Svédasztal II. – DECIEM The Ordinary | Vendégposzt és együttműködés

A The Ordinaryről nem most esik először szó a blogon: a kezdeti lelkesedést a Svédasztal I. részében mutattuk meg, majd nyár végén leadtunk egy újabb közös rendelést, készült egy szokatlanabb vásárlási tanácsadó is a márkához, most pedig a “hagyományokhoz híven” a tesztet Viktóriával, a La Viktoire blog szerzőjével együtt készítettük el. 

Svédasztal II.

A címmagyarázat még mindig a szokásos: a The Ordinary kínálatából válogatni olyan, mint egy svédasztalról csemegézni.

TO2 blog

I. Marcsi

Cél: kísérletezés a peptidekkel, tehát anti-aging

Egyetlen árva kis szérummal veszek részt a bejegyzésben, nem véletlen, hogy a Svédasztal II. sokkal inkább Clara012 vendégposztja.

to közös
Közös rendelésünk

1. Matrixyl 10% + HA szérum

Mióta használom? Szeptember óta (3,5 hónap). El is fogyasztottam ennyi idő alatt.

Háromféle peptidet és hialuronsavat tartalmaz. Roppant érdekes, hogy bár a korábban használt Buffet-hez képest e szérum összetevőlistája jóval egyszerűbb, bizonyos tekintetben és számomra mégis ez jobbnak és hatásosabbnak. Persze ez az állítás igényel némi finomítást.

to matrixyl

Ami tetszik:
 • A Matrixylban nekem leginkább az állaga tetszik a Buffet után: sűrűbb, sokkal jobban közelít ahhoz a képhez, amely az ember fejében egy szérumról él.

matrixyl textúra

 • Könnyen eloszlik a bőrön, nem ül rajta, hanem pikk-pakk beszívódik, viszont hagy maga után egy hajszálnyit ragadós réteget. Ezt persze a hidratálókrém megszünteti.
 • Rövid távon meggyőzőnek tartom azt, hogy rétegezős rutinba illesztve (és ne feledjük, könnyedén beillesztve) a szérum (gondolom, főként a hialuronsav) képes feltöltöttségérzetet adni a bőrömnek reggeltől estig, illetve estétől reggelig, annak ellenére, hogy a fűtésszezon óta érezhetően szárazabb. Ehhez persze az kell, hogy esszencia és hidratálókrém is legyen a szérum alatt és fölött. Önmagában nem sokra megy.
Ami nem tetszik:
 • A feketeleves a hosszú távú hatás leírása: szem- és szájkörnyékre, illetve a homlokra használtam el – három hónap alatt könnyedén el lehet fogyasztani napi kétszeri használattal. Nem vettem észre hosszú távú hatást: továbbra is vannak vonalkák a homlokomon, a szemem alatt, a szájam sarkában. Természetesen nem is vártam botoxhatást, de hosszú távon nem látok különösebb eredményt.
Összességében:

Ismét nem bántam meg a vásárlást. A peptidekről nagyon kevés független kutatás van: mivel a cégek azonnal szabadalmi oltalom alá helyezik a kifejlesztett összetevőt, csak az ő (kevésbé elfogult) eredményeikre lehet támaszkodni. Ennek ellenére a The Ordinary árai nekem most a belefér, peptides szérumaik pedig a kényeztetés kategóriát jelentik.

Érdekesség: egyes ajakfeltöltést ígérő kozmetikumokban is megtalálható a kétféle Matrixyl-komplexet alkotó peptidek egyike vagy másika. Én ezt már túl későn olvastam a LabMuffin blogon a kísérletezéshez (illetve nincs is ajakdúsításra szükségem), de aki kedvet érez hozzá, szerintem kipróbálhatja a The Ordinary szérumát erre a célra is.

II. Clara012

Célok: Hidratálás, hidratálás, hidratálás és folthalványítás.

(A szérumról és olajokról készült képen az legfelső képen az alkarom vízszintes pozícióban van, majd függőleges helyzetbe fordítottam a karom és így csináltam két képet, hogy szemléltetni tudjam a termékek állagát.)

IMG_20171217_111049.jpg

1. Natural Moisturizing Factor + HA hidratálókrém

Mióta használom? Szeptember óta (3,5 hónap).

Ami tetszik:
 • A tubusból kinyomva meglepően sűrű, de eloszlatva nincs zsíros vagy nehéz érzete, gyorsan és maradék nélkül felszívódik. Emiatt jól működik hidratáló fényvédő alatt is.
 • Nagyon jól feltölti a bőrt, hosszú távú használat mellett javult a bőröm állapota.
 • Összetevőket tekintve számomra ez a tökéletes alapkrém. Azon felül, hogy illat- és alkoholmentes, többféle vízmegkötő anyag is került bele.
 • Nem okozott pattanások, mitesszereket.
 • Szerintem férfi-kompatibilis termék, önmagában használva nem hagy fényes réteget és a csomagolása is uniszex.

TO krém.jpg

Ami nem tetszik:
 • A tubus nem a legjobb választás a krém állagát tekintve, de ha átgondolom, mi a többi lehetőség, akkor még ez a legjobb opció (tégely-bacik, pumpás kiszerelés-drágább lenne). A tubus matt és puha, így krémes kézzel sem lehetetlenség kinyomni a krémet.
 • Önmagában nem lenne elég, ez nálam nem igazi negatívum, mivel szeretek rétegezni. (Esti rutinom nagy vonalakban: szemkörnyékápoló – hidratáló tonik – hidratáló esszencia – gél állagú hidratáló – szérum – krém – olaj.)

Ha kedvencet kellene választanom az eddig próbált The Ordinary termékekből, biztosan ez lenne az. Sajnos közeledek a tubus vége fele, biztosan újraveszem, a kérdés csak az, hogy egy tubussal vegyek, vagy rendeljek kettőt.

2. 100% Plant Derived Squalane

Mióta használom? Szeptember óta (3,5 hónap).

Ami tetszik:
 • Kellemes híg állagú, selymes érzetű lesz tőle a bőröm.
 • Multifunkciós termék: krémbe keverve gazdagabb hidratálókrémünk lesz, krém felé ütögetve éjszakai maszknak is jó, illetve ha estére sminkelek, akkor BB krémbe keverve dewy finish-ű lesz a sminkem. (Hajvég-ápolónak is ajánlják, így én még nem próbáltam.)
 • Felvitel után puha selymes a bőröm.
 • Lassan fogy, egy alkalommal 1-3 csepp nekem elég belőle,  többi úgyis csak a párnahuzatot hidratálná.
 • Nem okozott pattanások, mitesszereket.
TO squalane.jpg
Körülbelül olyan híg, mint a COSRX Galactomyces eszencia.
Ami nem tetszik:
 • Nincs ilyen.

Nagyon tetszik és örülök, hogy kipróbáltam, viszont nem érzem olyan pótolhatatlannak, mint a krémet, így nem biztos, hogy ezt fogom újravenni.

3. 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Mióta használom? Október óta (2,5 hónap).

Ami tetszik:
 • Kellemes diós illat. (Illatmentes, az aroma a magas omegasav-tartalomnak köszönhető.)
 • Ha a szél kifújta az arcom, a kettő közül szívesebben kentem fel ezt. Kellemes védőréteget képez, ami jólesik az irritált bőrömnek.
 • Lassan fogy, egy alkalommal 1-3 csepp elég belőle.
 • Nem okozott pattanások, mitesszereket.
TO csipkebogyó.jpg
Sűrűbb, mint a Squalane, de még folyékony.
Ami nem tetszik:
 • Sűrűbb, nehezebb eloszlatni a bőrön. Ha nem krémbe kevertem, hanem önmagában használtam, akkor ütögető mozdulatokkal könnyebben el tudtam oszlatni. Zsíros bőrűeknek szerintem nem lenne szimpatikus.
 • Kevésbé multifunkcionális, ezt nem szívesen keverném BB krémbe, reggeli arckrémembe vagy használnám hajvégápolóként. (Bár nem is ajánlják a honlapon.)

Ennél és az előzőnél is igaz, hogy a kevesebb több, 1-3 csepp elég mindkettőből. Sokáig gondolkoztam, hogy a kettő közül melyiket választanám, feleslegesnek érzem, hogy kettő is legyen. Mivel a Squalane-t többféleképpen lehet használni, ha egyet vennék, azt választanám.

4. Alpha Arbutin 2% + HA

Mióta használom? November óta (1,5 hónap).

Ami tetszik:
 • Az állaga kellemes, bár először meglepődtem, hogy géles állagú, de szerencsére pipettával tökéletesen adagolható.
 • Megfelelő mennyiséget használva gyorsan beszívódik és nem okoz problémát az ezt követő rétegek felvitelénél.
 • Nem irritálta a bőröm, maximum aktív pattanásoknál éreztem egy kis csípő érzést.
 • Lassan fogy ez is, úgy tűnik, ez ma ilyen visszatérő motívum. Ha nappalra használom, akkor egy cseppet oszlatok el a két orcámon (mivel itt van a foltjaim 98%-a). Estére 3 cseppet használok egész arcra a szemkörnyék kihagyásával.
 • Láthatóan felgyorsítja a hyperpigmentációs foltok halványodását. Friss foltoknál látványosabb a hatása, de a régieken is segít.
TO arbutin.jpg
Géles állagú, alig moccan.
Ami nem tetszik:
 • Ha túl sokat (=fél pipetta) kentem fel, akkor összecsomósodott a fölé kent krém, illetve ragacsos maradt az arcom. Szerencsére megtaláltam a megfelelő mennyiséget, így már nincs vele probléma.
 • A C-vitamin folthalványító erejéhez nem ér fel, illetve egyéb pozitív hatást sem vettem észre (pl. feszesebb bőr). Hatását tekintve az aszkorbinsav és a C-vitamin-származékok közé tenném.

Ha az üveg végére értem, fogok még erről írni, eddig nagyjából az 1/3-a fogyott el. Rutinos C-vitamin használóknak nem hiszem, hogy tudna újat mutatni, de ha valakinek a bőre nem bírja a C-vitaminos szérumokat vagy egyszerűen olcsóbb folthalványítót szeretne, akkor érdemes észben tartani ezt a terméket.

Összességében:

Nagyon elégedett vagyok ezzel a vásárlással, sokkal jobban sült el, mint az előző. Nincs olyan termék, amit megbántam volna és rátaláltam az eddigi legjobb hidratálókrémemre is. Kifejezetten boldog vagyok amiatt, hogy a bőröm állapota sokat javult és most nem a pattanásokra gondolok. Vízhiányos, száraz bőröm van, ami nyáron is képes látványosan kiszáradni, nemhogy ősszel-télen, amikor a hőmérséklet 0 fok fele közelít és fúj a szél. Idén – nagy boldogságomra – azt vettem észre, hogy sokkal kevesebb száraz folt van az arcomon, illetve bőrfeszülést is csak hébe-hóba érzek. A rutinom elég hasonló volt tavaly télen is, azóta a COSRX AHA-t Geek & Gorgeous PHA-ra cseréltem, a Benton lotion helyett használom a TO NMF+HA krémet, illetve felváltva kenem a két olajat. Ezt a nagyon pozitív változást elsősorban a krémnek tulajdonítom, de a két olaj is hozzátett a sikerhez.

to clara012

III. Viktória

A La Viktoire blogot nem kell bemutatnunk a Habos Kakaó régebbi olvasóinak. Ha új vagy itt, akkor eláruljuk, Viktória is legalább olyan elkötelezett a tudatos bőrápolás iránt, mint mi, és koreai termékeken alapuló rutinját szívesen egészíti ki a The Ordinary kínálatából is. (Az együttműködésünkhöz kapcsolódó előző bejegyzése itt olvasható.)

Kattints ide, ha kíváncsi vagy, mennyire vált be Viktóriának a The Ordinary NMF + HA krémje, Advanced Retinoidja, illetve Hyaluronic Acid 2% + B5 széruma.


Bloglovin: Habos Kakaó | La Viktoire

Facebook: Habos Kakaó

Instagram: Habos Kakaó | La Viktoire

Svédasztal II. – DECIEM The Ordinary | Vendégposzt és együttműködés” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. A peptides dolgokkal eddig én is így vagyok, hogy persze biztos jó, de én nem láttam igazán a változást. A Buffet-ből és a Mizon peptides szérumból használtam el 1-1 üveggel. Az biztos, hogy plusz hidratálást adtak, de a finom vonalak rajtam is megmaradtak. Most épp semmi peptidest nem használok, viszont rendeltem egy Sidmool Royal Honey Peptide Propolis Sleeping Pack-et, bár nem a peptidek hanem a méz miatt tetszett meg. Remélem jó lesz, nem ismerem ezt a márkát.
  Clara, szerintem mindenképp kettőt rendelj a TO NMF-ből. Nekem még mindig nincs belőle😀 A Granactive Retinoid 5%-al együtt szerettem volna megvenni, de vagy az egyik, vagy mindegyik hiánycikk. A Deciem webshop küldött mailt, hogy újra kapható, de kb 3 órával később, amikor volt időm leülni rendelni, már újra kifogyott 😂 Most már csakazértis csak a 100 ml-s verzióra vadászom, jövőre majdcsak összejön.

  Kedvelik 2 ember

  1. De bosszantó! Remélem össze fog jönni a rendelésed. Egyre biztosabb vagyok abban, hogy két tubust veszek, alapozót is szeretnék és az egyik kiszemelt szín hetek óta hiánycikk… Szóval nem bíztató 😀 Most úgy döntöttem, hogy várok a rendeléssel addig amíg egyben meg tudok venni mindent és veszek egy másik krémet ha elfogyna időközben, de lehet, hogy ez mission impossible.

   Kedvelés

 2. Clara, Neked diós illatú a csipkebogyómagolaj??? Majdnem elájultam, annyira halszaga volt nekem, mikor először kinyitottam. Szerencsére most már enyhült, és felkenve nem érzem. 🙂
  A squalane-t én használtam hajvégekre, és nagyon jó tartós hidratáló hatása van, két-három hét után fel is hagytam vele, mert nem volt többé rá szükség. 🙂
  Most már annyira ki szeretném próbálni az NMF+HA krémet, de mivel én meg az Azelain savas szuszpenzióval szeretném egyszerre venni, még szintén nem léptem. De talán ha vége a karácsonyi időszaknak, mindenből mindig lesz. 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. Sajnalom hogy Neked nem tetszik az illata, nekem és Marcsinak is kifejezetten kellemes, dióra emlékeztető volt. (Esetleg lehet romlott?) A squalanet ha saját hajamra nem is de Anya haján mindenkepp ki fogom próbálni. Ha sikerul megvenni a krémet nagyon remélem, hogy Neked is tetszeni fog, szerintem fantasztikus 🙂

   Kedvelés

   1. Az illatán kívül még miből lehet következtetni a szavatosságára? Mert ezen kívül nagyon jól beválik, a pirosságomat is csökkenti, szóval nehéz elképzelnem hogy már nem jó. Vagy csak túl finnyás vagyok ehhez, mert az illatmentes kencékhez szoktam? 🙂

    Kedvelik 1 személy

    1. Igazából elsősorban az illata árulja el, avas szaga lenne, illetve megváltozhat a színe. Eléggé meglepődnék, ha a hatalmas forgalmú TO-nál megromlana egy termék és ha ilyen jól teljesít, akkor biztos nem avas és örülök, hogy bevált. Egyébként megnéztem és van más is aki (márkától függetlenül) halszagúnak írja le :)) Én a nagy becsben tartott Babylove Sensitive Fürdető illatával küzdöttem sokáig, mindig sült csirkére emlékeztetett, de hónapok után megszoktam 🙂

     Kedvelés

 3. Úgy éreztem magam a poszt olvasása közben, mint a gyerek az édességboltban! Kell mind! Na, jó majdnem mind! 🙂 Leginkább a szkvalén érdekel egy ideje és a Matrixyl szérumot is szívesen kipróbálnám már. Azt hiszem a jövő év elején eljutok végre egy The Ordinary rendelésig! Mondom ezt úgy, hogy folyamatosan mantrázom a “ne halmozd a kozmetikumokat” mondatot. A posztjaitok sokat segítenek az eligazodásban és jó kiindulási alapok vásárlás előtt. Gratulálok hozzájuk!

  Kedvelik 2 ember

  1. Nagyon szépen köszönöm Marcsi nevében is! Örülök, hogy találtál kedvedre valót 🙂 Bizony nehéz megállni, mikor hetente jönnek ki izgalmasabbnál-izgalmasabb kozmetikumok. Angolban van a FOMO (fear of missing out) kifejezés, amit teljesen átérzek, ha kozmetikumról van szó, de általában sikerül észhez térnem. Azért jövőév elejére már beterveztem egy nagyobb TO hault, de lehet közbeszól az élet, mivel gyakran hiánycikk két termék is, amit szeretnék.

   Kedvelik 2 ember

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.