Könnyes búcsú? VII/1. | Vendégposzt

Clara012 bevezetőjéhez nincs is mit hozzátenni, ha csak annyit nem, hatásvadászatból, hogy A szürke ötven…-től kezdve az Óz, a csodák csodáján át  elég nagy utat fogunk bejárni a kiürült csomagolások okán. Íme, egy újabb vendégposzt a blogon. Könnyes búcsú_ VII1.Vendégposzt

Egy kupac kukac meg még egy kupac kukac az két kupac kukac.

Egy kupac flakon meg egy kupac üveg meg egy kupac tasak pedig két elfogyott bejegyzés.

Nyár eleje óta gyűlik ehhez a bejegyzéshez a szemét, ideje kidobni, két részletben.

Kezdjük a testápolással és arcmaszkokkal.

I. Testápolás

IMG_20181102_151244.jpg

Kezdjük azokkal, amelyek visszatérő vendégek a fürdőszobámban: Babylove Sensitive Babafürdető, Babydream Extra Sensitive testápoló és Bioderma Photoderm LEB, ezekből több is elfogyott az elmúlt pár hónapban, de helyhiány miatt mindenből csak egyet tettem el. A Babylove fürdető örök kedvenc: tusfürdő, arclemosó, folyékony szappan egyben, samponnak sem rossz, de arra van más, ami jobban bevált (a következő bejegyzésben írok róla). A Babydream a kedvencem a saját márkás, illatmentes testápolók közül: közepesen híg, egész gyorsan beszívódik, megbízható termék. Száraz bőröm ellenére jobban szeretem az ilyen könnyedebb testápolókat, a testvajakat nem érzem hatásosabbnak. A Bioderma LEB-hez többet nem tudok hozzáfűzni, jó és kész, Marcsi és jómagam is írtunk róla.

Időnként megfordul a fürdőszobában a Schauma Baby Sampon & Tusfürdő, ez is multifunkcionális, de a hajamat szárítja, illetve drágább, mint a Babylove, így nem ez a standard tusfürdőm.

IMG_20181102_151312.jpg

Új kedvenc a Babydream Med Testápoló, ami egy kifejezetten híg testápoló, jól hidratál és tökéletesen beszívódik. Testre is szeretem, de mivel kétszer annyiba kerül, mint a Sensitive testvére, ezért leginkább kézkrémnek, lábkrémnek használom.

A The Ordinary Lactic Acid 10% + HA azért van a testápolás kategóriában, mert a sarkamra használtam, illetve mióta hűvösebb lett, a lábszáramra is ezt kentem. Mivel nem arcra használtam, sok fontos dolgot nem tudok megítélni, ami egy részletes teszthez kellene, így itt fogok róla írni. Teljesen híg, erősen hámlaszt, érzékeny arcbőrűek, rozáceások még csak ne is gondoljanak arra, hogy ezt arcra használják. Száraz sarokra viszont szuper, természetesen valami jó kis krémmel kiegészítve. Nagyon rákaptam a test kémiai hámlasztására, így vettem is erre a célra egy nagyobb kiszerelésű terméket (The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution).

A végére hagytam a csalódásokat: dr. Organic Aloe Vera Gél és Babylove Ultra Sensitive Testápoló. Előbbi ragadós marad, dörzsölésre csomósodik, használtam már ennél sokkal jobbat. Utóbbi iszonyatosan büdös, nagyon taszít a szaga, dicséretes, hogy nincs benne parfüm, de nem bírom elviselni magamon. A szaga átkerül az ágyneműre, hálóingre is, valamint dörzsölésre lemorzsolódik. Nem tudtam elhasználni, a felénél feladtam, a tubusa viszont elég cuki, lehet, megtartom a Babylove fürdető kiadagolására

II. Maszkok

IMG_20181102_151627.jpg

Magamhoz képest rengeteg maszk fogyott el az utóbbi időben, részben azért, mert egy barátnőmet megfertőzte a maszk-mánia és nekem is vett ajándékba, másrészt pedig azért, mert a Balea utóbbi kiadásai felkeltették az érdeklődésem.

A Balea csipkés hidrogél maszkból kipróbáltam a fehéret és a feketét is. A reklámszövegnek nem kell bedőlni, egy maszk nem fog feszesíteni, viszont kiválóan hidratált, a hidrogél kellemes érzetű a bőrön, visszafogott az illata és nem marad ragacsos utána a bőr. Mindenképp le kell feküdni, különben lecsúszna, nagyon szép feltéve, élmény volt használni a sima fátyolmaszkok után, amiben az ember sorozatgyilkosnak is elmehetne. Nekem Tati Givenchy maszkja jutott róla eszembe, de akár a Fifty Shades of Greyben is megállná a helyét.

A Balea fóliás fátyolmaszk vastagabb anyagú, szintén kétrészes maszk. A külső fólia benntartja a testhőt, így melegebb érzetű, mint egy sima fátyolmaszk. A vastagabb anyagú maszkokat annyira nem szeretem, mert nehezen illeszkednek, de ezt leszámítva nem volt vele bajom. Bádogember jelmezhez kiváló kiegészítő.

A Hiddencos Latte maszkról sok pozitív tesztet olvastam, így amikor a maszkmániás barátnőmnek rendeltem belőle, vettem magamnak is. Nekem az illata abszolút csalódás volt, pedig emiatt érdekelt leginkább. Nem volt büdös, de elég mű volt ahhoz képest, amit én vártam. Kifejezetten gazdag, hidratáló hatású, száraz bőrre is szuper. A kávés testvérét még nem használtam el, de hamarosan sorra kerül.

Marcsitól kaptam ajándékba a hippis Balea maszkot, nem tudom, hogy kapható-e még. Ez is a vastagabb anyagú maszkok táborát erősíti, így nem illeszkedik olyan jól. Sajnos a benne lévő szérum csípte a bőröm, így elég hamar levettem.

A maradék három maszkot az emlegetett maszkmániás barátnőmről kaptam. A Garnier Aqua Bomb és Purifying & Hydrating maszkról hasonlóakat tudok elmondani. Mindkettő illata nagyon finom és egyik sem csípett, puha szövetből készültek a maszkok. Jól beszívódott a szérum és nem maradt utána ragacsos a bőröm. A Purifying maszk fekete, aktív szenes szövetből készült, az Aqua Bomb pedig fülre akasztós. Utóbbival az volt a bajom, hogy túl keskeny volt az arcomhoz, így eléggé feszült feltéve. Alkohol mindkettőben van sajnos.

A Kocostar Rose fátyolmaszk igazán különleges, kisebb-nagyobb rózsaszirmokra van felvágva a szövet és így szirmonként lehet feltenni az arcra. Nem a legpraktikusabb, de mindenképp szórakoztató megoldás. Igazi rózsaillata van, ami elég erős, de szerencsére nem csípett. Viszont nem tetszett, hogy ragadt utána a bőröm, ami még másnap is érződött.

+ Bónusz

Kipróbáltam a Bomb Cosmetics zuhanytablettáit Púder, Fű és Eső illatban. Izgatottan vártam, hogy megérkezzenek, de végül hatalmas csalódás volt mind. Egy használatra sok lenne, így elfelezve használtam őket. Valamelyik olyan puha volt, hogy a kezemben szétmállott, amikor szét akartam törni, valamelyik meg olyan kemény volt, hogy beletört a kés hegye. Az illata nem volt olyan különleges, mint amilyenre a nevek alapján számítottam, bár lehet nekem voltak túl magas elvárásaim. Illatos gyertyával többre mentem volna.

Hamarosan következik a haj- és arcápolásról szóló rész.

IMG_20181102_151939

Könnyes búcsú? VII/1. | Vendégposzt” bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. Hú, mennyi cucc fogyott! Hozzám képest egy drogéria 😀 Nálam fél év alatt fogy el mostanában egy testápoló, annyira lusta vagyok kenni magam.
    A fürdőtabletta illatosításra való, ugye, nem fürdesz vele?

    Kedvelik 1 személy

      1. Igen, csak ennyit tud 🙂 Fel akartam vele dobni az illatmentes tusolást, de inkább bűnözök néha szulfátos-illatos tusfürdővel, mint ezzel.
        Amúgy én is hüledeztem régen az elfogyott bejegyzéseken, el nem tudtam képzelni, hogy fogyhat el ennyi dolog, aztán elkezdtem gyűjteni és jött a meglepetés.

        Kedvelik 1 személy

            1. Visszanéztem, mert nem emlékeztem mennyi idő alatt fogyott Nálad ennyi cumó és úgy számoltam, hogy 6 hónap, kb. December elejétől írom én is, ahogy ígértem, de a csomagolást nem tartottam meg. Így is elhűltem, hogy 1 hónap alatt is több fogyott, mint gondoltam. A fogkrémeket kifelejtettem, de innentől írom majd azt is (ha nem felejtem el).
              Később folyt. köv. 😉

              Kedvelik 1 személy

              1. Ha meglátom a sok üres dobozt, flakont, mindig elkap a lendület, hogy hulladékmentes bőrápolásra váltsak. Az élet többi területén törekszem arra, hogy minél kevesebb szemetet termeljek, de a bőrápolásban ezt nem látom járhatónak (főleg érzékeny, száraz, broblémás bőrrel). Szóval itt a hulladék csökkentés kimerül a tudatos vásárlásban.

