Könnyes búcsú? V. | Vendégposzt

Clara012 hívta életre az elfogyott, elhasznált termékekről szóló sorozatot a Habos Kakaón, épp itt az ideje a folytatásnak! Témák: hajápolás, arcápolás, sminkelés. 2018-03-27-22-52-37.jpg

I. Hajápolás

2018-03-27-22-53-39.jpgRészemről ez egy elhanyagolt téma a blogon, egyetlen korábbi említés van róla a téli bőrápolásról szóló bejegyzésben. A L’Oreal Botanical Korianderes sampont teljesen elengedtem, nagyon büdös, szóval most a szekrényben hánykolódik. A Babylove Sensitive Fürdetőt teljesen kiszorította a Babylove Mályva-kivonatos Fürdetője, egyetlen problémám vele az, hogy nekem ez is büdös. A két sampon felváltására vettem meg a következő terméket.

Babydream Extra Sensitive Fürdető

Illatmentes, így ebbe nem tudok belekötni, szívesen használom, jól tisztít. Sajnos rendszeresen nem tudok ezzel hajat mosni, mivel szárít: ha kétszer egymás után ezzel mosok hajat, már érzem, hogy feszül, viszket a fejbőröm. Valószínűleg újra fogom venni, mivel  a havi egyszeri “mélytisztításra” nagyon bevált és a csomagolása is nagyon praktikus és aranyos. Tusoláshoz nem próbáltam, mivel oda tökéletes a fentebb említett Babylove Sensitive Fürdető.

Elseve Színvédő Balzsam (nem szerepel a képen)

A kedvenc Elseve balzsamomat lecseréltem a márka egy másik balzsamjára. Ennek az illata kevésbé tűnt tolakodónak üzletben megszaglászva, plusz reméltem, hogy testvéréhez hasonlóan szépen fogja ápolni a hajam. Az első pár használat után ennek is nagyon idegesített az illata, az állaga hígabb, kevésbé tápláló, nem szerettem. (És még mikrocsillámok sincsenek benne!)

Balea Barna hajra való balzsam

Következő választásom ez a termék volt, ami nemcsak a Balea márkájú balzsamok között kiemelkedő értékelésű Krémmánián, hanem az összes hajbalzsam közül a 8. legnépszerűbb. Biztosan velem van a baj, de nekem ez a termék egyáltalán nem vált be, nincs olyan tulajdonsága, amit ki tudnék emelni pozitívumként. Hidratáló hatása a nullával egyenlő, rendszeres használat mellett a hajam lemattult, tapadós állagú lett, folyton összegubancolódott, hiába kifésültem, kócos maradt. Szét szoktam vágni a tubusokat, de ezzel nem bajlódtam, ment a kukába.

Inecto Kókuszos Hajbalzsam

Következő és valószínűleg utolsó próbálkozásom ez a kókuszos Inecto balzsam volt, ami akár egész jó is lehetne, ha a csomagolását nem ilyen borzasztóan merev műanyagból csinálták volna. A balzsam túl sűrű, magától nem folyik ki, a flakon túl kemény, alig lehet összenyomni. Maga a balzsam elviselhetően mű, kókuszillatú, hatása a három kipróbált balzsam közül a legjobb, de nem ér fel az Elseve Extraordinary Oil Blazsamhoz. Nem fogom újravenni.

Van még egy kiszemelt balzsamom, de ennyi csalódás után lehet jobb, ha visszatérek a jól beválthoz és később folytatom a próbálkozást.

II. Arcápolás

2018-03-27-22-55-42.jpg

Benton Papaya-S Fényvédő (nem szerepel a képen)

Talán emlékeztek arra, hogy tavaly augusztusban nyertem egy Benton fényvédőt, aminek a tesztelése elég szokatlan körülmények között zajlott. Megígértem, hogy én is megírom a tapasztalataimat róla, és hát most jött el az idő. Miután megkaptam, egyszer kentem fel, nem volt szimpatikus, így félretettem későbbre. Februárban ismét elővettem, gondoltam, kipróbálom “hétvégi fényvédőnek”. A szaga szerintem borzalmas, nagyon utálom a gerániumos illatokat, de nem ez volt a fő problémám. Valami kicsapódott a krémben és nagyon apró, éles szemcsék keletkeztek benne, csak erősen koncentrálva lehetett látni ezeket. Nem olyan volt, mint egy fizikai bőrradír, hanem mint egy kínzóeszköz, mintha törött üveget próbáltam volna az arcomra kenni. Fájt, égett e a bőröm már rögtön felvitel után, azonnal lemostam, tényleg vízálló, double cleansing kellett hozzá. Ha jól tudom a szav. idő egy év. Sötét hűvös szekrényben tároltam, mint minden más kozmetikumomat, nem tudom, mi mehetett félre. Persze így a fényvédőt nem igazán tudom értékelni, de az nálam mindenképp mínusz pont, hogy fél év után megbuggyant.

The Ordinary NMF+HA Hidratálókrém

Eddigi legjobb arckrémem, már a 2. tubust használom, és van a szekrényben még egy tartalék belőle. Önmagában és a márka Squalane olajával kiegészítve a rutinom alappillérét képezi, nagyon bíztatok minden száraz bőrű olvasót, hogy próbálja ki, szerintem fantasztikus.

Balea Med Tonik

A forgalomból kivont Garnier tonik helyett választottam ezt a terméket. Szomorú voltam, mikor meghallottam, hogy kivonják a Garniert, nem is értem miért döntöttek így, ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, hogy túl szép volt az INCI a többi termékhez képest ,és kilógott a sorból. A Balea arctisztító toniknak van keresztelve, nem értem, hogy miért. Én arctisztítás és törlés után használom a hidratálás első lépéseként, fújós flakonba töltve. Szeretem nedves bőrre kenni a többi hidratáló terméket, így felfújása után nem várok, már megy is az esszencia és az arckrém. Negatívum: nagy mennyiségben felfújva ragad, a Garnierből fújhattam akármennyit, sosem ragadt, ezzel csínján kell bánni. Ennek is megvan az előnye, a Garnier elfogyott egy hónap alatt, ebből egy flakon 3 hónapot bír.

Purito Galacto Niacin 97 Eszencia (nem szerepel a képen)

Ezt az eszenciát Marcsinak köszönhetően próbálhattam ki, ugyanis nagylelkűen elfelezte velem a terméket. Ez a negyedik Galactomyces tartalmú termék, amit kipróbáltam. Az első a sokat emlegetett, a közönségkedvenc COSRX, a második a kiábrándító teljesítményű Elizavecca. A harmadikról emlékeim szerint még nem meséltem, Skin Watchers márkájú, amire egy Jolse Mega Deal alkalmával csaptam le mindössze 3$-t. Mély benyomást nem tett, nem volt rossz, de eredeti áron biztosan nem venném meg. A legutóbbi termék a Purito volt, amiről Marcsi már megírta a tapasztalatait. Reggel és este használva egy hónapra volt elég 30 ml, jól hidratált és valóban hagyott maga után egy olajos réteget, ami nekem kellemes volt, főleg mivel télen használtam. Ez a réteg a többi termék felvitelével eltűnt. Az én bőrömet nem csípte a benne lévő niacinamide, de én szerintem immunis vagyok erre a hatóanyagra, mivel még a The Ordinary 10%-os niacinamide szérumától sem éreztem semmilyen pozitív vagy negatív hatást. Csak pozitív tapasztalataim vannak ezzel a termékkel, de ha Galactomyces, akkor nálam COSRX a nyerő. Összességében tehát jó termék, de nem fogom lecserélni a kedvencem.

COSRX Mézes Maszk

Továbbra is azt tudom mondani, hogy jól hidratál, kellemes az állaga, megnyugtatja a bőröm, icipicit ragad, de rétegzéssel ez eltűnik, szóval valódi problémát nem jelent. Sok tubussal elhasználtam már belőle, szeretetem töretlen, de újdonságra vágytam, így a Pyunkang Yul Essence Tonert vettem meg helyette.

Yves Rocher “Mentes” Hidratálókrém

Akkor vettem meg ezt a krémet, mikor a TO NMF+HA krémem a végét járta, de nem tudtam újravásárolni, mivel mindenhol sold out volt. A kettőt kár összehasonlítani, a TO egy igazi csoda száraz bőrre, ez meg egy kis könnyű krém, így inkább önmagában értékelem összehasonlítás helyett. Nagyon kíméletes összetevői vannak, örülök, hogy még az Yves Rocher kínálatában is akad egy-egy ilyen krém. Önmagában száraz bőrre kevés, mikor újra meg tudtam vásárolni a TO krémet, az alá is rétegeztem belőle, így kiegészítésnek tökéletes volt. Ha melegebb lesz az idő, lehet, hogy újra meg fogom vásárolni és nappali krémként fényvédő alá használom majd. Zsíros bőrre szerintem télen is elegendő lenne.

Balea Men Szemkörnyékápoló

A terméket Tara95 ajánlására vettem meg a szempillanövesztés miatt. Elég szkeptikus voltam, de azt kell mondanom, hogy tényleg működik és annyira megtetszett, hogy már a másodikat használom belőle. Reggel és este is felkenem bőségesen a szemem alá, a szemhéjamra és a szemöldökömre is, majd a gyűrűsujjammal gyengéden bemasszírozom a bőrömbe. Hidratáló hatása nem jelentős számomra, de a szempilláim észrevehetően hosszabbak lettek, valamint az egyik szemöldökömben volt egy üres folt, az is eltűnt. A szempillámon dúsítást sajnos nem vettem észre. Ennyi pénzért szerintem megéri kipróbálni.

The Ordinary Csipkebogyó Olaj

Nagyon megutáltam ezt az olajat, pedig elég biztatóan indult a kapcsolatunk. Felváltva használtam a márka Squalane olajával, azonban észrevettem, hogy ez hiába egy nehezebb olaj, nem ad annyi pluszt a bőrömnek mint a könnyedebb Squalane. Egyik alkalommal (amikor az üveg még félig volt), avas szag csapta meg az orrom. Szerencsére csak az üveg száján lévő olaj avasodott meg, letakarítottam, de éreztem, hogy ha csak arcra fogom használni, megromlik, mielőtt elfogyna, így aztán alternatív felhasználásként hajpakolásba is csepegtettem belőle. Az avas réteg az üveg száján ismét visszatért, és mikor az utolsó adagot öntöttem bele a hajpakolásba, kicsapódott darabokat is láttam benne. El szoktam tenni a jó üvegeket, tégelyeket, így ezt is eltettem, de elmosni egy rémálom volt. Az üveg száján és a pipetta menetében megült az avas, gumiszerűvé vált olaj, és komoly 10 perces súrolás után tudtam csak minden lerakódást eltávolítani. Elvette a kedvem, hogy újabb olajokat próbáljak ki.

III. Smink

2018-03-27-22-56-45.jpg

Trend It Up Pirosító

A sminktermékek közül egyértelműen a pirosító a kedvencem, elég nagy pirosító-junkie voltam nagyjából egy évvel ezelőttig. Mostanra elég szerény a kollekcióm de nagyon boldog vagyok így vele, lassacskán sikerül csak olyan színeket összeválogatni, amik valóban előnyösek hófehér bőrön is. (Fiatalabb koromban sokszor nyúltam mellé.) Aktuális kedvencem ez a TIU pirosító a 010-es árnyalatban. Sosem sikerült egy pirosítót sem elhasználnom, két dolognak köszönhető az, hogy ezt be tudtam fejezni: 1. 10-ból 9-szer ezt választottam reggelente , 2. Nagyon porzik, így gyorsan fogy. A színe építhető, egyenletesen kopik, de a nap végén is látszik még. Kb. fél év alatt fogyasztottam el a kompaktot, nem zavar, hogy porzik és emiatt gyorsabban fogy, mivel elég olcsó darab.

Trend It Up Vízálló Szemhéjtus

Ugyan már kiárusított termék, de üzletben még megtalálható, így szerintem érdemes megemlítenem. Nagyon szép árnyalatú sötét lila, szépen mutat a zöld szememhez, könnyű vele dolgozni, pedig elég gyakorlatlan vagyok, és nagyon tartós. Irritációt a festék nem okozott, de az eltávolítása sajnos igen. Lemoshatatlan termék, feladta a leckét az olajos lemosómnak. Micellás víz és olajos lemosó minden kombinációját kipróbáltam már, sikertelenül. Sajnos minden használat után a szemhéjam szörnyű állapotba került, így pár alkalom után feladtam a próbálkozást és kidobtam.

A legtöbb bosszúságot számomra a hajbalzsamom lecserélése okozta. Nektek melyik balzsam vált be leginkább? Esetleg ismer valaki illatmentes hajbalzsamot?

Előzmények:

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Könnyes búcsú? V. | Vendégposzt” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Nekem balzsam vonalon szintén az extraordinary oil vezet, de szeretem a glisskur balzsamokat is, kremmanian azoknak is elég jó az értékelése. Tonik kategóriában én is a Garniert hasznaltam és hála volt belőle betankolva így van egy fél üvegem meg… Viszont rémlik, hogy úgy olvastam a Tesco polcain megtalalhato a termek. Illetve én ilyen mindenes kínai boltban is láttam már..borapolasi cuccokat nem nagyon szoktam ott venni, de jó párszor onnan szereztem be ezt a tonikot.

    Kedvelik 1 személy

    1. Köszönöm szépen a tippet, majd megillatozom a Glisskur balzsamokat is hátha valamelyik megtetszik. Nem tudom mikor lettem ilyen “szagérzékeny”, régen mikor mindenből illatosat használtam fel sem tűnt, hogy mi mennyire illatos 😀 Szerencsére megszerettem a balea med tonikot is, így nem nagy érvágás, hogy megszűnt a Garnier, de majd szólok Marcsinak, mert ő még szeretett volna belőle venni.

      Kedvelés

  2. Mindig csodálkozva olvasom, hogy másnak mennyi mindent felvesz a bőre! Ugyan a Tiéd száraz, az enyém zsíros, de télen oltárira vízhiányos lesz és akkor is csak 2 réteget visel el. Nyáron, a nagy hőségben van, hogy semmit! Sztem olyankor felveszi a levegő nedvességtartalmát 😀
    Az a Balea szemkörnyékápoló jó kis darab. Nekem is mintha segítene a szemöldök-hiányok pótlásában. Az ára meg viccesen olcsó. Mindenkinek kötelezővé tenném 🙂
    Sajnos hajápoló kategóriában nincs jó tippem. Örülök viszont magamnak, mert találtam a régi kedvencemből: Kallos
    KJMN Hajszerkezet-újjáépítő hajpakoló krém. Olcsó és nagyon szereti a hajam. Könnyű és sima lesz a sprőd rész, nem nehezíti el (bár nekem elég dús és hajlamos oroszlán sörényűségre, ezért nem árt egy kis összeesés). Ez sem illatmentes, de nekem alig marad az illatából valami száradás után. Esetleg ezt ajánlanám.

    Kedvelik 1 személy

    1. Na én meg ezen tudok csodálkozni, hogy másnak mennyire kevés kell 😀 Télen két réteg? Elképzelhetetlen 😀 Képzeld a Balea szemkörnyékápolót kentem volna fel egyik reggel és úgy szoktam, hogy (kupak nélkül) csuklóból lefele csapom a kis tubust, hogy kellő mennyiségű lotion kijöjjön belőle, na és az lett a vége, hogy a kis golyó kirepült, a lotion nagy része meg a kifolyt 😀 Szóval vehettem is az új tubust, szerencse, hogy tényleg olcsó. Köszönöm a hajápoló tippet, felteszem kívánságlistára 🙂

      Kedvelik 1 személy

  3. Amilyen jól indult a kapcsolatom a csipkebogyó olajjal, annyira csalódás lett a vége, sajnos reggelre mindig kipirosodok tőle, ha használom, úgyhogy most dekoltázsra kenegetem el. De ehhez a szemkörnyékápolóhoz most már tényleg nagyon megjött a kedvem! 🙂
    Ami a balzsamot illeti, én syoss-t használok, és imádom, mert nem nehezül el tőle a hajam, viszont selymes lesz, de nem zavaróan (szerintem a selymességből is megárt a sok), de a lényeg, hogy nem száll, és szép tartása lesz. Viszont nem merem jó szívvel ajánlani, mert krémmánián utálják. 😀 Remélem sikerül megtalálni a Neked valót.

    Kedvelik 1 személy

    1. Sajnálom, hogy Neked sem vált be a csipkebogyó olaj, a Squalane jobban tetszik? Én azóta a Te ajánlásodra hajvégápolóként is kipróbáltam és úgy is imádom. Ha netán kipróbálod a Balea szemkörnyékápolót majd mesélj, hogy bevált-e 🙂
      Én még gimiben próbáltam Syoss balzsamot, de emlékeim szerint nem tetszett, de barátnőmnek is egy Syoss a kedvence, úgy tűnik ez ilyen megosztó 😀

      Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .