Meglepetés! II. – Purito Centella Green Level All In One Mild Pad | Tesztelésre érkezett

A Teaszünet-díj kérdéseihez írt bejegyzésben is említettem már, hogy szeretem a meglepetéseket. Hamar kiderült, hogy a Purito, illetve az Eopenmarket az új termékei közül a Galacto Niacin 97 esszenciát fogja elküldeni tesztelésre, de ígértek egy másik, meglepetés kozmetikumot is, amelynek a kilétére csak a csomagbontáskor derült fény. Őszintén szólva nem vártam túl sokat a Centella Green Level lapocskáktól, mert a COSRX centellás tonere nem igazán nyűgözött le. Igaz, talán magam sem tudtam pontosan, mit várok tőle, és a szemem sem volt annyira “képzett”. hogy a kisebb változásokat is meglássa, de most nem ez a lényeg. Meglepetés! II.Szkeptikus voltam a centellával kapcsolatban, szkeptikus voltam a kis korongok miatt, mondván, biztos durvák lesznek, hamar ki fognak száradni, nem fogom megtalálni a helyüket a rutinomban. Szóval nyavalyogtam. Most, egy bő hónapnyi használat után minden ellenérvemet meg tudom cáfolni.

Purito Centella Green Level All In One Mild Pad

Bár a Meglepetés! I.-ben már megtettem, még egyszer leírom az Eopenmarket webshoppal kapcsolatos tapasztalataimat.

 • A postázás nem ingyenes, a csomag súlya alapján számolják ki, cserébe követési számot is kapunk.
 • Az én csomagomat a “rendelés leadása”, vagyis az együttműködés véglegesítése után három nappal adták föl, a feladás után egy héttel pedig meg is kaptam a küldeményt, december 8-án.

Mivel a Purito képviselője nem szabta meg sem a posztok számát, sem a határidőt, nem nyújtottam tovább az így is hosszú Galacto Niacin esszencia tesztjét, hanem külön foglalom össze a tapasztalataimat.

purito centella green level all in one mild pad
Kicsomagolás: Purito Centella Green Level All In One Mild Pad

Tapasztalataim

A 70 darab, folyadékkal átitatott vattalapocskát egy nagy, hengeres tégelybe csomagolták,  jár mellé egy kis csipesz is, a kupak alatt vastag védőfólia található. Úgy tűnik, minden adott a higiénikus használathoz.

Az INCI és a rutinba illesztés:
 • Ha csak az INCI-t nézzük:
  • Feltűnő a centella/gotu kola négyféle formája, melyek összesen 10%-ot tesznek ki. Azon túl, hogy a koreaiaknál lépten-nyomon lehet találkozni a centellával, érdemes megjegyezni, hogy bizonyítottan jó a sebgyógyító hatása, és anti-agingnek sem utolsó.
  • A BHA főként Ázsiában elterjedt alternatívája, a betain-szalicilát rögtön fölveti a kérdést, kémiai hámlasztóról van-e szó. Véleményem szerint, mivel sem az összetevő mennyiségét, sem a termék pH-ját nem adták meg, egyfelől nem könnyű válaszolni erre a kérdésre. Másfelől viszont, mivel tonizálást ígérnek, valószínűbb az 5,5 körüli, semmint az alacsonyabb, 3,5 körüli pH, amely elengedhetetlen a kémiai hámlasztók működéséhez. Az megint más kérdés, hogy fizikai hámlasztó hatása viszont van a terméknek, erre vissza fogok térni.
  • Az 1,2-hexanediol is itt van a listán, igaz, hátrébb, mint a Galacto Niacin esszencia esetében, nem is tapasztaltam olajos érzetet. Ezen kívül is vannak még hidratáló összetevők a listán.
  • Örvendetes az édesgyökér jelenléte (kétféle formában), illetve én kedvelem a teafaolajat is.
 • Ha a rutint nézzük:
  • Gyanakodva olvastam, hogy ezt a lapocskát a maradék smink leszedésére kellene használni. Szerencsére az összetevőlista ezt nem indokolja, hiszen nincsenek felületaktív anyagok benne.
  • Ki tudja, mennyire önkényesen én a tonizálás ígéretét vettem figyelembe, így az esti double cleansing után ez volt az első lépés, akár használtam hámlasztót vagy retinolt, akár nem.
  • Mivel ez az esszencia akár egy fátyolmaszk alkatrészeként is megállná a helyét, többször használtam úgy, hogy nem áttöröltem egy pamaccsal az arcom, hanem egyet-egyet hagytam kb. tíz percig hatni az orcáimon, aztán folytattam az esti rutint.
  • Természetesen a reggeli rutinba is beilleszthető, arcmosás után, a tonik helyére.
purito centella pad
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hasznos lesz a csipesz
Pozitívumok:
 • Nagyon hasznos a csipesz! A vattapamacsok vékonyak, bőségesen átitatták őket az esszenciával, eléggé összetapadnak. De a csipesszel könnyen szét lehet választani a  rétegeket, nem kell kézzel belenyúlni a tégelybe.
 • A pamacsok egyik oldala texturált, a másik sima. Egy-két kísérlet után csak a simát használtam, a texturált nekem egyszerűen sok mindennapos használatra, de a simával semmi gondom.
 • Különösen a reggeli rutinban szerettem meg, nagyon frissítőnek éreztem a használatát, de az estiben is jó előkészítő lépés. Maszkként is bevált, bár önmagában közel sem hidratál annyira, mint egy (jobbfajta) fátyolmaszk, nem is vesz el annyi időt.
 • Mindeddig nem száradtak ki a lapocskák!
Összességében:

