Szép volt, 2017!

Szép volt 2017. Szép volt, 2017! Szép. Szépség. Kedvencek. 2017. Szép volt, 2017!Ez az első, éves kedvenceket felvonultató bejegyzés a Habos Kakaón. Ha rendszeres olvasó vagy, és még a blog közösségi médiáját is követed, valószínűleg semmilyen meglepetésre nem fogsz bukkanni, maximum tőlem szokatlanul sok (ezt meg leírni is nyelvtörő) felsőfokú melléknévre.

1. Tudatos bőrápolás

Double cleansing/kétlépéses arctisztítás

Sok újdonságot:

hozott nekem bőrápolás terén a 2017-es év, a legjobb döntés ezek közül számomra a double cleansing bevezetése és az olajos sminkeltávolítók megismerése volt. Mosakodókrémmel kezdtem az ismerkedést, a Heimish All Clean Balmmal folytattam, kalandoztam egy kicsit a HerbArtinggal, a jelenlegi első lemosóm pedig a Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil. A második lemosóval nem kísérleteztem sokat, a Babylove babafürdető idén mindent vitt. (A Heimish All Clean White Clay Foamnak továbbra is a szépséges csomagolása a legnagyobb erőssége, bár tettem kísérletet az alternatív felhasználásra, az én bőröm számára ez továbbra is egy heti egyszer-kétszer használható agyagos lemosó.)

Kémiai hámlasztás

Nekem ezzel kezdődött a tudatos bőrápolás, a hámlasztás kedvéért (minél jobb hatásfokáért) kezdtem átszervezni évekkel ezelőtt a bőrápolási rutinomat, és úgy érzem, 2017-ben is a kémiai hámlasztás volt a leghatékonyabb kezelés a bőröm számára. A Geek & Gorgeous Cheer Uppal megtaláltam a tökéletes hámlasztómat, és a Skinsmart hihetetlenül kedves karácsonyi ajándékának hála, valószínűleg egész 2018-ban sem fogok kifogyni belőle. Szeretem a háttérsztorit, örülök, hogy magyar termékről van szó, az 5% mandulasav és az 1% BHA pedig, úgy tűnik, a legjobb kombináció, amit a bőröm kaphat – hetente egyszer.

2017 kedvencei blog
A double cleansing aktuális elemei (a Babylove fürdető a jobb fotózhatóság kedvéért utazós flakonban), Geek & Gorgeous Cheer Up hámlasztó, Moschino Funny! parfüm és a Zoeva Cocoa Blend paletta

2. Egy kezdő minimalista első lépései és a sminkelés

A leghaboskakaósabb paletta

Ha van valami, amiről unásig meséltem a blogon, az a Zoeva Cocoa Blend paletta. Ha van valami, ami tökéletesen illik a blog nevéhez, az a Zoeva Cocoa Blend paletta. Ha van olyan sminktermék, amit jobban szeretek és többet kísérletezek vele, mint eddig bármivel, az a Zoeva Cocoa Blend paletta. Legújabb ötletem (mondtam, hogy sok lesz a felsőfok), hogy a kedvenc pufi satírozóecsetemmel összemixelek két színt, a Sweeter Endet (felső sor második), illetve a Substitute for Love-ot (alsó sor második), ezt viszem föl a teljes szemhéjamra, picit satírozom a széleket és kész is. My lids but better. A csomagolásról még annyit, hogy apa otthon karácsonykor bonbonos doboznak nézte. Összességében ez a paletta indított el afelé, hogy megfontoltabban, a hosszú távú, és nem a pillanatnyi örömöt keresve vásároljak sminktermékeket (is.) Nem mondom, hogy sosem ingok meg, ráadásul továbbra is főként drogériás szinten nézelődöm, tehát nem mindig a minőség nyer az árral szemben, de tudom, hogy lesz ez még jobb is.

zoeva fb

3. Egy szépségmániás ajándékai

A varázsdoboz

A tudatos vásárlások és minimalista törekvések közepette nekem hihetetlenül jól tud esni a meglepetés, a gondoskodás, a kényeztetés. Ezt jelenti nekem a L’Occitane doboz a mandulás tusfürdővel, a sheavajas kézkrémmel és a gyógynövényes samponnal, még akkor is, ha a sampon számomra nem tökéletes. A sheás kézkrémmel boldogan “kínálok meg” a környezetemben mindenkit, aki épp ilyesmit keres, mert eddig senki sem csalódott benne, a mandulás tusolóolajról ősszel írt személyes szösszenet mellett pedig álljon most itt ismét pár linzeres sor. (Semmi köze magához a kozmetikumhoz, csak a korábbi történetre reflektál.)

kedvencek l'occitane

A karácsonyi hangulat idén nehezebben talált el hozzám, próbáltam figyelmesen keresni azokat a pillanatokat, amelyekbe bele lehet kapaszkodni. Végül a linzersütés hozta meg az első őszinte örömmel eldúdolt karácsonyi dalt az ünnep előtt. A közös tevékenykedés és a másokról való gondoskodás élvezete békített meg a saját, mostanában nem mindig rózsaszín gondolataimmal. Nem mondom, hogy innentől már könnyű volt, de könnyebb. Szebb.

karácsonyi linzer
Gondoskodás. Bodzabogyós, sárgabarackos, epres. Kakaós és vaníliás. Mogyorós. A karácsonyi előkészület egyik legmegnyugtatóbb és leginkább hangulatos része volt kisütni egy halom linzert. Rám a tepsibe pakolás, a ragasztgatás és a szállítás maradt. Kapocs két család között.

4. Illatos önismeret

Vicces?

A Moschino Funny! nagyon régóta szerepelt a kívánságlistámon, az első, tíz évvel ezelőtti fújás óta éreztem, hogy nekem való ez az illat, de csak 2017 nyarán vettem meg végre magamnak. Tudom, hogy mind változunk, tudom, hogy mind fejlődünk, te is, én is, de úgy érzem, ez a rajtam csöppet sem édes, tiszta, grapefruitos-citromos illat nekem nemcsak nyáron, de télen is tökéletes. Tíz éve is. Most is. Parfümös műveltség híján nem tudok erről igazán okosan írni. A parfüm neve az egyetlen dolog, amellyel e bejegyzés írásáig nem sikerült megbarátkoznom, aztán eszembe jutott valami. Nem vagyok vicces. Általában nem is különösebben törekszem rá, hogy vicces legyek, többször leírtam már itt, hogy sokszor nem értem a poént, szinte mindent komolyan veszek. A testvéreimmel szeretünk egymásnak beceneveket adni, általában olyat, amely alliterál a keresztnevünkkel. Igen, jól sejted, finom célzásként a humorérzékem hiányára az enyém Móka(mester). A Funny! viszont nekem nem vicces, egyszerűen csak olyan, mint én.

moschino funny blog

5. A blog közösségi médiája

Instagram

2017 februárjában indult a Habos Kakaó Instagram-fiókja. Teljesen ismeretlen terepnek számított ez nekem, személyes fiókom máig nincs, nem tartom fontosnak, hogy annyira online, 0-24-ben közvetítve éljem az életem, mint amennyire azt a jelenlegi lehetőségek “megengedik”. Azt is leírtam már, hogy sokszor frusztrál a minőségi nyomás: “mutasd a lehető legjobb képed, az emberek nem a szemétért jönnek az Instagramra (sem)”. És persze ugyanolyan könnyű (és leegyszerűsítő) belátni, hogy a tökéletes képminőségtől csak egy ugrás a tökéletes élet prezentálása és hajszolása. Sokan sokféleképpen leírták már ezt. Nem tudom nem észrevenni, hogy a Habos Kakaó Instagram-fiókjának kilenc legsikeresebb képe között kettő olyan is szerepel, amelynek semmi különösebb (tudatos) mondanivalója sincs, egyszerűen csak belesimul a trendekbe, akár a színvilágot, akár az elrendezést (akár magukat a termékeket) nézem.

haboskakaoblog_best9A legviccesebb háttérsztorijú fotó viszont pont nem került be a legtöbb szívecskét kapott kilenc közé, ezért külön mesélek róla, mert számomra ez foglalta össze a legjobban idén az Instagram felemásságát.

Akartam készíteni egy képet Meik Wiking Hygge-járól (itt írtam róla részletesebben), ezért, bár valahol a vége felé jártam már, egy naposabb (novemberről beszélünk) szombat reggelen visszalapoztam az e-book-olvasóval a könyv címlapjához. Hoztam pár őszi kelléket a nappali dekorációjából, és bár kávéztam már reggel, főztem egy teát, mert úgy éreztem, így lesz igazán hyggelig a kép. Elkezdtem rendezgetni a tárgyakat, korábbi fotó alapján már tudtam, hogy meggyújtott gyertyával nem érdemes kísérletezni, kétféle kompozíció is készült, egy négyzetbe foglalható, Instagramra, és egy téglalapos, egyéb célokra. Nem a csendéletképbe váratlanul behulló hajszálakra, a hirtelen eltűnő (majd egy óra múlva pár sugár erejéig még visszatérő) fényre vagy az időközben kihűlő és a bögre belsején karimát hagyó teára akarok panaszkodni, hanem az e-book-olvasó energiatakarékos beállítására. Igen, mire mindent elrendezgettem és kattintgatni kezdtem, a készülék kijelzője kikapcsolt, az első képsorozat pedig így készült el. Nem mondtam szépeket, mikor észrevettem, és kezdhettem mindent elölről. Nagyon messze voltam akkor a hygge-tól, az biztos.

Az Instagram mégis itt van az éves kedvencek között, mert egyrészt mostanra nagyjából összeállt, milyen képeket szeretek és tudok/vagyok képes) készíteni, és ez valószínűleg nem lett volna így, ha nem kapok ötleteket mások galériájából. Másrészt két nagyobb, relatíve sok tervezést és átgondolást igénylő projekt kötődik az alkalmazáshoz, amelyre nagy örömmel gondolok vissza. Az egyik a #cultbeautyskincarechallenge, amelyben augusztusban vettem részt, a másik pedig a Kezdő tudatos bőrápolók adventi kalendáriuma (a beharangozás itt, a 24 tipp itt található), amelyet Clara012-vel együtt készítettünk, és amely hihetetlenül sok pozitívumot hozott, az egyik kép be is került az év legjobbjai közé.

A Habos Kakaó összességében nagyon jó évet zár ma. Hálás vagyok minden biztatásért, visszajelzésért, kedvességért, amit a blog miatt kaptam, és akkor is nagyon örülök neked, ha csendes olvasó vagy. A legnagyobb örömöm pedig az, hogy Clara012 is írni kezdett ebben az évben ide, mert nélküle nem lenne ugyanolyan a Habos Kakaó. Bár nem lett életem korrektora az Etude House, az év egyik legjobb döntése volt lecsapni rá, hiszen emiatt ismertük meg egymást.

Kedves Olvasó, köszönöm szépen, hogy itt vagy, találkozunk 2018-ban!


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Szép volt, 2017!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. BÚÉK lányok! Örülök, hogy rátaláltam a Habos Kakaóra, idén rendesen belevittetek a rosszba – már ami a tudatos bőrápolást illeti. Köszönöm a szuper bejegyzéseket és tanácsokat! 🙂

    Kedvelik 1 személy

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.