Fátyolmaszkok versenye VI.

Az ókori Görögországban a tavaszi Dionüszosz-ünnephez kötődő drámai versenyek harmadik napján három tragédiaköltő művét mutatták be. Ez a mondat tartalmazza a bejegyzés kulcsszavait: tavasz, három, verseny. Ne feledkezzünk meg a színészek által hordott álarcokról sem, és lám, minden mindennel összeér. Tragédiáról viszont szó sincs.fátyolmaszkok versenye6Teljesen szubjektív ez a bejegyzés-sorozat (első említés), lehet, hogy nincs is nagy haszna, de szeretem írni, mert kellően sok tapasztalat után reménykedem egy toplista jellegű összesítésben. A verseny résztvevőit Clara012-től kaptam ajándékba, mind koreai. Sokáig vártak a felhasználásra, talán a méz-méhek-virágok gondolattársítás miatt éreztem a tavaszhoz illőnek őket, legalábbis a háromból kettőt.

3. helyezett: Purederm Honey Essence Mask

A Geek & Gorgeous Cheer Up után tettem föl. Mézes negróra emlékeztetett az illata, nem valódi mézre. A maszk anyaga vastagabb (ebben a versenyben van extravékony versenyző is), ezért nehezebb igazgatni, a szemkivágások nekem túl közel esnek egymáshoz. Azonnal feltűnt, hogy a mostanában megszokott, Neogence-/Narüko-féle dúskálkodás az esszenciában (itt, itt, itt és itt) most el fog maradni – 30 ml versus 18 g. Egy kevés persze maradt húsz perc után is a maszkban, facsarás, csavarás, nyak-dekoltázs. Míg bekentem magam testápolóval, az arcomon lévő maradék is beszívódott, és érzetre nem adott többet, mint egy réteg mondjuk a Pyunkang Yul esszenciámból. A bőröm persze jól érezte magát így is, nem volt irritált, picit ragadt, nem volt extrán feltöltött, várta a többi lépést. Meg is kapta. Ez a maszk nekem most inkább relaxációs kellékként funkcionált, semmint valódi extra ápolásként.

fm6b

Az INCI legmegosztóbb tétele talán a csodamogyoró lehet, egyébként a máshonnan is jól ismert vízmegkötők és gyulladáscsökkentők, illetve a rövid lista szimpatikus.

Ezt valójában a kommentek miatt szúrtam be, mert a három versenyző maszk közül a Purederm az, amelyik akár rendelés nélkül is beszerezhető.

eBay

Holtversenyben 1-2. helyezett: Etude House 0.2 Therapy Air Mask Manuka Honey

A Whamisa rózsás tonikkal fújtam be az arcom, aztán csak néztem, hogy már a kibontáskor dőlt a csomagolásból a krémes esszencia. A maszk valóban nagyon vékony, óvatosan kell szétszedni, de aztán, a bevágások hiánya ellenére (vagy épp amiatt?) nagyon könnyen fel tudtam tapasztani. Az illat nem erős, engem nem emlékeztetett mézre.

Általában olvasni szoktam maszkozás közben, persze észrevenném, ha például tűrhetetlenül csípne valami, de azért ilyenkor nem a maszkra figyelek minden idegszálammal. Most mégis feltűnt, mennyire kellemes ez a krémes érzés: nem hűtött, nem párolgott annyira, mint más maszkok.

A 20 ml esszencia tetemes része az arcomon kötött ki, a tasakban nagyon kevés maradt. Testápolós kenekedés közben szépen beszívott minden maradékot a bőröm, feltöltött lett, nem is kentem mást, csak szemkörnyékápolót. Az ilyen darabokért szerintem már érdemes fátyolmaszkozni, kísérletezni.

Az INCI-ben nincs parfüm, cserébe ott vannak az illóolajok, engem pedig lehet, hogy a kókuszolaj-származék “vezetett meg”. Teljesen szubjektív ez a műfaj (második említés).

eBay

fm6c

Holtversenyben 1-2. helyezett: Missha Pure Source Cell Sheet Mask Red Ginseng

Ezen a ponton ajánlom olvasásra Clara012 lengyelországi beszámolóját, amelyben a Puredermről és erről a ginzenges maszkról is ír. Teljesen más élményekkel. Teljesen szubjektív ez a műfaj (harmadik említés).

Mivel nagyon büdösre számítottam (lásd a fönt linkelt beszámolót), előre bekentem magam a The Body Shop sheás testvajjal. De szerintem nem büdös a maszk. Illatos, igen, de nem vészes. A maszk anyaga sűrű szövésű, sokkal jobban emlékeztetett szövetre, mint eddig bármi. Bársonyos, krémes, tejes az esszencia, nagyon tetszett. A maszk formája nem illeszkedett pontosan, állban nagy, a szememnél elszabott ferde.

Húsz perc után még egy kenésnyi adagot tudtam kicsavarni (elvileg 21 g van a tasakban), újra elbűvölt az esszencia. A többihez képest kicsit lassabban szívódott be teljesen, a bőröm feszes, apró pórusú, bársonyos és ragyogó lett. Nem folytattam a rutint.

A fermentált ginzeng mellett mindössze egy növényi kivonat szerepel, a pálmaolaj nekem ebben a maszkban nem okozott semmilyen gondot (de más jelek most arra utalnak, hogy hosszú távon nem a barátom ez az összetevő), a lista végén ott a parfüm.

eBay

fm6d
Először nem tetszett ez a kép így, hogy a függöny beletrollkodott,  de úgy is nézhetem, milyen művészieskedő ez a kompozíció, hogy a ginzenggyökerek formája visszaköszön a beeső fényfoltokban.

Végső soron mindhárom maszk jó élmény volt, egyikről sem mondanám, hogy nagyon nem tetszett. Hogy én vagyok-e túlságosan elnéző, vagy a tavasz lágyította meg a szokásostól is jobban a szívem, nem tudom, tragédiáról mindenesetre szó sincs.

És… Rányomok az időzítésre, a szövegen kívül ismét van szemem-fülem másra, mi lehet ez a jeges zizegés? Esik a hó. Ennyit a tavaszról.

fm6a
Méz-méhek-virágok-sárga-fény-meleg-ragyogás-tavasz
Korábbi epizódok:

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

Fátyolmaszkok versenye VI.” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.