Egyszerűsítés – 2NDESIGN First Cleansing Oil Pure & Fresh | Tesztelésre érkezett [Jolse]

Vannak az alapdarabok és vannak a különlegességek. Mindkét szekció felé nagy elvárásaink vannak, csak más módon. Ráadásul szerintem kétféle alaphangoltságot is megkülönböztethetünk. Fixen ragaszkodunk a bevált alapdarabokhoz, és a különlegességeket variáljuk, vagy ennek az inverze: a tökéletes és drága mindentudó szérumot semmi áron sem hagyjuk el, viszont alapdarabok terén megengedjük magunknak a kalandozást. A rendszerbe végül is könnyen beilleszthetők a minimalisták – gondolok itt arra, aki magának keveri a hulladékmentes krémet, és arra is, aki hosszú ideje ugyanazt a fényvédőt veszi meg, mert tudja, hogy az jó, és nincs több ideje csak a keresés kedvéért keresgélni. És egy harmadik megközelítés: mi ad igazi örömöt? Találni valami olyat, amit újdonságként lehet bezengeni, vagy használni azt a valamit? jolse 2ndesign cleansing oil review

Az előző bejegyzésben bemutatott NIOD szérum hagyott bennem ilyen rossz érzéseket: a rendelés leadása, a kézbesítésre várakozás és a csomagbontás után jött az üresség, hogy én nem ezt akartam. Talán azóta jelentkezem a szokásostól is erősebben ambivalens érzésekkel pl. a Jolse tesztelőtoborzó eseményeire, mert bár a koreai webshop semmilyen nyomást nem gyakorol a tesztelőkre a poszt tartalmát illetően, mégiscsak reklám az egész, hiszen általában az újdonságként forgalmazni kezdett termékből osztanak így szét világszerte néhány tucatnyit. Jelen esetben viszont legalább a NIOD körüli negatív érzéseim elmaradnak. A NIOD MMHC2-t végül is a rutinom különlegességének szántam, egy sminklemosó olaj viszont egyszerűen alapdarab. Feltéve, hogy gyakran sminkelsz, és szereted két lépésben megtisztítani az arcod esténként.

2ndesign cleansing oil

2NDESIGN First Cleansing Oil Pure & Fresh

Szerintem nem túlzás azt gondolni, hogy a double cleansing/kétlépéses arctisztítás jó pár évnyi térhódítása után már nem lehet rossz első lemosóval találkozni. Az új márkáknak is muszáj figyelni az elődöket: INCI-t, állagot, hatékonyságot és az olajos lemosóknál talán a legfontosabbat, a lemosás könnyűségét. A 2NDESIGN minden valószínűség szerint tudta ezt a leckét. Így azért egyszerű.

  • Az INCI-t a cosdna-n is megtalálod. Nagy hangsúlyt helyeznek az EWG szerinti zöld pöttyökre, ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy napraforgóolaj-alapú keverékben kétféle pálmaolaj-származékot, jojoba-, makadámia-, csipkebogyó, szőlőmag- és ligetszépeolajat találunk, felületaktív anyagokkal, néhány egyéb emollienssel, az INCI végén pedig három illóolajjal: muskátli, bergamott és boróka. Az illat összességében az én ízlésemnek nem erős vagy tolakodó, egyszerre édes és citrusos, mint a Klairs, és közel sem emlékeztet annyira Earl Grey teára, mint a zöld Missha.
  • Majdhogynem vízszerű az olaj, nagyon könnyen terül, és van vele egy olyan nehezen elmagyarázható tapasztalatom, hogy úgy érzem, mintha a bőröm (száraz bőrre viszem fel mindig) egy kicsit sem szívna be belőle, csak megmozdítja a sminket, ezt az olaj-smink keveréket elkenegetem a felszínen, majd maradéktalanul lemosom. Amilyen egyszerűen hangzik, épp annyira az is, szerintem mindenki ezt várja a lemosójától. (Ha nem sminkelek, nem szoktam két körben tisztítani az arcom, csak babalemosót használok, illetve most épp valami mást.*)
  • Nem egészen egy hónapja használom, a bőröm inkább rezisztens, semmint érzékeny, gondot eddig sem az illók, sem az erősen komedogénnek minősített pálmaolaj-származékok nem okoztak.
  • A kiszerelés 200 ml-es, a hatalmas Missha és Holika Holika után elég karcsú a flakon, de ez is hónapokig elég. A pumpának van mozgást akadályozó pöcökje, az utaztatás miatt én ezt mindig jobban értékelem, mint azt, ha elfordítással lehet lezárni.
19 feb jolse 2ndesign
Esztétikus, egyszerű csomagolás, az elvárásoknak megfelelő működés.
  • Összességében tehát egy új, eddig meglehetősen szűk termékskálájú koreai márka teljesen korrekt lemosóolaját ismertem meg, amelyet neked is jó szívvel ajánlok, ha szereted a double cleansinget, nem magad kevered a sminklemosód, a folyékony állagot preferálod a szilárd-balzsamossal szemben, és mondjuk eddig még nem találkoztál igazán jó darabbal – bár ezt azért nehéz elhinni – vagy egyszerűen csak valami újdonságot keresel, megfizethető áron.

Beszerzés: Jolse | eBay

Lábjegyzetek:
  • Több olajos lemosóról találsz már tesztet a Habos Kakaón:
  • Ha kifejezetten a 2NDESIGN olajról olvasnál még magyarul, a The purple haze blogon megteheted.
  • A komedogén index jelentőségéről a szokásos, már ismert forrásokon (Krémmánia blog, Szépségreceptek) túl ajánlom Michelle friss cikkét a Labmuffinon.
  • *Említettem egy új lemosót föntebb: a The Body Shop Oils of Life arctisztítóról van szó, amely géles textúrájúból változik olajjá, majd víz hatására “tejjé”. Még egyáltalán nincs róla kiforrott véleményem, de biztosan mesélek később.
2ndesign cleansing oil in routin
Hétvégi, ráérős esti rutin, már-már aromaterápiás lemosókkal, kémiai hámlasztóval, egy kellemes esszenciával és a kedvenc hidratálókrémemmel.

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Egyszerűsítés – 2NDESIGN First Cleansing Oil Pure & Fresh | Tesztelésre érkezett [Jolse]” bejegyzéshez egy hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.