belső szemzugba ujjbeggyel vittem föl egy kicsit a Catrice Treasure Trove highlighterből, aztán a Real Techniques multitask cheekkel az arccsontom tetejére is. Szokás szerint képen semmi sem látszódik belőle.
  • Begöndörítettem a szempilláimat – jó, ne túlozzunk, picit íveltebbek lettek -, aztán a Maybelline Lash Sensational Luscious-szel kifestettem őket. Most, hogy már pár hónapja nyitott a tubus, egész jó a festék állaga, de alig várom, hogy elhasználjam.
  • Idáig eljutva kellett volna következnie a NYX Copenhagennek, de elment a bátorságom, és inkább a jól bevált Lovely Extra Lasting folyékony rúzst (Nr 4) választottam. (Itt élesben is látszik a szín.)
  • A Real Techniques multitask face ecsettel és a kedvenc pirosítómmal, a Rimmel Lasting Finish-sel (Pink Rose) adtam egy kis színt az almácskáknak.

Ezzel el is készültem volna, de annyira piszkálta a fantáziámat a Copenhagen, hogy végül fölvittem belőle egy keveset az ajkaim belső részére és ujjbeggyel beleütögettem az előző rétegbe. Így enyhén színátmenetes, szerintem nagyon szép ajakfestést kaptam, még abszolút a komfortzónámon belül.

nyx lovely
Lovely Extra Lasting Nr 4 és NYX Soft Matte Lip Cream Copenhagen
nyx lovely swatches
A színmintákkal is meg akartam mutatni, hogy a Lovely kicsit tompítja a NYX színét, de a kezemen ez nem működött.

nyx lovely komfortzona

Végül még túl is teljesítettem az Egy régi, egy új koncepciót: tavaly a Lovelyval kezdtem a folyékony matt rúzsokkal való barátkozást, akkor a formula jelentett nekem újdonságot, most pedig, a NYX darabjával a számomra különleges, elsőre picit elbizonytalanító szín. Nekem nagyon tetszett a kettő kombinációja, így a magam részéről hétköznapokon is abszolút viselhetőnek tartom. A Copenhagen tesztjéről szóló bejegyzésben viszont majd teljes pompájában is megmutatom. Rooney Marának csont nélkül komfortzóna lenne ez a rúzs.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

 

 

Komfortzóna | Smink” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Az életed ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér…hehe bocsánat, csak ez jutott eszembe hirtelen, nem a sminkelési szokásokkal kapcsolatban, de szoktam azt magamnak mondogatni, mert sajnos hajlamos vagyok visszahúzódni a komfortzónámba és ezzel elszalasztani jó dolgokat is.
    Amúgy sminkben is így vagyok…időnként veszek valamit ami újdonság lehetne, de általában nem használom… Szép lett a sminked, a két rúzs kombinációja is jól mutat, szerintem jól állhat a Copenhagen önmagában is, valamiért el tudom képzelni rajtad 🙂 (magamon nem bírom az erősebb színű rúzsokat, ami pech és erősen korlàtozza a lehetőségeket)

    Kedvelik 1 személy

    1. Igen, a komfortzóna elhagyása alapvetően jó dolog, még ha sokszor nem is könnyű, szóval én is biztatlak, hogy ne maradj le semmi jóról 🙂
      A sminkelésben azért szerintem picit más a helyzet, szerintem. Legalábbis számomra folyton fölmerül ez a színtípusosdi, és az meg pont nem arról szólna, hogy olyan színeket viselj, amelyek nem illenek hozzád, csak azért, hogy kilépj a komfortzónádból. (Az persze megint más, ha valakinek tökéletesen állna egy hideg vörös, de még sosem volt bátorsága hozzá.) Szóval lehet, hogy korlátoznak a halványabb rúzsok, de legalább mindig elégedetten nézel a tükörbe, ha tudod, hogy ezek állnak jól 🙂

      Kedvelés

      1. Ó, ezzel egyetértek. De azt hiszem, én épp így lennék, hiába állítaná a színtanácsadó, hogy x színű rúzs/szemhéjpúder/ruha bizony előnyös lenne, igen nehezen venném rá magam a viselésére 😀

        Kedvelik 1 személy

  2. Kedves @haboskakaoblog! Nagy izgalommal olvastam a bejegyzésed, mert az utóbbi időben nekem is nagy kedvenceimmé váltak a lovely matt ajakrúzsai. Mivel azelőtt leginkább ajakbalzsamot használtam eleinte szokatlannak éreztem, ez egyfajta kilépés volt számomra a komfortzónámból. Miután hozzászoktam egyre jobban megszerettem őket és most újakat is ki szeretnék próbálni, így szuper inspiráció volt számomra a bejegyzésed, és azt hiszem, hogy a húsvéti kívánságlistámon mindenképpen szerepelni fog ez a Coppenhagen nevezetű termék!
    Üdv: KittiKém

    Kedvelik 1 személy

    1. Kedves KittiKém! Örülök, hogy itt vagy és köszönöm a hozzászólásod 🙂 Én sem vettem volna meg magamtól soha ezt a színt, ezért is vagyok nagyon hálás azoknak, akiktől kaptam. Akár ezt, akár más színt választasz ebből a Soft Matte családból, nem hinném, hogy rosszul fogsz járni. Januárban ki fog kerülni a teszt is a blogra erről a kencéről, nem mondom, hogy ég és föld a Lovely és a NYX, de azért van különbség minőségben, komfortban. Meg persze a színválasztékot tekintve. További jó kísérletezést kívánok neked a sminkelés terén, remélem, máskor is találsz majd inspiráló bejegyzést a blogon 🙂
      Üdvözöl: Marcsi

      Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .