Egy cseppet sem – Pyunkang Yul Essence Toner | Teszt

Megbántam, hogy megvettem? Egy cseppet sem. Öntök belőle vattapamacsra? Egy cseppet sem. 

Egy cseppet sem

Meggyőződésem, hogy minél jobban belemerülünk a bőrápolásba, annál kisebb változások, nüansznyi pozitívumok fognak egy idő után feltűnni. (Vagy fordítva: annyira vágyunk a kedvező irányú változásra, hogy becsapjuk a szemünket és a semmit is valaminek látjuk. Nem tudom. Remélem, inkább az előbbi az igaz.) Szóval megvettem ezt a Pyunkang Yul esszenciát, mert a márka a folyamatos és hangsúlyos Instagram-jelenléte miatt izgatta a fantáziámat. Megérkezett. (2017. október 17-én.) Fölkentem. És megtudtam, mi az a chok-chok.

py essence toner
A kép még ősszel készült, ez az oka az idejét múlt stylingnak

Nem dupla lakástámogatás – Pyunkang Yul Essence Toner

A koreai szépségápolásban a nagyon hidratált, kicsattanóan üde bőrképre használják a chok-chok szót, és végre én is kimondtam magamban, amikor először fölkentem ezt az esszenciát.

Tapasztalataim

Míg korábban nekem mindig a túlzott olajtermeléssel volt gondom, tulajdonképpen télen-nyáron, 2017 őszétől kezdve már sokkal jobban foglalkoztatott az, hogy a bőröm mindig kellően hidratált legyen, hiszen a kis homlok- és szemvonalkáim ettől simulnak ki igazán. (A Pyunkang Yulnak szenteltem két átfogóbb, INCI-elemzős [itt és itt] és egy mintatesztelős bejegyzést.)

Pozitívumok:
  • A pattintós, biztonságosan záródó kupak és a csöpögtetős megoldás nekem tetszik, jól működik. Sok képen láttam, hogy a rizspapírra emlékeztető címke gyorsan elpiszkolódott, felpöndörödött, nálam ez egyelőre nem történt meg. (Viszont az összes drogériás púderem csomagolása eltörik itthon. Valamit valamiért.)

py esszencia

  • A Purito Galacto Niacin esszencia miatt utánanéztem az 1,2-hexanediolnak, és ha ez az összetevő valóban ALA-tartalmú, akkor a sötétkék csomagolás nemcsak esztétikus, hanem hasznos is. Még egy mondat erejéig visszatérve a rizspapírszerű címkére: mivel a Pyunkang Yul teljes basic vonala tradicionális ázsiai gyógynövényekre épül, szerintem szép és (ismét csak) átgondolt gesztus, hogy a csomagolásban is visszaköszön egy ősi alapanyag.
  • Az 1,2-hexanediollal lehet összefüggésben az is, hogy az esszencia állaga az én bőrömön hajszálnyit olajosnak érződik. (Kevésbé olajosnak, mint a Purito Galacto Niacin.) Ugyanakkor nem ragacsos, nem annyira vizes, hogy elfolyjon a tenyeremből, nagyon szeretem.

py essence toner állag

  • Az első használat után hihetetlenül üde, sima, minden kipirosodástól mentes, nyugodt és feltöltött lett az arcom – négy nagy csepp esszenciától. Teljesen el voltam képedve. Három hónap alatt persze már tisztult a lila köd, de szerintem sokat elárul, hogy hiányzott nekem ez az esszencia abban az egy hónapban, amíg a Puritót használtam.
  • Nem érzem szükségét, hogy külön tonikot használjak alá, mert így is kellően hidratált a bőröm. Mármint nem önmagában csodaszer, hanem gyorsan fölszívódik, és ebben segíti a többi, rákent réteget is.
  • Időről időre megpróbáltam vele 7 skineznide két-három rétegtől többet nem kér ebből a bőröm. Igazából eggyel is teljesen elégedett vagyok.
Összességében:

Mondhatom, hogy gondos mérlegelés előzte meg, vegyek-e egyáltalán ettől a márkától valamit, de azt hiszem, végül jól választottam. Tökéletesen sikerült beépíteni a rutinomba, alig várom, hogy arctisztítás után fölpaskoljam a bőrömre. A kínai csüdfű/baktövis anti-aging hatásairól nem tudok nyilatkozni, és egyelőre azt sem látom, hogy komoly, hosszú távon kibontakozó hatása lenne – bár elvileg halványíthatná a foltokat, illetve lehetne jó hatása a pórusokra a niacinamid-tartalma miatt. Az instant hidratáló és nyugtató hatása és a könnyű használata miatt a magam részéről nélkülözhetetlennek tartom ezt a terméket, illetve az ehhez hasonló esszenciákat, de tudom, hogy az enyémtől szárazabb és/vagy érzékenyebb bőr esetén sokkal meggondolandóbb a vásárlás. (Hogy ne csak a levegőbe beszéljek: Clara012 is elhasznált ebből egy mintát, valószínűleg fog mesélni a tapasztalatairól.) Én most ettől többet, szebbet, jobbat nem tudok mondani. Na jó, még annyit, hogy engem a kezdetektől halványan a kókuszra emlékeztet az esszencia illata.

py unboxing fb
StyleKorean kicsomagolás. A neszesszerek villámzárja sajnos gyorsan tönkrement.

Beszerzés: én a StyleKoreanen vettem, neszesszeres akcióban. 200 ml + minták | 200 ml + minták + Relaxing Salt | 100 ml + minták | 200 ml önmagában | 100 ml önmagában

Jolse: 200 ml önmagában

eBay: 100 ml vagy 200 ml önmagában, a szokásostól eltérően most itt is van postaköltség (Találtam itt is pár neszesszeres akciót, de malajziai eladót nem merek linkelni.)


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon | BlogGyűjtőn

Egy cseppet sem – Pyunkang Yul Essence Toner | Teszt” bejegyzéshez 11 hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.