Kíméletes és hatékony? Garnier 2in1 szempilla-erősítő lemosó | Teszt

A rózsaszín kupakos Garnier micellás víz tesztjében említettem, hogy nem birkózik meg az erősebb szemsminkkel. Régebben használtam egy Balea kétfázisú sminklemosót, de azt nem szerettem, mert olajos réteget hagyott maga után, és lemosás után még percekig homályosan láttam miatta. Többségében jó véleményeket olvastam erről a kétfázisú Garnier szemfestéklemosóról, ezért megvettem. 

Kíméletes és hatékony-

Marketingígéret:

A kétfázisú formula gyors és tökéletes sminkeltávolítást tesz lehetővé dörzsölés nélkül. Nem hagy sminkmaradékot és zsíros érzetet a bőrön. A termékben található arginin négy hét alatt vastagabbá, sűrűbbé és erősebbé teszi a szempillákat.

Összetétel:

Itt csak azt szeretném kiemelni ezzel a lemosóval kapcsolatban, hogy az INCI harmadik helyén Isopropyl Palmitate-ot tartalmaz, amelynek elég magas a komedogén indexe. (Vagyis az arra hajlamosaknál eltömítheti a pórusokat, és pattanások, mitesszerek kialakulásához vezethet.) Tehát teljes arcon valószínűleg nem érdemes sminkeltávolításra használni ezt a terméket azoknak, akik egyébként is pattanásokkal küzdenek. Én csak a szememen használtam.

halfway

Pozitívumok:

  • Az olajos és a vizes fázis gyorsan összekeveredik, nem kell sokáig rázogatni a flakont.
  • Sosem maradtak kihullott szempillák a vattakorongon.
  • Nem hagy hátra maga után nagyon olajos érzetet a lemosó.
  • Nem csíp, nem irritál, nem fogok homályosan látni tőle.

Negatívumok:

  • Sok kell belőle, csak teljesen átáztatott vattakoronggal működik igazán jól. (Ketté szoktam venni egy átáztatott korongot, fél perce a szemhéjamra szorítom, majd óvatosan letörlöm a festéket, hogy ne nyúzzam feleslegesen a szemkörnyék érzékeny bőrét.)
  • Nagyon gyorsan fogy, mindennapos használattal nekem kb. egy hónapra volt elég, teljes áron pedig elég drága így.
  • Ha csak szempillaspirál van a szememen, azt maradék nélkül le tudom szedni vele, de ha már tust és szemhéjpúdert is viselek, azt inkább csak szétkeni, és még egy vattakorongot be kell vetnem. Így aztán már tényleg nem gazdaságos.

Összességében:

Én “csak” annyit vártam ettől a lemosótól, hogy tökéletesen hozza le a szemsminket, egy lépésben. Ezt nem kaptam meg. A szempillaszépítős marketingszöveggel nem foglalkoztam, nem vártam, hogy a letört pilláim egy vagy akár huszonnyolc éjszaka elteltével akár csak egy milliméterrel is hosszabbak legyenek. Egyébként is nálam még teljes arclemosás következik azután, hogy leszedtem a szemsminket, szóval nem is marad rajta sokáig a termék a pilláimon. (Valóban hatásos, bár esetenként kellemetlen mellékhatású szempillanövesztő termékekről a Krémmánia blogon olvasható egy friss összefoglaló.) Nem fogom újravenni ezt a Garnier terméket. A Balea kétfázisú lemosótól jobb, de drágább is, és nem egy csodaszer.

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

Kíméletes és hatékony? Garnier 2in1 szempilla-erősítő lemosó | Teszt” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. A Garnier Essentials olajosát próbáltad? Én használtam és viszonylag szépen szedte le sminket. Bár annyira nem voltam elégedett.. ezért most a rózsaszín kupakos micellás vízzel próbálkozom. De neked hátha máshogy lesz.. 🙂

    Kedvelés

    1. Az a helyzet, hogy ez a lemosó tényleg most fogyott el, és jelenleg nincs kétfázisú utódja, ismét csak a sima, rózsaszín kupakos Garnierrel szedem le a szemsminkem. Valójában szeretnék áttérni a double cleansingre, és most a pénztárcámat egy Elizavecca olaj vagy egy Clinique Take The Day Off balzsam megvásárlására készítem. Neked nem volt nagyon olajos a Garnier Essentials kétfázisú? KM-en sokan írták, hogy zavaró réteget hagy.

      Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .