Teremtett idő | Mit tanultam a Van rá időd. kurzusából?

Szívesen idetenném az Elfolyó időt Dalítól, de talán egy hagyományos óra is megteszi. Mert akár kezdő, akár haladó minimalista az ember, az idő a legnagyobb érték számára. (És egy kis meglepetés a bejegyzés végén.)Teremtett idő

2018 legeslegelején, gyakorlatilag az első napján megváltozott az életem. Nagy szavak, ugye? De semmi túlzás sincs bennük.

2017 végén Erdélyi Boróka, a Pareto Lánya blog írója, és immár a Van rá időd. vállalkozás tulajdonosa kihagyhatatlan lehetőséget ajánlott: megkért, vegyek részt az első kurzusának tesztelésében, az “éles bevetés” előtt. Bár ő úgy állította be, én teszek vele/neki jót, valójában én nyertem többet. A mozgás örömét.

A kulisszák mögött – Hat héten át

Bár a tesztelést elsősorban technikai jellegűnek szántuk (mennyire érthető egy-egy feladat, működnek-e a linkek stb.), nagyjából a kurzus felénél, tehát a harmadik héten  úgy éreztem, az elméletet gyakorlatra kell váltanom a saját életemben. Az összeszedett, alaposan végiggondolt, hatalmas tudást mozgató, nagy beleélőkészséggel megírt anyagokat vétek lett volna nem hasznosítanom. Helyet csináltam, időt teremtettem a jógának.

És lassan összeértek a szálak. A Kittenish blog Zsófijának ajánlására kezdtem követni a Yoga with Adriene csatornát: kedves, megnyugtató személyiség, több, teljesen kezdőknek szóló videó, élethelyzetek, napszakok és ráérő idő szerinti csoportosítás, ehhez tényleg csak az elszánás hiányzott.

Hetek óta ez a kedvenc szekvenciám. Nem éreztem még szükségét, hogy magasabb szintre lépjek, épp elég az az öröm, hogy minden alkalommal ügyesebben, nagyobb odafigyeléssel, több tudatossággal vagyok képes elvégezni a gyakorlatokat. (Igen, én vagyok az, aki aerobikon [sem] tudta, melyik bal keze a jobbik.)

És Boró programja abban segített, hogy a kezdeti lelkesedésből, az egy idő után bekövetkező megtorpanásból, az ötletből és a pozitív változásokból szokás legyen. Heti két nap este tudatos odafigyelés, öröm, erő.

Befejezem ezt posztot. Átolvasom, időzítem. Facebook, Instagram. Elkészülök holnapra. Rendet teszek. Kigurítom a matracot. Figyelek, megnyugszom. Kézben tartom az életem. Tettem valami magamért. Van rá időm. Pont.

mindfulness

(Zárójelben: Fejlődés – Négy héten át

Szeretek mesélni. Szeretem a metaforákat. Nem sokkal a jógás kaland megkezdését követően az ablakpárkány sötét sarkából előkerült a tavaly félretett jácinthagymám. Szegényre rá sem néztem egy éven keresztül (kiültetni nem volt lehetőségem), az elszáradt levelek alatt mégis új hajtást kezdett hozni. Tele élettel. Négy héten át minden nap készítettem egy fotót a jácintomról. Nem olyanok lettek már a virágai, mint akkor, amikor elhozták a virágboltból: kisebbek, szabálytalanok, ügyetlenek. De éltek. Tették a dolgukat. Most megint pihen a hagyma. Remélem, jövő tavasszal is találkozunk.)

jacint viragzas

A bejegyzés nem szponzorált, Boró nem kérte, hogy írjak a “tesztelésről”. Én érzem úgy, hogy fontosak lehetnek a tapasztalataim: ha problémáid vannak a időmenedzsmenttel, és még rendszerezettebb segítséget szeretnél, mint amit akár a Pareto Lánya blog képes nyújtani, nézd meg a Van rá időd. oldalát, keresd meg a számodra legszimpatikusabb lehetőséget. Tanulni a legjobbaktól érdemes.

Boró pedig egy kis meglepetéssel készült a Habos Kakaó olvasóinak: a HK10PL kóddal 10% kedvezményt kapsz a tanfolyam árából.

Használd a HK10PLkódot a Van rá időd. oldalon, így 10% kedvezményt kapsz a tanfolyam árából!.jpg


Pareto Lánya: blog | Facebook

Van rá időd.: weboldal | Facebook

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

Teremtett idő | Mit tanultam a Van rá időd. kurzusából?” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Ó, de jó, hogy részt vettél a módszer tesztelésén! Nagyon érdekes lehetett. Szívesen csinálnék ilyet 🙂
  Gratulálok az új szokásodhoz! Tetszik a metafóra, mint gondolat és a kedves virággal megvalósítva. Szerintem nagyon szép a szabálytalansága, természetessége ❤

  Szóval a minimalizmus is szükségeltetik?

  Hadd számoljak be hasonló, bár mégis más, fejlődésről a részemről (mert tudom, hogy itt megértésre találok). Életmód-tanácsadásra kezdtem járni, mert nem felelt meg, ahogy most "állok". Még az elején vagyok, de a kreatív és alkotni akaró alvó vénát sikerült felébreszteni, pedig nem is ezért mentem ^^. Készítem a kis alkotásokat és rettentően élvezem! Természetesen más pozitív vonzata is van a dolognak, de azt hosszú lenne leírni. Az újra "csinálás" most a kedvenc változásom.

  Kedvelik 1 személy

  1. Nem szükséges a minimalizmus, persze, hogy nem. Inkább csak arra gondoltam, hogy ha valaki egyszerűsíteni akarja az életét, ugyanakkor mindent ki akar hozni belőle, akkor a tudatos vagy öntudatlan időmenedzsmenttel előbb-utóbb szembe fog találkozni. Beszéltük is egyszer Boróval: mikor gimis voltam, az írásbeli leckéimet mindig hazafelé írtam meg a vonaton péntek délután, hogy a szombat ne ezzel teljen. Öntudatlan időmenedzsment, tizenévesen 🙂
   Remélem, mesélsz majd még a változásokról, fejlődésről, boldog élményeidről, ha alkalom adódik 🙂 Olyan jó volt olvasni ^_^ Rajzolsz? Festesz? Mit csinálsz?

   Kedvelik 1 személy

   1. Érett tizenéves voltál! Nekem nyűg volt akkoriban a leckeírás 😛
    Igazából egy nagyon szabad stílusú műfajt próbáltam ki, a zine-t. Saját készítésű mini kiadvány, újság-szerűség. A neve is innen van valszeg: magazine. Szóval keveset rajzolok, keveset festek, ragasztok, montázsolok, kollázsolok és bármi, ami belefér. A téma is szabadon választott. Megyek az érzéseim után.
    Lehet sokszorosítani kis példányszámban, de itt még nem tartok. Csak a család kap belőle 1-2 példányt. Még túl személyesnek érzem.

    Kedvelik 1 személy

 2. Gratulálok Marcsi! Bár nem vallom minimalistának magam, sokat tanultam tőlük/tőletek, többek között az időhöz való viszonyról. Teljesen egyet értek azzal, hogy ha valami fontos, annak lehet és érdemes időt csinálni az életünkben. A Joga whit Adrienne-t kipróbáltam régen, nagyon jó kis mozgás, bár akkor nekem sok volt a súlyommal egy kicsit. Izgalmas lehetett ez a tesztelési folyamat, és egyben nagyon szimpatikus is, hogy ennyire figyel a minőségre a “szolgáltató”. Csak így tovább! 🙂

  Kedvelik 1 személy

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.