Már a Galacto Niacin esszenciánál is írtam, hogy a kevés pattanásból képződő, majdhogynem jelentéktelen pigmentfoltosodás szerintem jórészt a hámlasztóm érdeme, és kisebb részben a niacinamidos esszenciáé. Ahhoz, hogy a centella jótékony hatását egyértelműen lássam, egy hónap kevés, negatívat viszont nem tapasztaltam. A bőröm üdeségéhez, hidratáltságához, nyugodt összképéhez biztosan hozzájárul ez a termék is. Bár a koreai fújókás tonikokat pont azért szoktuk szeretni, mert nem kell hozzájuk vattapamacsot pazarolni, ez az előre átitatott verzió sem rossz, mindent megtettek azért, hogy a koncepció működőképes legyen. Kémiai hámlasztást nem, maximum fizikait lehet tőle várni (de azt már az arctisztító kendő is megadja, ha használsz, szóval ezzel érdemes óvatosnak lenni), a pamacs sima oldala viszont kellemes. Jól hangzik ez az all in one, de szerintem a tapasztalt bőrápolókat nem ez a szöveg fogja meggyőzni. Gondolom, utazás (repülés) szempontjából praktikusak a kis lapok, de ha ezt az folyadékot kiadnák fújós flakonban, szerintem lennének rá vevők. (Főleg, hogy a Purito új, centellás széruma bár 49%-ban tartalmazza a gotu kolát, ráadásul peptideket és ceramidot is pakoltak bele, a bergamott és levendula illóolaj biztos, hogy sokak kedvét elveszi tőle.) Én mindenesetre biztos, hogy fölvenném a kívánságlistámra, a maradékot pedig így is örömmel használom el. Legnagyobb meglepetésemre.

Beszerzés: Eopenmarket | eBay


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

Meglepetés! II. – Purito Centella Green Level All In One Mild Pad | Tesztelésre érkezett” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Egészen jónak tűnik ez a holmi a poszt alapján. Reggeli rutinban tudnám inkább elképzelni mint gyors frissítő lépést tisztítás után, bár nem nélkülözhetetlen termék. Vagy ha utazgatnék (álmaimban egyelőre…) akkor is jól jöhetne.
  Azt akartam írni, hogy akit vonzanak az all-in-one típusú termékek, az is jól járhat vele mert szép az INCI, de végülis nem tudom, mennyire felel meg valójában a ” mindent egyben ” elvárásoknak, szóval lehet, hogy nekik mégis csalódást okozna.

  Off: nem tudom, megrendelted-e már a Granactive Retinoidot. Így két hét utàn nekem egészen tetszik az 5%-os. Először az olajos állagért nem rajongtam, nem használtam arcolajokat sem, az emulziók vhogy jobban tetszenek, de azt kell mondjam, nem rossz benne az olaj sem. Biztos, hogy a squalane és a jojoba is ad egy plusz puhaságot a bőrömnek reggelre, és összességében mintha egységesebbnek làtnám a fejem, kicsit pihentebbnek. Nem óriási változás, de valami megis van. A finom vonalkákat még figyelem 🙂 Én tudom használni naponta is (kivéve az AHA-s és ALA-s napokat) nem okoz semmi irritációt szemkörnyéken sem.

  Kedvelik 1 személy

  1. Igazából már ott elvérzik a minden egyben koncepció, hogy a teafaolaj miatt én nem tisztítanám vele a szemkörnyéki bőrt. De tényleg kiadhatnék tonerként, szerintem több ember megfogna.
   Nem rendeltem még meg, de ami késik, nem múlik, és nagyon biztató, amit írsz, köszönöm! 🙂

   Kedvelés

 2. Hm, a Purito egyre veszélyesebbnek tűnik a pénztárcámra nézve. 😀 Nekem is a reggeli használat tűnik vonzóbbnak, szép az összetétele is. Jó, hogy mondod, hogy az új centellás szérumban van levendula, még nem néztem eddig utána alaposan, de már láttam ebayen.

  Kedvelik 1 személy

  1. Csak azért néztem rá a centellás szérumra (amúgy milyen vicces már, hogy Buffet a neve… vajon honnan jött az inspiráció? 😀 ), mert titokban azt reméltem, jobban hasonlít a két INCI. (Amúgy ezekből a lapocskákból is vannak minták, de nem akarlak semmi rosszaságra rábeszélni 😀 )

   Kedvelik 1 személy

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.