Azúrkék gondoskodás – Mindenmentes babafürdető | Teszt

Azúr (Azure) a neve, valójában inkább türkiz. Mármint a flakon. Maga a fürdető sárga, illata, halványan, akár a svédkeserűé. Kaptam tesztelésre egy magyar, mindenmentes babafürdetőt. Azúrkék gondoskodás

Az alapok

  • A szulfát- és illatmentes, nem vagy csak alig habzó, kíméletesen tisztító lemosó már régóta az arc- és testápolási rutinom része.
  • Mivel szeretem a double cleansinget, vagyis a sminkemet és a mindennapi szennyeződéseket előbb egy olajos lemosóval lazítom fel, a második lemosónak egyáltalán nem kell agresszívnek lennie abban az értelemben, hogy mindent ennek kellene feloldania és lemosnia.
  • Bár manapság már egyre több márka jelentkezik mindenmentes arctisztítókkal, ilyen “egyszerű és nagyszerű” lemosót még mindig a babakozmetikumok között a legegyszerűbb találni.
    • Ha nem fontos, hogy “felnőttes” vagy bármilyen tekintetben extra legyen a csomagolás, ott a hőn szeretett Babylove, amelyről Clara012-vel már számtalanszor tettünk említést a blogon, legutóbb pl. itt.
    • Ha fontos, hogy magyar legyen, eddig a HerbArtingnál pattogott a labda.
    • Szeptember végén keresett meg Dia,  a Zöldgondoskodás alapítója,  hogy próbáljam ki az Azure mindenmentes babafürdetőjét. Íme a véleményem egy újabb magyar opcióról.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Azure illatmentes babafürdető

Még a Diával való egyeztetés legelején elmondtam, hogy nem tartom a bőrápolásban egyedül üdvözítő és kizárólagos megoldásnak sem a natúr, sem a bio vonalat, és e véleményemet itt sem rejtem véka alá, bár valószínűleg már úgysem újdonság.

És az a helyzet, hogy a tesztelés során nem ért nagy meglepetés. Mutatom az összetevőlistát:

azure
Forrás: Zöldgondoskodás

Kíméletes habzóanyagok, kétféle növényi olaj, bár a sor végén, de tetszetős a szkvalán és béta-szitoszterol az ép bőrbarrierért, a körömvirág-kivonat pedig általában még a leginkább gyimgyomellenes INCI-olvasóknál sem veri ki a biztosítékot. (Az allergia, ha van, persze mindent felülír.)

Mindehhez társul egy nagyon élénk színfolt a fürdőszobában, a kék flakon (nem a legpraktikusabb, de nem is használhatatlan a tekerős kupak, a szűkítő viszont nagyon jól jön), a svédcseppes natúr illat szerintem nem kellemetlen, és meg is szerettem, egyedinek tartom, erről az illatról mindig be fog ugrani ez a fürdető.

És az állag. Ezt nagyon sikerült eltalálni. Egyáltalán nem géles, inkább a balzsamos felé hajlik, nem is habzik fel. Nem hagy maga után csúszós réteget, mint a Babylove, nem szárít. Komedogén hatást nem vettem észre (nagyon elégedett vagyok mostanában a bőröm állapotával egyébként is), és allergiáról sem tudok. (Bár azt már nagyon ideje lenne megírnom egy másik tesztben, hogy a niacinamid még alacsony koncentrációban is csíp, érdekes… És nem is tartozik ide. Csapongás vége.)

A fentieken túl nagyon szeretem ebben a fürdetőben azt, hogy amikor elcsábulok pl. a levendulás Dove-ra, amely – mi más lenne – illatos, mint Tihany nyáron, és olyan vastag habot képez, mint a szappan, amivel nagyapa borotválkozott, vagyis – mi mást csinálna – szárít, mint a sivatagi szél, akkor utána az Azure balzsamossága olyan szépen helyre tudja hozni az illatmánia okozta “károkat”. De valójában fölösleges tovább ömlengenem, nagyot csalódtam volna, ha bármi negatívumot tapasztaltam volna ezzel a lemosóval kapcsolatban.

Akár natúrmániás vagy, akár nem, ha érdekel az Azure, itt megtalálod: Zöldgondoskodás. (Magyar, vegán, állatokon nem tesztelt.)

Nem akarok képmutató lenni, tudom, hogy pl. a Babylove ára kb. feleennyi, a mennyisége pedig több mint duplája, de az Azure esetében egy kisebb, magyar márka termékéről beszélünk. Csak mondom.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Azúrkék gondoskodás – Mindenmentes babafürdető | Teszt” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.