A tó tükre – [JOLSE] Beauty of Joseon Revitalize Sleeping Mask | Tesztelésre érkezett

Egy, a keleti hagyományokat ismerő és értékelő angol férfi jutott eszembe, aki néhány társával furcsa körülmények között egy tibeti lámakolostorba kerül. “Az ezüstösen pengő, elbűvölő hangok úgy megrendítették Conwayt, hogy szinte belesápadt; a XVIII. századbeli Franciaország könnyed dallamai hibátlanul illeszkedtek be a Szung-edények, a finom lakkfestmények s a lótusztó elegáns környezetébe; egyiket is, másikat is ugyanaz a finom, az elmúláson diadalmaskodó légkör vette körül, amely távoli korokon át
összekötötte őket egymással.” A regényszöveg legéteribb, egyszersmind talán leggiccsesebb részletei a lótusztóhoz kötődnek. A tudományos-fantasztikus jelzőt pedig valószínűleg az önmumifikálási kísérlet miatt aggatták A Kék Hold völgyére. A tó tükreA Beauty of Joseon (is) egy olyan koreai márka, amely állítólag hatalmas népszerűségre tett szert keleti és nyugati körökben, ugyanis kellően exkluzív háttérsztorit kreált magának: a 19. századi koreai elit bőrápolási titkait veheti meg bárki, tégelybe zárva. Az éjszakai maszkot a Jolse webshoptól kaptam tesztelésre.

Sleeping Beauty, avagy Csipkerózsika koreaiul? Beauty of Joseon Revitalize Sleeping Mask

E bejegyzés piszkozata jó ideig A nagymama lekvárja munkacímet viselte, mert a papírdíszes tégelyről a nyári befőzések jutottak eszembe, és sokáig nem is volt jobb ötletem. Aztán beugrott.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Tapasztalataim

A krém legérdekesebb tulajdonsága a textúrája. Sűrű, viszkózus, nem is igazán lágyul a test hőjére, ahogy belenyúlsz a tégelybe, csak lassan állnak vissza az eredeti állapotok, ahogy a tó tükrének is kell idő a megnyugváshoz, ha követ dobnak bele. Hogy ennek mi a gyakorlati haszna, mindjárt elmesélem.

Pozitívumok:
 • Egész egyszerűen rásimul a bőrre, mintha rászabták volna. Bársonyosan fed, mindegy, hány réteg van alatta, nem azokkal fog elegyedni (felhígulni és szétfolyni), hanem mindent befed, eltakar, akar egy pehelypaplan.
beauty of joseon sleeping mask rutin
Az esti (legteljesebb) rutinba illesztve: double cleansing, szemkörnyékápoló, antioxidáns szérum, aloegél és hidratálókrém után.
 • Láttam már hasonlót a Pyunkang Yulnál, de az zavaróan ragacsos, már-már technokolszerű volt, a Beauty of Joseon alvókájánál erről szó sincs. Az egyetlen, ami rövid ideig következtetni enged a jelenlétére, egy fényes réteg (ilyenkor szoktam megkapni a Be vagy krémezve? kérdést), amely pár perc után eltűnik, és viszi magával az alatta lévő rétegeket is.
 • Hogy pontosan mennyi a niacinamid benne, nem tudom, de nem csípi az arcom, és ennek nagyon örülök. (Mind a The Ordinary, mind a Purito niacinamidos széruma csípett.)
 • Bár még nem használtam túl sokat, hiszen nagyjából három hete érkezett (és a Jolse által szabott feltételek között szerepel, hogy egy hónapon belül írni is kell róla), az már feltűnt, hogy ellentétben a COSRX éjszakai maszkjaival, a Beauty of Joseon tényleg többet tud egyszerű hidratálásnál. Szerintem a legtöbben akkor is várjuk a reggeli arcmosás utáni hidratálást, ha egyébként jó lemosónk van és nem húzódik a bőrünk. Mióta a BoJ-t használom, arcmosás után is jobb állapotúnak érzem a bőröm, mint máskor. Nevezzük ezt a védőréteg óvásának.

beauty of joseon sleeping mask4beauty of joseon sleeping mask5

Negatívumok:
 • Őszintén szólva bennem csalódást keltett a csomagolás. Nem a tégely ténye, azon hamar túlléptem, hiszen csomagoltak mellé spatulát, ráadásul a maszk állaga valószínűleg tényleg nem lenne kompatibilis egy tubussal. De a könnyen benyomódó papírdoboz, a szakadékony papírfedő, a tejüvegnek tűnő, valójában könnyű műanyagból készült tégely nem illik sem luxuskozmetikumhoz, sem egy bevallása szerint kétszáz éves hagyományokra épülő márkához. Persze láttam, hogy amikor üvegbe tették a márka egy másik termékét, akkor meg amiatt sírtak az emberek, hogy nem utazásbarát.
Összességében:

A csomagolással együtt is, azt hiszem, ez az első termék a Jolse-tól tesztelésre kapottak közül, amellyel nemcsak maradéktalanul elégedett vagyok, de tudom, hogy hamarabb fogom elhasználni, semhogy ráunnék. Nagyon tetszik, hogy az INCI-ben nem tükröződik az “ősiség”, vagyis nem a keleti gyógynövények kivonatai dominálnak, hanem a rengeteg hidratáló és védőréteget képező összetevő: cukrok, urea, hialuronsav, betain a glicerin és a butilén-glikol, illetve a szilikonok mellett. A parfüm jelenlétét én nem érzem, bárhogy is szagolgatom, persze szebben mutatna a lista nélküle. Nem szoktam az árat minősíteni az ingyen kapott termékek esetében, úgyhogy csak annyit mondok: ha megteheted, hogy kipróbáld, szerintem nem fogsz csalódni. Ha máshol nem is, a tavaszi vagy a nyári rutinomról szóló bejegyzésben biztosan fogok még írni e maszk hosszabb távú hatásáról, mert a folthalványítást szeretném letesztelni.

Beszerzés: Jolse

Korábbi Jolse-szponzorációk:

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

 

A tó tükre – [JOLSE] Beauty of Joseon Revitalize Sleeping Mask | Tesztelésre érkezett” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. De jó, hogy írtál erről. Eddig a koreai sleeping packok közül egyiktől sem estem hanyatt. A Pyunkagot egyre ritkábban veszem elő én is, épp az állaga miatt, ami fúj, de legalább a hatása nem rossz az olajával keverve. Próbáltam már a Kicho caméliást, az nulla, de legalább drága.
  Eddig a legjobb, ami ugyan nem koreai a The Bodyshop Drops of Youth-ja volt. A leírásod alapján hasonló típusúnak gondolom.

  Kedvelik 1 személy

   1. Elég nehéz a barátkozás, bevallom :-). érthetetlen, hogy ez az állag hogy megy át a közönségen.
    A Drops of Youth éjszakai maszkra gondolok. Nagyon szeretem. Bár az én bőröm már nem a 20-as korosztály bőrtípusa, de nagyon jól hidratál és imádom az illatát is.

    Kedvelik 1 személy

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.