Kakaórecept

Csak a rend kedvéért. Ahogy én szeretem.

kakaórecept

Hozzávalók egy bögrényihez:

  • 200 ml tej
  • 2 csapott teáskanál cukor
  • 1 púpos teáskanál keserű, cukrozatlan kakaópor
  • tejszínhab ízlés szerint

Elkészítés:

Egy bögrébe kanalazom előbb a cukrot, majd a kakaóport. Összekeverem. Öntök hozzá kevés hideg tejet, és addig keverem, amíg egynemű és csomómentes nem lesz. Ezután óvatosan hozzáöntöm a többi tejet is, jól összekeverem, és mikróban megmelegítem. Én forrón szeretem. Tejszínhabot teszek a tetejére. Lekanalazom. Újratöltöm a tejszínhabot. Lekanalazom. Lassan elfogy a kakaó is. Letörlöm a habbajszot a számról.

Ui.:

#1 A tejszínhab úgy finom, ha valódi tejszínből van, akkor is, ha flakonos. Nem szeretem a növényi zsírból készült verziót.

#2 Jelenleg épp elromlott a mikró, így a tűzhelyen melegszik a tej.

#3 Néha megszórom a habot fahéjjal is.

#4 Gyerekkoromban instant kakaóból (Nesquik) készült. Szerintem keserű kakaóval sokkal finomabb.

Kép: Pinterest.

Bloglovinnal is követheted a blogot!

Advertisements

Kakaórecept” bejegyzéshez ozzászólás

  1. 2 dologgal feltétlenül egyet értek:
    – jobb a “sima” kakaóporból
    – utálom a növényi zsírból készült “tejszínhabot”.
    Gyerekkoromban annyi Nesquick kakaót ittam, hogy kissé még mindig csömöröm van tőle, pedig az már régen volt.
    Pár éve (5-6) fedeztem fel újra a “rendes” kakót, amikor babát vártam és a végén kicsit magasabbra kúszott a cukorszintem. Sok tejből és egy teáskanálnyi porból készítettem magamnak kakaót. Cukor nélkül is fantasztikusan jól esett.

    Örülök, hogy megjelentél a KM Blogon, mert azonnal megtetszett a hozzászólásaid stílusa, érezhető az intelligenciád és átjöttem zugolvasni (eddig)!

    Végre! Remélem sokáig írsz!

    Üdvözlettel,
    umpalumpa

    Kedvelik 1 személy

    1. Szia umpalumpa! Nagyon örülök, hogy itt vagy, és a kedves kommentet is köszönöm! ^_^ Te vagy az egyik KM-felhasználó, akinek “just for fun” is át szoktam nézni a véleményeit, mert mindegy, hogy milyen termékről ír, jó olvasni. Szóval neked is van ám egy zugolvasód! 🙂 (És azt is be kell vallanom, hogy Baleáról meg Essence-ről annyi a vélemény, mint égen a csillag, a high-end viszont nekem nem fér bele a költségvetésembe, főleg, hogy bőrápolásra relatíve sokat költök. Az igényes, “nem ájulok el a márkanévtől” véleményekkel viszont, mint amilyenek a tieid is, kicsit csillapítani tudom a kíváncsiságomat.)
      A kakaót még nem kóstoltam cukor nélkül, bár a teát és a kávét már egy ideje cukor nélkül iszom. De ki fogom próbálni ezt is. Tejszínhabból pedig talán az volt a legfinomabb, amit a szüleim a habszifonban készítettek, zacskós tejszínből.
      Nagyon kedves vagy egyébként (úgy értem, nekem nagyon jólesett), hogy pont egy ilyen korai, kevéssé olvasott, inkább csak geg jellegű posztnál fedted fel magad.

      Kedvelés

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s