A kocka el van vetve – Geek & Gorgeous Cheer Up hámlasztó | Teszt

“Alea iacta est”, azaz: “A kocka el van vetve” – mondta Iulius Caesar, amikor seregével együtt átlépte a Rubicon folyót. Ez visszafordíthatatlan döntés volt, a teljes bukás vagy a teljes megdicsőülés (az egyeduralom) első állomása. A geek szót informatikai környezetben szokás kockának fordítani magyarra. A Geek & Gorgeous Cheer Up hámlasztó jött, látott és győzött. “Veni, vidi, vici”, azaz: “Jöttem, láttam, győztem” – mondta szintén Iulius Caesar. Ha egész további életemben csak egyetlen hámlasztót használhatnék, az a Geek & Gorgeous Cheer Up lenne. Egyeduralom a piperés polcon. A kocka el van vetve (1)Caesar szellemét még egy pillanatra megidézve elárulom, hogy a G&G hámlasztók képen látható triumvirátusa blogbejegyzések formájában is ki fog teljesedni, hiszen a Smooth Outról már írtam régebben első benyomást, a Calm Downt pedig Clara012 fogja górcső alá venni.

g&g triumvirátus
Geek & Gorgeous triumvirátus

Azt kívánom, bár minden kezdő hámlasztó kapna egy Cheer Upot…

– írom patetikusan. Aztán elkezd járni az agyam.

  • “Minden kezdő, akinek nem hiperérzékeny a bőre…”
  • “Minden kezdő, aki nem allergiás az aszpirinre…”
  • “Minden kezdő, aki nem terhes…”

De fenntartom, hogy hámlasztót sosem látott bőrűek is kezdhetnek ezzel a megfelelő körülmények között, hiszen a Geek & Gorgeous Cheer Up 5% mandulasavat és 1% BHA-t tartalmaz, vagyis sem az AHA-jellegű hámlasztó, sem a szalicilsav mennyisége nem a lehető legmagasabb benne. (A mandulasav miatt akár a rozaceások is tehetnek vele egy próbát, akiknek a glikolsav, tejsav tiltólistás.) E kombinált hámlasztó elméleti előnye, hogy egyszerre képes a bőr felszínét és a pórusok belsejét is rendbe tenni. Gondolom, a bevezetés alapján már egyértelmű, hogy ez nálam tankönyv szerint működik, de azért álljon itt a megerősítés is.

Tapasztalataim

A Cheer Upot szeptember eleje óta használom rendszeresen az esti rutinban, a kémiai hámlasztókkal nem tegnap kezdtem ismerkedni. Röviden összefoglalva: elfogadtam, hogy nem a naponkénti hámlasztástól lesz szebb a bőröm, elfogadtam, hogy az AHA-ra és a BHA-ra is szüksége van a bőrömnek, elfogadtam, hogy minden nap kenni kell a fényvédőt.

Pozitívumok:
  • A rutinba illesztés azért nagyon egyszerű, mert vízszerű folyadékról van szó: nálam arctisztítás (és a december elején beszerzett Balea Men szemkörnyékápoló) után most ez az első lépés. Aztán a Pyunkang Yul esszenciát használom, hiszen ez jóval sűrűbb, majd jöhet a The Ordinary Matrixyl és a Klairs hidratáló. (Azzal kapcsolatban, kell-e várni a hámlasztó fölkenése után vagy sem, továbbra sincsenek egyértelmű információim. Azt mindig megvárom, hogy teljesen beszívja a bőröm, néha várok 15-20 percet a következő réteggel, néha nem. Különbséget nem látok a hatásban. Ömlengés lejjebb.)
  • Nálam instant hatása volt már az első használatnak is: fölkentem, és reggel kisebb pórusú, egyenletesebb, szebb volt a bőröm. Mostanában már kevésbé látványos a másnap reggeli változás, mert a bőröm folyamatosan szép, vagyis látszik a kémiai hámlasztás hosszú távú, pozitív hatása. A COSRX BHA hatása ennek a közelében sem járt, a Paula’s Choice 2%-os BHA pedig nekem kezdőként túl sok volt.
  • Praktikus dolgok: nincs illata, a deluxe kiszerelésnek a csöpögtetős szűkítőjét felpattintható zár védi a kupak alatt. Teljesen utazásbarát. (Csak ritkán utaztatom, de eddig semmilyen baleset sem történt.)
cheer up kupak (1)
Egy cseppnek sincs esély kifolyni utazás közben sem
Összességében:

Sokat vártam, sokat is kaptam. Heti egy használattal indítottam, mellé heti egyszer kentem a Geek & Gorgeous 12%-os AHA-hámlasztóját, a Smooth Outot. Mostanában, vagyis egész novemberben és decemberben inkább kéthetente egyszer kerítek sort a Smooth Outra, mert úgy érzem, a Cheer Up majdnem minden problémámat (egyenetlen bőrfelszínt, tág pórusokat, időnként megjelenő pattanásokat, fölösleges zsírt) kezeli, nagyon kíméletesen. (És nem elfelejtendő, hogy retinol is van a rutinomban.) Nem hiszem, hogy tovább kellene kísérleteznem e téren.

Beszerzés: Skinsmart (teljes) | Skinsmart (mini)| Geek & Gorgeous

cheer up smooth out

A kémiai hámlasztás eszközeihez való hozzáállásom is megváltozott a Cheer Upnak köszönhetően annyiban, hogy úgy döntöttem, ha minden glikol- és tejsavas hámlasztómat (G&G Smooth Out és Nakeup Face) elhasználtam, akkor – mivel ez valószínűleg amúgy is tavaszra fog bekövetkezni – nem pótolom az AHA-készletet. Most így gondolom, aztán persze fogok majd írni erről a megfelelő időben, de azt hiszem, a bőröm van már annyira jó állapotban, hogy ez a kombinált hámlasztó és a retinol bőven elég neki, ha a bőrfelszín megújításáról van szó.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

 

A kocka el van vetve – Geek & Gorgeous Cheer Up hámlasztó | Teszt” bejegyzéshez 27 hozzászólás

  1. Nálam ott van a kívánságlistán, csak azért nem vettem még, mert jelenleg a két hatóanyagból van külön-külön is itthon, amíg el nem fogynak nem látom értelmét. Szerintem ez a kombináció(BHA és mandula sav) és koncentráció nagyon kíméletes, annyira jó lenne, ha egyszer a drogériák polcaihoz is lejutnának ezek a termékek.

    Kedvelik 1 személy

  2. Régóta szemezek a Cheer Up-pal, terveztem megvenni a kis kiszerelést, de végülis úgy alakult, hogy nem tudom hova tudnám beilleszteni. Heti egyszer használom a Smooth Out-ot, heti egy ALA, és retinolozok is. Ez most jól működik így, elégedett vagyok a bőröm állapotával, ezért nem akarom megváltoztatni most ezt a rutint.

    Kedvelik 1 személy

          1. A Granactive szó nem képes rögzülni a memóriámban 😅 Én most az 5%-ost szeretném kipróbálni, de a TO hidratálójával együtt akarom megrendelni, és vagy az egyik, vagy a másik vagy mindkettő kifogyott minden webshopban

            Kedvelés

            1. 😦 Gondolom, a NMF+HA-ból a 100 ml-es kiszerelésre fájna a fogad, és abból tényleg most még a DECIEM-nél sincs. Mi az oka annak, hogy az erősebb retinolt szeretnéd most? A kíváncsiság? Vagy a 2%-osat kevésnek érezted?

              Kedvelés

              1. Igen, őszintén picit kevésnek érzem a 2%-ost. Mások szuper változásokról számolnak be, én úgy érzem, hogy persze jó termék és jólesik a bőrömnek, de… Bár az is igaz, hogy amikor többféle kencét is használ az ember lánya, és összességében elég jó állapotban van az arca, akkor nem is tudom milyen wow-hatásra lehet számítani. Ezért KM-en se írtam róla véleményt mert nem tudom mit írjak 😀 De szeretnék próbát tenni az erősebbel, hátha…

                Kedvelik 1 személy

  3. Én is ezt használom. Nagyon tetszett a leírás alapján, hogy na ezt pont az én bőrömre találták ki. Szuper lesz, ezt megveszem. ☺ Még mindig tesztelés alatt van nálam, nem akarom elhamarkodni a döntést. Majd lesz még róla szó nálam is.

    Kedvelik 1 személy

  4. örülök, hogy ennyire bevált neked a Cheer Up! Már én is beszereztem, de még nem kerítettem rá sort, most kissé felhalmozódtak a termékek nálam (tipikus webshopos hülyeségem, hogy ha már rendelek, előre is rendelek olyan termékeket, amiket ki szeretnék próbálni – persze mikor megérkeznek, szidom magam, mert heteket, hónapokat kell várnom, hogy kibonthassam, és már pakolni se tudok hova…), de a Calm Down engem is nagyon meggyőzött, szóval nálam is nagyok azok a remények 🙂 a Balea Men szemkörnyékápolóról is várom a véleményed 🙂

    Kedvelik 1 személy

    1. Nagyon kíváncsi vagyok, te mit fogsz szólni a Cheer Uphoz 🙂 A Balea Men kenőkét Tara95 tippje alapján főleg szempilla- és szemöldöknövesztésre szeretném használni, úgyhogy ilyen témájú vélemény is várható majd. (Az győzött meg leginkább, hogy nekem is kell ilyen, amikor Clara012 vett magának, és első benyomásként írta nekem, hogy COSRX galactomyces esszenciaszerű az állaga 😀 )

      Kedvelés

  5. Szia!

    Amikor retinolt használok (0.5%-os), akkor mehet előtte Geek & Gorgeous Calm Down (4% PHA + BHA ) vagy inkább ezt hagyjam másnap reggelre?

    Válaszodat előre is köszönöm!

    Üdv
    Mia

    Kedvelés

    1. Szia Mia! A retinol elé semmiképp sem kenj hámlasztót, és a retinolos este másnapján is nagyon meggondolandó a Calm Down, hiszen a bőröd felszínének nincs szüksége ilyen gyakori megújításra, ez elég könnyen irritációhoz, túlhámlasztáshoz vezethet a vágyott puha, sima bőr helyett. Érdemes legalább egy napot kihagyni a kétféle kezelés között, de igazából, ha kezdő vagy, heti egy-egy alkalom akár elég is lehet ebből a két kezelésből. Van más aktív összetevő is a rutinodban? Milyen régóta retinolozol és milyen régóta hámlasztasz? Kiismerted már, milyen gyakorisággal igényli a bőröd a retinolt, illetve a Calm Down-t?

      Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .