Hangulataink

Annyira tele a szívem a tegnappal, hogy a friss élmények lassú ülepedése mellé feldolgozom a régebbieket. Ez a bejegyzés megint a személyesebbek közül való, szépségápolós tartalmat csak minimálisan tartalmaz, mintegy kibúvóként. Hangulatképek.Hangulataink

Szombaton esküvő volt a családunkban, férjhez ment az egyik testvérem, én pedig mesélős hangulatban vagyok. Sokfelé jártam az elmúlt hónapokban, apróságokat szeretnék fölemlegetni.

Miskolc, a meglepő

Valahogy minden apróságnak nagyon sikerült örülni. A mókusnak: már messziről kiszúrtam, hogy ott ugrándozik a fűben, de nem gondoltam volna, hogy megvárja, míg odaandalgunk, és készítek róla néhány képet. tavasz miskolc5A “párja” másnap reggel jelent meg a hotel kertjében, olyan magabiztosan szaladgált, mintha egyes-egyedül lenne a világon, pedig kávéval a kezünkben figyeltük.tavasz miskolc6

Életem első chai lattéja a kilátóban, szokatlanul elegáns csészéből.

Fürdőköpenyben olvasni a kertben.

Vízibiciklizés. A bácsi, aki elmondja, bár gondosan takarítják az üléseket, adna egy párnát a biztonság kedvéért, nehogy összekenjem a fehér ruhám.

tavasz miskolc7
A tó egyetlen hattyújának sem feneketlen a bendője, és nem végtelen a kíváncsisága. Bizonyos mennyiségű látogató kegyes fogadása után jár a pihenő.
tavasz miskolc
Évszakhoz öltözni.

Az első tavaszi kirándulás. Elindulni, úton lenni, látni a rengeteg zöldet, hogy minden tele élettel, megérkezni. Jelen lenni.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A trópusokon – Szlovéniában

Régóta érlelt tervek valóra váltása. Országhatár, amely nincs is. Két falu között árok húzódik, hogy lassítsanak az autósok. Kilométerekkel hamarabb készítjük az okmányainkat, de nincs kinek és nem is lenne hol bemutatni.slovenia tropusi kert5

A trópusi kertben kétnyelvű alkalmazottak, négynyelvű táblák, víz és növények. Hiányolom a hőséget és a párát. Persze nekünk kényelmesebb így bejárni az üvegházat, de arra számítottam, egy ilyen helyen nem a látogató kényelme az első.

slovenia tropusi kertslovenia tropusi kert2slovenia tropusi kert6

A banánpálmák levele tetszik igazán, meg a sok filodendron. A víz, ahogy csobog. De nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a kert mindössze biodíszlet. Körítés. Az üzlethez.

slovenia tropusi kert3Hiszen az előtérben orchideákat árulnak, és a készlet fogy, bentről, valahonnan, ahová nem engednek látogatókat, tálcaszámra hordják a kaspókat a dolgozók. Olyan egyszerű és olyan érthető. Ki nem szeretne hazavinni egy kis darabot a kertből, ahol mindig nyílik a virág, mindig érik a gyümölcs, mindig csobog a víz és mindig süt a nap?

slovenia tropusi kert4

A bokodi tó kitérő. Megkeressük, megnézzük. Tudjuk, tudjuk, csak nem sejtjük, hogy a látogató itt tényleg mások életébe kukkol, a lebegő falu nem díszletházakból áll, mindnek van gazdája. Szól a zene, füst száll, arrébb csend, csak a víz locsog, horgásznak. Szürreális a sok csápszerű stég, szemben a kémények, nem is tudom, mit vártam ettől a helytől.

slovenia bokod

Békamese

Szavakkal alig lehet kifejezni a felüdülés: a forró, poros város után tiszta, hűvösebb levegő, árnyék, fogad, erdőgyűrű a szántóföldek közepén. Hatalmas trágyahalom mellett vezet az út, odafelé még nem sejtem, hogy nem ez lesz a legnaturálisabb élmény.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Kráter-tó békaparadicsom. Figyelem, mit csinálnak, kell egy kis idő, míg rájövök, hogy a mozgás céltudatos: a kisebb béka haltetembe kapaszkodik, azonnal elkapja a rászálló legyet. A nagyobbak képzeletem szerint azért úsznak a kisebb felé, hogy elzavarják a kisebbet, és megszerezzék a “svédasztalt”.

kráter tókráter tó2

Rengeteg vadrózsa. Rengeteg levéltetű. Rengeteg katica. Tápláléklánc. Egyszerű, logikus.

kráter tó7

kráter tó9.jpg

Olyan jó, hogy van, aki elmagyarázza, mit látok. A viráglakó karolópók – kis túlzással – egy körömhegynyi kaméleon: a környezete színének megfelelően változtatja a színét, így vadászik.

kráter tó4

És bodza, és vadrózsa, és mindenféle fa, aminek nem tudom a nevét. A fűzfán kívül.

kráter tó8

Velence, a magyar

Már megint vízpart. Még mindig vízpart. Igazán nyár van, meleg a Velencei-tó vize, kibírom, hogy csak jóval három óra után sétáljunk bele. Eltelik az idő, összeszámoljuk, hogy nagyjából egy hónapon át minden szombat-vasárnapunk foglalt, hétvégétől hétvégéig telnek a napok. Lassan is, gyorsan is. velence (1)velence2

Három helyre mondjuk, hogy hazamegyünk. A szülők szerint mindig nagyon sok idő telik el két találkozás között, és valóban, mindig annyi a változás, megérik az eper, megnőnek a kiscicák, kinyílik a kert legszebb lilioma, elvirít az a mézes illatú bokor, amelyről úgy hullanak a szirmok, akár a hó.

velence4velence5

A strandolós nap a Bence-hegyi kilátónál ér véget, folt a képen a hőlégballon, annyira el vagyok foglalva a panorámával, hogy már csak lefelé menet jövök rá: ennek az építménynek nincs kiszélesedő része, “vakon” végződik a lépcső, az égő felé mutat, aki a panorámára kíváncsi, kétoldalt a korlátokhoz húzódik. És ennyi, nincs tovább.

velence3DSCF3655 másolata

Az esküvő. Férjhez ment a testvérem

Nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben lesz tesztelve a sminkem tartóssága, de a kozmetikus becsületére váljon: sem a templomi szertartás átkönnyezése, sem a polgári ceremónia alatti meghatódás, sem a hajnalig táncolás nem fogott ki rajta.

0616 másolata

Annyi érzelem, és én annyira keveset tudok róluk mondani.

0616a másolata0616b másolataMa reggel. Fölkeltünk. Megreggeliztünk. A szüleim, a testvéreim, a partnereink és a friss házasok. Ültünk a medence szélén, valaki csobbant, sütött ránk a nap, anya fényvédővel kente a vállunk. Semmiért sem cserélném el ezt a hétvégét.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Hangulataink” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.