Reprodukció – Clinique Long Last Soft Matte Lipstick Mini | Teszt és smink

Az öreg Lestyák megvarrja a kecskeméti beszélő köntös tökéletes mását egy titokzatos megrendelőnek, és annyira bízik a saját művészetében, hogy végül az eredetit adja el, az újat pedig megtartja a városnak. A tragédia akkor következik be, amikor használni kellene a köntös “varázserejét”, ekkor derül ki, hogy a nem az anyag, nem a szín és nem a szabás adott hatalmat a köntösnek, illetve viselőjének, hanem a gyaur szem számára csupán szeszélyes kacskaringóknak tűnő, tehát jelentéssel nem rendelkező, hímzett török betűk. Háromszoros a csavar, hiszen nem tudni, hogy a titkos megrendelő eleve a szabó büszkeségére apellált-e, vagy maga is azt hitte, hogy a köntös varázsereje az anyagban, a színben, a szabásban van, ezért fizetett a reprodukcióért. Nem tudni, pontosan milyen szöveget hímeztek az eredeti kaftánra, mert a magyar szem nem tudta olvasni, a töröknek pedig magától értetődő volt, soha senki sem oldotta fel a titkot a másik kultúra képviselőinek. A történetet a helyettesítések láncolata viszi előre és zárja le. ReprodukcióClara012-től kaptam ajándékba ennek a tesztnek az alanyát, egy mini Clinique Long Last Soft Matte rúzst Matte Crimson árnyalatban. (Köszönöm szépen!) Biztos voltam abban, hogy fogok róla írni, hiszen nem sok high-end sminktermék volt eddig a kezemben. Abban is biztos voltam, hogy egy karmazsinvörös rúzs mellett csak a legszükségesebb minimummal fogom sminkelni magam. A teszt két részre oszlik: az elején pontokba szedem a tőlem telő legnagyobb objektivitással a rúzzsal kapcsolatos tapasztalataimat, a második felében pedig, a sminkeknél, mesélek egy picit, így lesz kerek a történet a bevezetéssel együtt.

clinique ruzs 2

A száraz tények: Clinique Long Last Soft Matte rúzs (Matte Crimson)

Tapasztalataim

Bár a matt formulájú rúzsokkal már teljesen megbarátkoztam, a vörös árnyalatok viseléséhez (is) mindig több bátorságot kell gyűjtenem. (Úgy is mondhatnám, hogy magabiztosan és automatikusan egyelőre csak a my lips but better árnyalatokat tudom viselni.)

clinique swatch

Pozitívumok:
  • A formula krémes, de nem túlságosan, a szín matt, de nem túlságosan, a rúzs pigmentált, de nem túlságosan.
  • Mindez azt jelenti a gyakorlatban, hogy könnyen siklik az ajkakon, de nem annyira krémes, hogy szétfusson kontúrceruza nélkül. Egy húzással is teljesen fed, de szerintem két rétegben lesz igazán szép. Fölkenés után pici selyemfénye még van, pár perc múlva lesz teljesen matt, de akkor sem kopogósan.
  • Illatosítatlan, ízesítetlen.
  • Nem emeli ki a barázdákat.
  • Nagyon szeretem ezt a színt: elegáns, kifinomult, úgy emeli ki a szemem színét, hogy nem ordít az arcomról: vörös rúzst viselek. (Ezt a mondatot hosszas képelemzés után szültem meg, de ellentmondhatsz, ha akarsz.)
  • Szépen kopik, egyenletesen halványul.
  • Nem szárít, kellemes viselet.
  • Ahhoz képest, hogy ez egy mini, nem három használatra való. (Nem tudom, pontosan hány gramm.) A csomagolás nyilvánvalóan nem ér föl a teljes méret eleganciájához, de a műanyag tok a fémrészletekkel egészen stabil, jól záródik.
Negatívum:
  • A tartóssága nem kiemelkedő, ezt viselve nem lehet igazítás, újrakenés nélkül kihúzni az egész napot.
Összességében:

Mint minden matt rúzs, ez is igényli az előkészítést: valamiféle peelinget, ajakápolót, hogy igazán szépen mutasson. Hajlamos lennék azt mondani, hogy egy high-end rúzsnál maguktól értetődőeknek kell lenniük a felsorolt jó tulajdonságoknak. Ha alkalmad adódik kipróbálni akár a teljes kiszerelést, akár valamelyik minit, örömmel ajánlom. Ha nagyon őszinte akarok lenni (és miért ne lennék az), azt mondanám, a Krémmánia alapján rúzsok rúzsa kategóriájú Estée Lauder Envyktől még több wow-faktort várnék, ha egyszer kipróbálnám, még akkor is, ha jelenleg nem tudom megfogalmazni, mi lenne az a wow-faktor.

Itt meg tudod nézni az összes színt.

Miért reprodukció?

A rúzssal való ismerkedést természetesen egy vékony, gyűrűsujjal elmaszatolt, ajakápolóba ütögetett réteggel kezdtem. Nagyon szépen egybeolvadnak, persze a rúzs így egyáltalán nem lesz matt, sokkal inkább színezettajakápoló-szerű a hatás, nagyon szeretem ezt.

clinique matte crimson
A szememen a Zoeva Cocoa Blend palettám lilája (Delicate Acidity) van, nedves ecsettel vittem föl, követtem a szemhéjam formáját, és picit elsatíroztam a széleket. A belső szemzugba egy kevés Sweeter Endet kentem a kisujjammal. Valami ilyesmi nálam egy effortless smink.

A “telibe fölkent” rúzshoz, ahogy az az Insta-fotónál is látszik, egy esti alkalmat választottam. Tudtam, hogy este már nem lesz alkalmam normális képet készíteni a sminkről, de másnap reggel már bátran sminkeltem magam újra, a nap is kisütött. Persze néhány aprósággal már este kibővítettem a képen látható terméklistát, mert az elmélet és a gyakorlat mindig más egy kicsit. Míg előző este hallgattam az élőben előállított, elektronikus zajokat, az járt a fejemben, hogy ez a koncert csak itt és most létezik, ugyanilyen formában már soha többet nem fogják tudni reprodukálni.

View this post on Instagram

Előkészület. Este koncertre megyek, természetesen nem most készítem el a sminkem, de most van elég fény a fotózáshoz. Azt hiszem, ez a kombináció lesz a befutó. A Clara012-től @mintpoppies kapott mini, @cliniquemagyarorszag rúzs ajakápolóba beleütögetve, fátyolos rétegben a kedvencem, de azt hiszem, este megadom neki a lehetőséget, hogy megmutassa a teljes pompáját. #haboskakaoblog #realtechniques #trenditup #essence #colourpop #isadoramakeup #mac #clinique #redlips #mutimitviselsz #mutiasminked #mik #ikozosseg #instahun #magyarinsta #magyarig #ikozosseghungary #magyarblogger #hungarianblogger #magyarlany #szepsegblogger #bloggerlife #hungariangirl #makeupaddict #instamoments #beautyaddict #beautydiary #instagood

A post shared by Habos Kakaó Blog (@haboskakaoblog) on

clinique ruzs 2
Szerintem ez már mindenkinek a könyökén jön ki. A Trend It Up primert elhasználom, de nem fogom újravenni, nem érzem kiemelkedőnek, akkor sem, ha az INCI-je jó. Az IsaDora alapozóról sokszor zengtem ódákat, mióta megvan. A bőrszínű és a barna szemceruzák drogériás, semmi különös, a dolgukat tevő, megbízható darab (Essence és Max Factor). A szempillagöndörítő és a MAC spirál együtt verhetetlen párost alkotnak, szeretem a csomómentes, szépen szétválasztott, finoman ívelt hatást. A ColourPop szemöldökpomádéval gyorsan lehet haladni, az Essence bronzosítótól pedig biztosan vannak sokkal jobbak, mindenesetre a világos árnyalat nem brutálisan narancssárga és nem különösebben tartós.
clinique smink
Mivel a sminkem többi része nagyon egyszerű volt, megadtam a módját a rúzsozásnak: ecsettel vittem föl először nagyjából a színt, majd meghúztam a kontúrt, zsebkendővel leitattam a fölösleget, picit rá is púdereztem, szintén zsebkendőn át, majd ecsettel fölvittem még egy vékony réteget, az ajkaim közepére pedig, a teltebb hatásért, közvetlenül a rúzzsal vittem még föl néhány “foltot”. Ha ismerős neked a technika, az nem véletlen, Lisa Eldridge videóiból tanultam.

És én sem tudtam létrehozni kétszer ugyanazt a sminket. Nem az ecseten és nem a festéken múlott. A történetet a helyettesítések láncolata viszi előre és zárja le.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

 

 

Reprodukció – Clinique Long Last Soft Matte Lipstick Mini | Teszt és smink” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.