Mindent egy családból – Érdemes? Troiareuke Aesthetic Start Kit | Tesztelésre érkezett [Jolse]

Így, hogy ritkábban írok blogbejegyzést, valahogy még szívesebben veszem föl a fonalat ott, ahol legutóbb abbahagytam. Ez a “fonalszakasz” most a tesztelésre kapott/szerzett dolgokkal kapcsolatos gondolataim folytatása. Úgy alakult, hogy nagyjából tíz nappal  ezelőtt nyitottam ki ezt a Jolse-tól kapott dobozt, ugyanis először a szép külsejét sajnáltam, aztán meg teljesen megfeledkeztem róla, és csak a posztolási határidő ébresztett rá a szégyenre: bár nem voltam rákényszerítve, most mégis olyan bejegyzés készül, amilyeneket a Benton szokott várni, ha küld valamit. jolse troiareuke aesthetic review

A márka, amelyet én magamban Trója tükrének hívok (komolyan ezt láttam bele a szóba első olvasásra, Szép Heléna akár hiú nő is lehetett, aki gyakran nézett tükörbe stb., szóval elindult a mese a fejemben), rengeteget szeretne adni: otthoni spa-élményt, személyre, aktuális bőrproblémákra és környezeti ártalmakra szabott ápolást, amely egyesíti magában a holisztikus szemléletet és a professzionalitást. Azt hiszem, az elmúlt egy-két év bőrápolási trendjeinek valamennyi átfogó hívószavát felhasználták.

troiareuke aesthetic starter kit2troiareuke aesthetic starter kit

Troiareuke Aesthetic Start Kit

Ez a kezdőkészlet egy géles lemosót, kétféle hidratáló folyadékot és egy könnyű hidratálókrémet tartalmaz. Őszintén szólva a Clinique háromlépéses programja óta sosem építettem a bőrápolási rutinomat kifejezetten egy márka termékcsaládjára, és ennek az eddigi tapasztalataim alapján nem is lett volna értelme. Összességében a Troiareuke szettje sem győzött meg ennek ellenkezőjéről.

ACSEN Oil Cut Cleansing:

  • Az INCI sztárja a papajavíz lenne: jól tudjuk, hogy a papajából kivont enzim, a papain nagyon kíméletes hámlasztást tesz lehetővé (én is használtam korábban ilyen hámlasztót). Bár a bőrápolásban rengeteg dolog nem hit kérdése, nem hiszek abban, hogy egy lemosó képes hámlasztani, nem is tölt annyi időt a bőrön.
  • Van viszont más értékes tulajdonsága: nagyon kíméletes a bőrhöz, nem habzik fel egyáltalán, és csúszós-síkos érzetet hagy maga után, meg puha bőrt. Szeretem ezt az érzést.
    • Szerintem nem szükséges arról külön írnom, hogy fölösleges egy lemosóra bízni a teljes arctisztítást akkor, ha egyébként a környezet miatt erősen szennyeződik napközben a bőrünk és/vagy sminket viselünk, erre való a double cleansing. De sminkmentes napokon (mint amilyenek többségében az enyémek mostanában) este pont elég a zuhany alatt.
  • Egyáltalán nem tetszik viszont az illatosítás ténye: maga a parfüm nekem a régi, airless flakonban lévő Nivea Visage Young lemosót idézi föl, és tisztaságra, frissességre asszociálok róla, de hirtelen egyetlen (második) lemosó sem jut eszembe a közeli vagy a távoli bőrápolási múltamból, amely ennyire illatozna. Jó, de, a The Body Shop Oils of Life lemosóm, de a TBS-tól szerintem senki sem vár illatmentes termékeket, egy aknéra hajlamos (AC-), érzékeny (-SEN) bőrre tervezett lemosónak viszont hivatalból annak kellene lenni. Szerintem. Szóval vegyes a kép.

troiareuke aesthetic starter kit3

Skin Complex Formula:

  • Egzotikumot, keleti rejtélyességet és nem utolsó sorban a parfüm mellett szintén erős illatot ad a fújókás tonernek a sokféle növényi kivonat, manapság már-már elvárás, hogy hialuronsav, niacinamid, betain, allantoin és a hatékonynak tartott növényi összetevők közül az édesgyökér szerepeljen a legegyszerűbb koreai tonik INCI-jében is.
  • A porlasztó jól működik, bár az elején kicsit köpködött, hamar “bejáratódott”.
  • A zuhany alól kilépve azonnal befújom vele az arcom, mindig meghökkent az erős illat, a hidratálás jóleső.

Anti-Trouble Formula Ampolue:

  • Bár az ázsiai (gyógy)növények itt is magas számban vannak jelen (köztük pl. az Astragalus Membranaceus, amelyről a Pyunkang Yul miatt olvastam és írtam), ebbe a folyadékba a  növényi olajok és -származékok mellett méhviasz és többféle szilikon került. Érthető az építkezés, a könnyed hidratáló tonert kövesse valami védőréteg.

A márka ajánlása szerint a fújókás toner és az öntögetős ampoule külön-külön is használható, de össze is lehet önteni. A fújós flakonban hagytak is üres térfogatot ehhez. Én így is, úgy is kipróbáltam, a hatásban nem látok különbséget, az összeöntött folyadékokkal egyszerűen, gyorsabban el lehet készülni. Ötletnek jópofa, de nagyobb potenciált nem látok benne egyelőre.

troiareuke aesthetic starter kit4troiareuke aesthetic starter kit5

ACSEN Recovery Cream:

  • Amennyire csekély a lelkesedésem a szett második lépésének két összetevője iránt, annyira tetszik a hidratálókrém.
  • A négy közül ez az egyetlen, amelyet csak az összetevői illatosítanak, parfüm nem. (Viszont mire az ember végez ezzel a szettel, így is illatozik, akár egy virágbolt.)
  • Tubus + csőrös adagoló = könnyű, takarékos, higiénikus adagolás.
  • Az állaga nagyon kellemes, könnyű, gyorsan beszívódó, inkább lotion, semmint klasszikus krém. A zsíros bőrűek, akik el sem tudják képzelni, hogy bármilyen hidratálókrémet magukra kenjenek, ezt szerintem szívesen kipróbálnák.
  • Hialuronsav, szkvalán, növényi olajok, zsírsavak és szilikonok gondoskodnak a hidratálásról és a víz benntartásáról, a növényi összetevők közül a centella egészen elöl szerepel, amelyet nem véletlenül pakolnak a pattanásos bőrre szánt készítményekbe.
  • Szinte mindig úgy érzem, hogy e krém után szükségem van még valami picit testesebbre, vagy csak szimplán függő vagyok: The Ordinary NMF+HA-függő.

troiareuke aesthetic starter kit6

Bár a lemosó annyira nem rossz, és a hidratálókrém kifejezetten tetszik, szerintem egyáltalán nem kihagyhatatlan ez a szett, akár aknéra hajlamos és érzékeny a bőröd, akár nem. A kettő az egyben köztes hidratáló lépés ilyen rövid idő alatt engem nem győzött meg a létjogosultságáról, és tartok tőle, hogy hosszú távon sem fog. Az eltúlzott illatosítás néhány éve még szinte mindegyik koreai kozmetikum jellemzője volt, de most már sokan szintet léptek. A szett alapján úgy tűnhet, a Troiareuke célcsoportjába inkább azok tartoznak,

  • akik számára a bőrápolás illatos kell, hogy legyen,
  • és nem szívesen válogatják maguk össze a kozmetikumaikat, inkább a márkák ajánlására hagyatkoznak,
  • és örömmel veszik meg egy-egy család összepasszoló elemeit.

Akármennyire engedékeny is vagyok, ez így biztosan nem fedi le a tudatosságot.

(Azt pedig már tényleg csak zárójelben írom, hogy a szett árából, akárhol is nézem, egy fapadosabb, de hatékony kezdő rutint – reggelit és estit – is ki lehet hozni.)

Beszerzés: Jolse | eBay


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Mindent egy családból – Érdemes? Troiareuke Aesthetic Start Kit | Tesztelésre érkezett [Jolse]” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Érdekes volt olvasni ezt a sok illatanyagot, futottam már bele abba én is, hogy magasabb árfekvésű koreai termék tele voltak nyomva illattal, pl. IOPE. Csatlakozom az NMF+HA függők klubjához. 🙂 A kezdeti szkeptikusságom
    után végül nem tudok lemondani róla, erre hiánycikk épp amikor újra rendelném.

    Kedvelik 1 személy

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .