Skandináv ősz az IsaDorával | Tesztelésre érkezett

IsaDora, aki a nevével ellentétben nem egy forróvérű, spanyol flamencotáncos, hanem egy harmincnégy éves, svéd mesemondó, diszkréten, a legjobb tulajdonságainak kiemelésére törekedve sminkeli magát, különösebb fakszni nélkül, de lehetőség szerint illat- és állatkísérletmentes termékekkel. Skandináv módra. 

Skandináv ősz az IsaDorával

A bevezető mögött álló száraz tények itt olvashatók magyarul, itt pedig angolul, a saga szóról (amelyet a magyar leírásban sikertörténetnek fordítottak) svéd kontextusban nekem egyrészt Selma Lagerlöf (“meseszerű elemek megjelenése realista környezetben”), másrészt Saga Norén, egy fiktív detektív jut eszembe: milyen különleges, ha valakit legendának hívnak.

De ahelyett, hogy teljesen belemerülnék a szabad asszociálásba, inkább rátérek a teszt tárgyára, az IsaDorától egy hónapja kapott alapozóra.

isadora alapozó
#csendéletkép

Tökéletes egyezés? – IsaDora Natural Matt olajmentes alapozó

Ahogy az aloe levelei egy irányba mutatnak a képen, úgy mutatják azt az én tapasztalataim is, hogy egy nagyon jó alapozó került a kezembe. Először leírtam, hogy tökéletes, de ízlelgetve a mondatot, ezeket a kérdéseket tettem föl magamnak:

 • Hány alapozót is próbáltam eddig? Nem sokat.
 • És azok milyen kategóriájúak voltak? Drogériásak, a plafon a L’Oréal volt.
 • Tehát pusztán az bűvölne el, hogy van egy magasabb árcédulájú darabom? E kérdés megválaszolásáról szól a teszt.

isadora

Tapasztalataim

Sokakhoz hasonlóan én is a 10-es Matt Porcelain árnyalatot, tehát a legvilágosabbat kaptam meg. Ez szerintem egy neutrális árnyalat, és nagyon meglepődtem az első próbánál, mennyire szépen beleolvadt a bőrömbe. Először a Real Techniques expert face ecsetemmel használtam, aztán áttértem a kezemre. Nagyon rég vittem föl utoljára kézzel az alapozót, de szerintem ez így mutat a legszebben.

isadora natural matt pumpa
A csomagolás a lehető legpraktikusabb. Hamarosan a háttérben lévő körömlakkokról is szó lesz.
Pozitívumok:
 • A csomagolás: csinos tubus, praktikus, higiénikus pumpa, amellyel könnyen lehet szabályozni a kinyert mennyiséget.
 • Az állag: krémes, de könnyű. Úgy lehet kenni az arcon, akár egy BB krémet, gyönyörűen belesimul a bőrbe.
 • Többféle szilikon van benne (biztos vagyok abban, hogy van, akinek ez nem tetszik), így nem botorság egy kis póruskitöltést várni tőle, amit meg is kapok.
 • Mivel jó a szín és (szerintem) enyhe-közepes a fedés, abszolút second skin hatású rajtam ez az alapozó, az első pár használat után meg is fogalmazódott bennem, hogy már az is elég a picit összekapottabb archoz, ha mindössze ezt viselem.
 • A second skin hatáshoz az alapozó finise is hozzájárul: valóban bársonyosan matt, rajtam lepúderezve sem lesz csontmatt, fényvédővel együtt meg pláne nem.
 • A szín nem oxidálódik.
IsaDora Natural Matt 10 Matt Porcelain
Közben rájöttem, hogy színmintát nem a kézfejünkre szokás készíteni, de a lényeg így is látszik: nem véletlen, hogy az IsaDora színe sokkal jobban illik az arcomhoz és a nyakamhoz.
IsaDora 10 Matt Porcelain
Negatívum:
 • A tartósság: az orromról és az államról púder nélkül négy-öt óra alatt egyszerűen eltűnik. Öröm az ürömben, hogy legalább nyom nélkül szívódik fel, nem foltosan vagy pikkelyesen kopik. Púder nélkül egy-két órával megnövelhető a tartósság, csak nem sokszor annyira tetszik az eredeti finis, hogy nincs szívem púderezni.
Összességében:

Utaltam már a fényvédő-problémára az őszi rutinomról szóló bejegyzésben, hogy a nyárról maradt Bioderma Kid pont annyi fehér réteget hagy, amennyi már talán túlságosan is kivilágosítja az alapozóm. (A L’Oréallal ilyen gondom azért nem volt, mert annak eleve sötét nekem egy kicsit a színe.) De ez nem az IsaDora hibája, annak pedig kifejezetten örülök, hogy nincs benne fényvédő. Amióta megvan, nem is használtam mást alapozásra, figyeltem, nem okoz-e pattanásokat, de eddig nincs mire panaszkodnom. Mivel a bőröm olajtermelése a hidegebb időben inkább normális, mint fokozott, számomra pont jó most ez az alapozó. Zsírosabb bőrre talán sok ez a krémes állag. El tudom képzelni, hogy bőséges aláhidratálással száraz bőrön is működhet, az én bőrömet nem szárítja, az biztos.

Beszerzés: Douglas

isadora alapozó smink kollázs
Nem ezek a valaha készült leghasznosabb képek egy alapozó színének és élesben működésének bemutatásához, de olyan jól sikerült elkapni a beeső fényt, hogy muszáj megmutatnom.
isadora alapozó smink kollázs2
Ugyanaz a smink, kicsit más fényviszonyok között, indulás előtt. A szememen a NARS x Andy Warhol Self Portrait paletta barnája van, a számon pedig Astor rúzsceruza Cheeky Cherry árnyalatban. Korrektort nem viselek, a szemem alá is az IsaDora alapozót kentem.

 

Befejezésül pár tény:
 1. Ennek az IsaDorának az ára bőven túlmegy azon a lélektani határon, amelyet alapozóra szoktam szánni.
 2. Tudom, mennyire nehéz jó színű és jó összetevőlistájú darabot találni. (Igen, rád nézek, Clara012!)
 3. Ezzel az alapozóval nagyon elégedett vagyok.
És néhány következtetés:
 1. Ha elfogy az IsaDora, így vagy úgy, de újraveszem. (Hello, ilyen-olyan kuponos napok, lehet, hogy megér nekem ennyit a second skin hatás.)
 2. Ha újraveszem, nyugdíjazhatom a Real Techniques ecsetet. (Na jó, nem. Tudok neki feladatot adni így is.)
 3. Ha nem veszem újra, akkor is van előttem küldetés: megtalálni ennek az alapozónak a pénztárcabarátabb hasonmását.

 

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Skandináv ősz az IsaDorával | Tesztelésre érkezett” bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Nem tűnik rossznak ez az alapozó, az igazság az, hogy semmilyen IsaDora terméket nem használtam még, kicsit drágának találom (és nem is kapható itt sehol ahol lakom…). Bár aminek a nevében benne van a matt szó, azzal óvatos vagyok, mert mattításra épp nincs szükségem. Ha megtaláltad az olcsóbb hasonmást, mindenesetre szólj 😀 Tetszik az INCI és a természetes hatás.
  Felmerült bennem a gyanú, hogy a jelenlegi alapozóm bűnös lehet néhány apróbb pattanás-kezdemény megjelenésében (nem használom minden nap, és időnként kis pöttyök ismeretlen okból is megjelennek, így nem vagyok biztos az összefüggésben)
  Off: a mostani KM boxot megvetted? 🙄

  Kedvelik 1 személy

  1. Határozottan nem rossz ez az alapozó, sőt igyekeztem visszafogni magam, nehogy úgy tűnjön, hogy mostanában csupa jót írok a tesztelésre kapott termékekről, de nekem ez a szín és állag tényleg life changing most, nem véletlenül gondolkozom már most azon, mi lesz, ha elfogy. Sajnos, aki tőlem világosabb bőrű, annak viszont hiába ömlengek.
   Külsőre szerintem ez tökéletes hasonmás (Smejkánál láttam): http://www.aura.co.rs/rs/tecni-puder/375-tecni-puder-jelly-foundation-216-mocha?utm_source=slider&utm_medium=site&utm_campaign=Jelly-Foundation. Belsőre már kevésbé. :/ (A Sastav fül alatt találod az összetevőket.)
   A KM boxot nem vettem meg, nincs bennem hiányérzet. Te megvetted?

   Kedvelés

   1. Az Aura is egy olyan márka, amelyiktől több dolgot is ki szeretnék próbálni 🙄
    Én sem vettem meg a boxot, csak kíváncsi voltam, hátha lesz róla poszt 😀 Nem terveztem megvenni, de ha akartam volna is, mire kettőt pislogtam már elfogyott 😀

    Kedvelik 1 személy

    1. Az Artdeco szemhéjalapot megnézném egyszer, bár olvastam, hogy sokakra ráromlik, meg a KAP termékére voltam nagyon kíváncsi, de eszembe sem jutott, hogy ecset is lehet a dobozban, pedig tényleg ez a legjobb ötlet, így nem kell a szín miatt bosszankodni. (Bár én az előző színmintával is 100%-ig elégedett voltam.)

     Kedvelés

     1. Egy KAP ecsetet én is megnéznék. Egyszer ha lesz felesleges 5000 Ft-om, veszek egy dobozt. De most inkább elköltöm valami olyanra, ami tényleg kell. Persze sokkal több a termékek összértéke, de ha kiderül mondjuk, hogy a zöme csak “elmegy” kategória, vagy épp nem is tetszik, akkor mégse éri meg most nekem.

      Kedvelik 1 személy

 2. Nahát, a csomagolás tényleg teljesen olyan, mint az Auráé. Ki tudja, lehet egy helyről vették az alap tubust hozzá, de a stílus is eléggé hasonló. 🙂 Én ezeket a fajta pumpákat nem szeretem, mert egy idő után nem működnek, és le kell csavargatni. Ez még nem lenne kényelmetlen, de alul mindig olyan béna a tubus szája, hogy félek nem lehet majd szépen adagolni.

  Nagyon szimpatikus amúgy ez az alapozó, a second skin nekem is gyengém, eddig a Rimmel volt hozzá legközelebb. Na majd megnézzük az Aura mit tud. Ki tudja, lehet egyszer ezt az Isadora-t is kipróbálom, mert tényleg megmozgattad a fejemben a kukacot. 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. Nem mondom, most te is jól “megmozgattad a fejemben a kukacot” ezzel a pumpaproblémával. 😀 Olyan jó lenne, ha ez bírná a kiképzést. 🙂
   Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondasz majd az Auráról, és remélem, nem lett túl világos a szín. 🙂

   Kedvelés

 3. Ígéretes darabnak tűnik ez az IsaDora alapozó. Nem ismerem a márkát, semmit sem próbáltam tőlük. Mivel az utóbbi időben 2/2 találati aránnyal sikerült rossz alapozót választanom, jöhet a következő kör. Felkerült a listámra, ránézek ha legközelebb lesz rá lehetőségem. A finish-re tényleg nem lehet panasz, képről nagyon természetesnek tűnik. Nagyon jól mutat rajtad! 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. Köszönöm szépen 🙂 Nem nagy örömmel raktam ki ezeket a képeket, de ez volt az egyetlen alkalom, hogy épp akkor sütött ki a nap, amikor pár normálisabb fotót is tudtam készíteni, és olyan szívesen mutatnám meg sokkal élethűbben, milyen szép ez az alapozó… De tényleg nem akarok ódákat zengeni, mert lehet, hogy te sokkal jobbakat is használtál már. 🙂 Mindenesetre nagyon jó szívvel ajánlom, hogy nézd meg, ha teheted. 🙂

   Kedvelik 1 személy

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.