A blogról

A habos kakaó számomra egy bögrényi kényeztetés.

A habos kakaó a kedvenc kuckózós italom.

A Habos Kakaó egy online szépségnaplóféleség. Az alcím – Keserédes finomságok – leginkább azt a stílust hivatott körbeírni, amellyel a blogot vezetem: a szépre érzékenyen, néha egy kis iróniával, néha a magam sajátos humorával, de leginkább komolykodva.

A tudatos bőrápolás elkötelezettjeként, a koreai termékek iránt nagy érdeklődést mutatva, de a halmozás sulykolása helyett inkább (kezdő) minimalista szemlélettel keresem a témákat és dolgozom ki a bejegyzéseket.

Visszatérő témák:

  • Bőrápolási rutin: évszak és napszak szerinti áttekintést találsz itt az aktuálisan használt termékeimről. Mindegyik bejegyzést telerakom linkekkel, így könnyen eljuthatsz konkrét tesztekhez és összetevőelemzésekhez is.
  • Sminkelés: extrém, nagyon feltűnő és/vagy profi sminkeket ezen a blogon biztosan nem találsz. Egyszerű, általában hétköznapi, de szívvel-lélekkel kivitelezett sminkeket tudok neked mutatni, sokszor termékteszthez kötve. Hiszen magam is azokat a bejegyzéseket szeretem a leginkább, amelyekben “kontextusba helyezik” az adott terméket, nem csak egy színmintát mutatnak róla. (Az más kérdés, hogy a képeim minősége elég sok kívánnivalót hagy maga után, kérlek, ezt nézd el nekem.)
  • Kindertojás: “Amikor olyan eladótól rendelek koreai kozmetikumot, akitől minták is várhatók, mindig nagyon izgatott vagyok a kicsomagolásnál. Talán a kindertojás-élményhez tudnám hasonlítani ezt az érzést, amikor kíváncsian várom, mit rejt a doboz a nyilvánvalón kívül. Hogy a metafora egyértelmű legyen: csokoládé = a megrendelt termék, instant örömet okozó, hosszú távon viszont általában még porfogónak is gagyi játék = kozmetikumminta.” Ezekben a bejegyzésekben tehát termékmintákat tesztelek, és azt a wow-faktort keresem, amely miatt egy minta alapján rákerülhet az adott termék a kívánságlistámra.
  • Fátyolmaszkok versenyemeglepő, de a hazai drogériákban is egyre több koreai gyártmányú fátyolmaszk található. Ez a terméktípus nem állandó eleme a bőrápolási rutinomnak, de időről időre összegyűlik annyi tapasztalat, amennyi alapján már érdemes bejegyzést írni. Komolyan veszem a versenyt, helyezéseket is osztok.
  • Kapszulanapló: élhetőbb, stílusosabb, pazarlásmentes, minimalista ruhatárat szeretnék, te pedig követheted a haladásomat ezen az úton.
  • Sajtószemleolyan cikkeket mutatok itt be, amelyek témája érdekes számomra, és maguk a cikkek nagyon rosszak – általában a szerző tájékozatlansága miatt -, vagy nagyon jók.
  • Tesztelésre érkezetttudom, hogy sokan bizalmatlanok a reklámszagú és/vagy fizetett blogposztokkal szemben. Szponzorált bejegyzés nincs a blogomon, de amihez ingyen kaptam a terméket egy cégtől vagy webshoptól, azt ezzel a címkével jelölöm az egyértelműség kedvéért. Hogy miért jutottam erre a döntésre, arról itt írok bővebben.
  • Clara012 vendégposztjaiClara012-t a Krémmánia által ismertem meg személyesen, azóta rendszeresen ír vendégposztokat a blogra. Ő is nagyon szereti a koreai termékeket, és mivel teljesen más a bőrtípusa, illetve sokkal érzékenyebb a bőre, mint nekem, közösen egész széles termék- és hatóanyagskálát le tudunk fedni.

Jó olvasgatást kívánok!