                Kedvelik 1 személy

                1. Jelentkezem az “Elfogytak” ígéretemmel. Ugyan nem 6 hónap csak 4, de itt leálltam az összeírással, mert lehagytam az általad 6 hónap alatt elfogyott mennyiséget. Nagy volt a szám, közben meg több fogyott, mint valaha is gondoltam volna! Ezúton kérek elnézést!

                  És most az elhasználtak
                  decemberben:
                  Biodarma Sensibio micivíz 500 ml (nyári bontás)
                  CadeaVera H2O Express fátyolmaszk 3 db
                  Salhouse Totes Meer Premium Maske-Repair 5ml
                  Isana VitaminC Booster 7×2 ml ampullakúra
                  Uriage micivíz zsíros bőrre 100 ml (nyári bontás)
                  EL Revitalizing Supreme….szem-balzsam 5 ml deluxe minta
                  Isana Hydroo maszk 8 ml
                  Balea Ureás lábkrém
                  Naava Argán-sorozat nappali krém

                  januárban:
                  EL Adv. Night Micro Cleansing Foam 30 ml
                  Missha Brightening Mask (3 részes: peeling, szérum, f.maszk)
                  Isana szempillaápoló szérum
                  Balea Sweet Macarons epres f.maszk
                  Balea Sweet Macarons áfonyás f.maszk
                  Batiste cseresznyés szárazsampon 50 ml
                  Salthouse Premium Maske 5 ml
                  CV H2O Express f.maszk
                  Ocuflash szemcsepp
                  Isana Hydroo maszk 8 ml
                  YR tonik Hydra Vegetal
                  YR Riche Ckreme arcápoló
                  Balea Sweet Macarons epres f.maszk
                  EL Revit. Supreme+ 15 ml deluxe méret

                  Kedvelés

                  1. Folytatás.
                    Február:
                    Balea Sweet Macarons epres f.maszk
                    Catrice tinted lip glow balm ajakápoló
                    Fresh Rose Floral toner 15 ml
                    Balea Aqua Tuchmask
                    Naturland kénes sampon
                    Bradoline Sana sarokpuhíó lábkrém
                    Flying tiger face mask
                    Balea Men Hidr. f.maszk
                    L’Oreal Paris False Lash Architect 4D spirál
                    Balea kókusz és ananász tusfürdő

                    Isana Vitamin C Booster ampullakúra
                    Jessa intim mosakodó gél Extra Sensitiv
                    Kallos KJMN hajszerkezet újjáépítő hajmaszk 1 l
                    ELNew Dimension szérum 20 ml
                    CV H2O Express maszk
                    Garnier rózsaszín mici víz
                    Balea Sanfte Washe Creme arclemosó

                    Március:
                    Fresh Lotus Maszk 15 ml
                    Balea Men f.maszk
                    Balea Beauty Effect zselépárna szemre
                    Omorovicza Revit. éjszakai krém 15 ml.

                    (kimaradtak a szappanok, fogkrémek, balzsamok)

                    Hát ennyi.

                    Gondolkodtam én is a csomagolás csökkentésen, de nincs ötletem egyelőre. Van, aki képes kókuszolajjal mindent megoldani, de ez nem járható út a legtöbbünknek. Esetleg a bevált termékek újravétele nagy kiszerelésben. Nálam sok kicsi fogy, mert egyszerre nem tudok sok pénzt áldozni az arcápolásra (sem).
                    Ezek után pedig nem mondhatom azt sem, hogy spórolni próbálok…

                    Kedvelés

                    1. Na, még egy megjegyzés. Volt pár kidobott holmi. Megromlott 1-2 The Ordinary, mert túltáraztam. Erre már nagyon figyelek. Eladtam néhány kencét és ajándékoztam is. Ezek sem szerepelnek itt. SZóval temérdek szemetet termeltem és rengeteg krémet kentem el magamra.
                      Ja, és nem is testápolózom.

                      Kedvelés

  2. A Babydream testápoló bekerült a kívánságlistámba. Az Alverdének van egy med pflegelotion nevű hasonló terméke, az sem volt rossz, ha kiütött a téli hideg. Ahogy elnézem a Balea maszkok terén nagyon belehúzott, nem is láttam eddig, hogy van fóliás maszkjuk is már.

    Kedvelik 1 személy

    1. Hát én is csak kapkodom a fejem, akárhányszor megyek mindig újabb maszkokat látok tőlük. Egyre különlegesebb maszkokkal rukkolnak elő.

      Kedvelik 1 személy

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .