Egy szép barátság kezdete: NYX Soft Matte Lip Cream Copenhagen | Teszt és smink

Kezdetben a sminkelési komfortzónámból való kilépésként tekintettem a NYX Soft Matte Lip Creamre, amelynek a Copenhagen árnyalatát karácsonyra kaptam, de aztán gyorsan összebarátkoztunk. Egy szép barátság kezdete

A készletemben ez a harmadik applikátoros, folyékony matt rúzs. Összességében jó véleményem van a Lovelyról és a RdeL Youngról is, de be kell látnom, hogy a NYX más szinten mozog.

NYX Soft Matte Lip Cream Copenhagen

Tapasztalataim

Pozitívumok:
  • Nagyon jó fogás esik a kupakon. Szerintem ugyanolyan (matt) műanyagból van, mint a Trend It Up Double Volume & Shine körömlakk kupakja, és már annál is feltűnt a kényelmesség. (Viszonyítás: A Rdel Youngnál kiemeltem a gagyi csomagolást. Nyáron megrepedt a kupak, illetve a kupak belsejébe kent ragasztó elengedte az applikátort, kész bűvészmutatvány kinyitni.)
  • A festék érzetre “habosabb” jellegű, pillekönnyű. Amennyit fölvesz egyszerre az applikátor, azzal ki is tudom festeni mindkét ajkam egy vékony rétegben, de általában kell még egy kis igazgatás.* (Viszonyítás: A Lovely és a RdeL Young ehhez képest a fasorban sincs… Igaz, hogy ezek csontmattak lesznek, a NYX meg nem, de össze sem lehet hasonlítani, mennyivel kényelmesebb a NYX a két másikhoz képest.)
  • Szerintem egyáltalán nem kopik csúnyán. A poháron nyomot hagy, az óvatos evést kibírja, egységesen halványul a teljes felülete, ezért lehet javítgatni is. Olajos sminklemosóval szoktam leszedni, szerintem micellás vízzel nem érdemes nekiesni, mert a festék eléggé megfogja az ajkak bőrét.

nyx soft matte applikator

Nem tudom, hogy negatívum-e, mert inkább az én hibám, de semmiképp sem pozitívum:
  • A kisebb, bumszlibb applikátorral az első pár használatnál elég csúnyán túlmázoltam a szám, bele kellett jönni, egy ilyen sötét színnél elég feltűnő a hiba.
  • *A vékony réteg általában itt-ott foltos, de nem érzem szükségét két rétegnek, így a problémás helyeken igazgatok egy kicsit.
  • Viszonyítás: A Lovely és a RdeL Young simán működik úgy, hogy frissen ajakápolózott felületre kenem, gond nélkül mattul. A NYX eleve nem lesz csontmatt, nem is szárítja tovább az ajkakat, viszont szerintem érdemes leitatni alóla a sima ajakápolót, mert különben elcsúszkálhat. (Én továbbra is az Alterra kamillását szoktam megvenni.) Nem tudom, hogy kifejezetten erre a célra szánt rúzsalappal hogy jönne ki.

nyx copenhagen

Összességében:

Ha csak egy folyékony matt rúzs tarthatnék meg a háromból, a NYX lenne az. Az árnyalattal tökéletesen megbarátkoztam, a nem teljesen matt és némi odafigyelést igénylő festék olyan kényelmes viseletet biztosít, amelyet szívesen kipróbáltatnék mindenkivel, aki még újonc e téren.

Barátkozunk

A komfortzónámhoz közelebb álló, lágyabb összhatású smink után picit élesebb, határozottabb vonalú elemek közé illesztettem be a Copenhagent.

nyx soft matte copenhagen smink

Továbbra is szívem csücske az IsaDora Natural Matt alapozóm, egyre inkább érzem, hogy újra kell majd vennem, ha elfogy, mert minden tekintetben megfelel az igényeimnek. Az Innisfree púder hihetetlenül selymessé tesz a bőröm, gyönyörűen terülnek rajta az egyéb púderek: kontúrszín, bronzosító és pirosító. Amilyen ügyesen fotózok, ebből továbbra sem látszik semmi, el kell hinned nekem, hogy valóban rászántam pár másodpercet a járomcsontom kiemelésére.

A szemöldökömhöz elhasználtam az Essence szemceruzám utolsó maradványait, illetve a ColourPop pomádéval is belenyúltam. A végeredmény közelebb áll az Insta-szemöldökhöz (sajnos). Szerintem többször leírtam már, hogy nem tetszik nekem a nagyon megcsinált, nagyon mű szemöldökök trendje, de amikor a sajátomra kerül a sor, mindig egyszerűbb meghúzni a kontúrt és kitölteni színnel, mint szálakat húzgálni, fésülgetni, megint szálakat húzgálni és így tovább, tíz percen keresztül.

nyx soft matte copenhagen smink kollazs

Ebben az évszakban elbúcsúztam a szemtustól, a rossz emlékű Catrice-t elajándékoztam, a Trend It Up elfogyott. Szemceruzával húztam cicás vonalat, és picit maszatoltam rajta a Zoeva Cocoa Blend palettám lilájával, hogy hűvösebb legyen az összhatás. Természetesen ráfüggtem a szempilla-göndörítésre, a vízálló MAC-nek köszönhetően az ív meg is marad. Azt hiszem, nem hagytam ki semmit. Az ecsetek a szokásosak: van köztük eBay-es, filléres (bejegyzés itt és itt) és eredeti, Real Techniques (bejegyzés itt és itt). Örömsmink volt ez a javából.

nyx copenhagen ketszer
Most már mindkét változat komfortos. Hogy miért nem szakad le rólam a szürke pulcsi (amely egyébként dalmatás), arról itt írtam.

A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

Egy szép barátság kezdete: NYX Soft Matte Lip Cream Copenhagen | Teszt és smink” bejegyzéshez 16 hozzászólás

  1. Telitalálat ez az árnyalat, örülök, hogy megbarátkoztál vele, mert nagyon jól áll! Szurkoltam, hogy így legyen, mert én nagyon szeretem a merész rúzsokat és azt gondolom, ha az én napomat így feldobják, akkor biztos másokét is. 🙂

    Kedvelik 1 személy

  2. Hú, nagyon jól áll ez a szín! Szépen illik a kék szemeidhez, szuperül kiemeli őket! Jön a tavasz (nemsoká’), ezért tessék majd beújítani egy élénk pink-rózsaszínt is! Ez parancs! 😀

    Kedvelik 1 személy

    1. Köszönöm! ^_^ Hm, a parancsot nem tagadom meg, de mielőtt újítok, szeretném elhasználni ezt a RdeL Youngot, élénk is, tavaszias is, aztán jöhet egy újabb NYX is akár 🙂 (Amúgy lenne konkrét javaslatod?)

      Kedvelés

      1. Áh, nincs konkrét ötletem, csak belekotyogok, mert szerintem nagyon jól állna egy brutál rózsaszín. Nem az a visszafogott cseresznyevirágos-barackvirágos sziromszín 😉

        Kedvelik 1 személy

  3. Hol van a te szemöldököd a brutálkocka instagram-stílustól! Szerintem szép és karakteres, azaz keretet ad az arcodnak, de nem nyomja el.
    Szép a rúzs is, jól áll, meg ez a hűvös összhatás is, amit a képek adnak. Nem mertem eddig kipróbálni ezt a folyékony rúzst, elég megosztó, de az összehasonlításod alapján (nekem is megvan a másik kettő) már nagyjából el tudom helyezni az elvárás koordináta-rendszerében.

    Kedvelik 1 személy

  4. Ha nem írsz róla, azt sem tudom, hogy létezik ez a termék! Tubusban ijesztően intenzívnek tűnik ez a szín, de egy vékony rétegben nagyon szépen mutat! A szemöldököd még így “megcsinálva” is természetesnek hat, eszembe nem jutna róla az insta-szemöldök. Megnéztem a színválasztékát ennek a szépségnek, és leesett az állam! Ezeket a “városokat” megnézném közelebbről is: Kyoto, Zurich, Stockholm. És ezennel elkezdem mantrázni “nem mész be holnap a NYX-be…” 😀

    Kedvelik 1 személy

  5. Nagyon szép vagy, tökéletes ez a rúzs neked! Nekem is tetszik a szemöldököd, egy ilyen rúzshoz kell is, hogy erősebb kerete legyen az arcnak, de még bőven messze van a műtől, úgyhogy tényleg telitalálat. 🙂

    Kedvelik 1 személy

      1. Pedig már régóta nincs az a sorozat, nem is igazán érkeztem sminkelni az utóbbi időben. Na ma feldobtam egy sötétlilát, szó se róla. 🙂

        Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .