Fejlődés – IsaDora körömlakkok a Spring Atelier kollekcióból | Tesztelésre érkezett

Pezsgős gumimacikat csomagoltak eredetileg a Cinq Filles dobozkába, de fotódekorációként is gyakran hasznát veszem: azt hiszem, tökéletes az összhang az IsaDora Spring Atelier kollekciójának selyemcukorszínű darabjaival. fejlődés.jpgTesztelésre kaptam a 688 Rock Base alaplakkot és az új színek közül az 578 Spring Flinget, és két dologra ösztönzött a csomag: 1. valahogy megpróbálni megragadni képekkel is azt az üde, friss, eleven, finom és nőies hangulatot, amely árad az IsaDora tavaszi kollekciójából; 2. ha már a tesztelés megkívánja a gyakoribb festegetést, akkor fejlődni egy kicsit  e téren. Ebben a bejegyzésben végső soron mindkettőről beszámolok, így a poszt is két nagy részből áll.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

I. Svéd selyemcukrok

1. IsaDora Rock Base Nail Hardener & Ridge Filler alaplakk

Valahogy pont úgy sikerült a konzisztenciája, hogy nem lehet túlzásokba esni vele, se nem túl vékony, sem nem túl vastag réteget lehet vele festeni. Szeretem, hogy nem válik tőle tapadósabbá, nehezebben kezelhetőbbé a fölé kent színes lakk (a Trend It Up alaplakkjával összehasonlítva vettem ezt észre). Segít abban is, hogy a sötétebb lakkok ne színezzék el a körömlemezt, könnyebb lemosni a festéket vele, mint nélküle. Az pedig nemcsak az alaplakk, hanem részben a mellé használt IsaDora lakkok, részben pedig a fedőlakk érdeme, hogy napokig ép marad a manikűr. Szeretem a tejüveg csomagolást, csinos, finom darab. Boldogságom akkor lenne teljes, ha a készletemben lenne olyan körömlakk, amely fölkenve olyan színű, mint a Rock Base az üvegben.

A termék promóanyagában szerepel, hogy a zellermagkivonaton alapuló Neonyca összetevő felelős a körömlakk nevében is szereplő erősítésért és barázdakitöltésért. Mindez a gyártó ígéretein és vizsgálatain alapul. Az IsaDoránál kúraszerű alkalmazást javasolnak, én ezt nem próbáltam ki, mert elégedett vagyok a körmeim erősségével, illetve nem akartam csupaszon hagyni a körmeimet. De szeretnék majd írni egy összefoglaló bejegyzést az eddig próbált alap- és fedőlakkjaimról, és ehhez ki fogom próbálni a Rock Base-kúrát. De zeller ide vagy oda, ez az alaplakk rajtam működik, elégedett vagyok vele.

Beszerzés: Douglas

isadora spring atelier koromlakk4isadora spring atelier koromlakk5

2. IsaDora Wonder Nail

Azon az áradozáson kívül, amit már megírtam az ősszel kapott liláról, mást nem tudok mondani: immár tudtam, mire számítsak, és meg is kaptam: kézre álló kupak, akár egy vastagabb rétegben is fedő szín, vastag és széles ecset (úgy láttam, ezt nem mindenki szereti, én elboldogulok vele), relatíve gyors száradás. Nekem tetszik, hogy az IsaDoránál ragaszkodnak a bevált dizájnhoz és ahhoz a minőséghez, ami egyszer (többször) már bizonyított, így bővítik a kínálatot évszakról évszakra. Maga a szín, a Spring Fling korall, élőben a fényviszonyoktól függ, hogy a pink vagy a narancssárga oldala villan-e meg, a képeknél viszont, akármit is csináltam, narancssárga lett belőle.

Beszerzés: Douglas (A három új tavaszi színt sajnos nem találtam meg az online kínálatban – egyébként szerintem botrányosan rossz a Douglas webshopjának keresője -, de az offline üzletekben már január óta elérhető.)

spring atelier np.jpg
688 Rock Base, 577 Cream Supreme, 578 Spring Fling, 579 Rose Atelier

II. Száraz ecsetek

Hogy miért Fejlődés ennek a bejegyzésnek a címe, az ezen a ponton válik világossá. Amadea blogszületésnapi nail artos bejegyzése még nem bátorított fel eléggé, de Clara012 biztatása és útmutatója elhitette velem, hogy tutoriálok nézése helyett jobban járok, ha egyszerűen csak kipróbálom a dry brush technikát.dry brush1

Nekem már az első próba eredménye is tetszett, bár tény, hogy a színválasztás miatt nem lett mutatós. És persze a körömágy takarítását sem maxoltam ki, de ennek a képnek az elkészítésében számomra végül maga a fotózás volt a legnagyobb kihívás: bal kézzel (és egy kompakt géppel) fotózni a jobbat, mert valami megmagyarázhatatlan oknál fogva kivételesen a jobb kezemen lett szebb a manikűr.

dry brush2a

Még egy instagramos játékon nyertem a Catrice-től az alapul szolgáló IcoNails 12 Creaming Of You-t: önmagában nem használtam eddig túl gyakran, mert az extrém tartósság ígérete (amely persze nem teljesen igaz) sem tudta feledtetni, hogy ez egy számomra nehezebben kezelhető szín. Viszont e manikűr alapjaként nagyon megszerettem.

dry brush2b

Szintén a szerencsének, illetve a Testvérkódex blog születésnapjának köszönhetem a kék Trend It Up körömlakkot – szerintem ennek jobb az állaga, mint a Catrice IcoNails-nek: nem csíkosodik annyira, szebben terül. Az illatos L’Oréalokat pedig karácsonyra kaptam. Azt gondoltam, hogy jobban el fog különülni a lila és a rubinpiros, de számíthattam volna rá, hogy kék alapon ez nem fog működni. Sajnos hamar lepattant az egyik körmömön a manikűr, így a szokásosnál hamarabb lemostam ezt a vámpíros szilvakirálynős alkotást.

dry brush3A tesztbejegyzés miatt is próbáltam odafigyelni, hogy az IsaDorák minél többször előkerüljenek: mivel az ecset vastag, tényleg nagyon-nagyon, nagyon le kell húzni, hogy kevés festék maradjon rajta. A képeken jól látszik, hogy a mutatóujjamnál ezzel rendre befürödtem. Viszont az ecset szélessége miatt meg nagyon tempósan lehet haladni a díszítéssel.

Mindenesetre nem kevés tapasztalattal lettem gazdagabb, néhány hét alatt is ügyesedtem a nail art terén, még ha apróságokban is mérhető a fejlődés.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

Fejlődés – IsaDora körömlakkok a Spring Atelier kollekcióból | Tesztelésre érkezett” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szépen összehangoltad a színeket.:) Igaza van Clarának, neki kell ülni és kipróbálni, a nüansznyi, ám fontos dolgokra úgyis kísérletezés közben jövünk rá, és óhatatlan a fejlődés a próbálkozások során. Pl. nekem kellett vagy 3 alkalom, mire rájöttem, minek milyen szögben kell állnia a nyomdafejjel készített marble mintának.

    Kedvelik 1 személy

    1. Köszönöm! ^_^ Közben kaptam biztatás gyanánt egy szivacsot is Clara012-től, meg útmutatást ombre technikához. Ez elsőre nem lett siker, de már tudom, legközelebb mit fogok másként csinálni. Tényleg csak bele kellett vágni, aztán ez is beszippant 😀

      Kedvelik 1 személy

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.