Korrekt ígéretek – MAC In Extreme Dimension vízálló szempillaspirál | Teszt

Annak a történetét, hogyan került hozzám életem első high end szempillaspirálja, a MAC In Extreme Dimension, már elmeséltem a Vénasszonyok nyara című bejegyzésben. A lényeg annyi, hogy ajándékba kaptam, tehát nem szeretném azt a kérdést boncolgatni, megéri-e éppen szempillaspirálra többet költeni. Ettől függetlenül a teszt szerintem nem haszontalan. 

Korrekt ígéretek

Szombatról vasárnapra nálunk is leesett az első hó, így még aktualitása is van a vízálló szempillaspirálnak: szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek kenődött már el a szemfestéke az arcába fújt hó miatt.

MAC In Extreme Dimension vízálló szempillaspirál

Tapasztalataim

Az első körömlakkos poszthoz hasonlóan most is el kell mesélnem, hogy akadtak gondok a fotózással. Egyéb smink nélkül akartam ugyanis megmutatni, mit tud ez a spirál a pilláimon, és amikor alkalmam adódott képet is készíteni, természetesen egyáltalán nem olyan lett az eredmény, mint bármikor máskor, hanem rondább. Nem mondanám tehát bizonyító erejűeknek a képeket. A fotózás eredményét befolyásoló másik furcsaság az, hogy amikor “élesben” spirálozok, általában másfél réteget viszek föl. Ezt úgy kell érteni, hogy nem várok a rétegek száradására, egyszerűen addig viszem föl a festéket a pilláimra, amíg elégedett nem leszek az eredménnyel. A fotózáshoz viszont először fölvittem egy vékony réteget, megvártam, míg megszárad, elkészítettem a képeket, majd jött a második réteg és az újabb fotók. A mindennapokban használt “másfél réteg” valahol a kettő között van.

mac in extreme dimension spirál1

Pozitívumok:
 • A hosszú, a végén lapított kupak nem pusztán dizájnelem: jól kézre esik, nem csúsznak le róla az ujjaim, könnyen tudom irányítani a spirált.
 • A festék a felbontástól kezdve tökéletes állagú: nem híg, de nem is túl sűrű. Úgy tudom, a vízálló formulákra általában jellemző a “szárazabb”, inkább krémes, mint folyékony állag, cserébe hamarabb várható a beszáradás. Ezt a spirált két és fél hónapja bontottam, hat hónap a szavatossága, egyelőre semmilyen minőségromlást nem látok.
 • Bár tartottam tőle, hogy a hosszú és nem is valami vékony szilikonkefével nem lesz könnyű bánni, szerencsére rövid tüskéken ül a festék, így nem bököm meg magam. (Pár éve, amikor először olvastam ennek a spirálnak a nem vízálló változatáról Lollynál, még a buzogányszerűen kialakított vég is innovációnak számított, ma már nem olyan nagy szó.)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 • Egy ázsiai származású amerikai blogger/youtubernél, a From Head To Toe Jennyjénél olvastam és hallottam évekkel ezelőtt, hogy a szempilla-göndörítővel elért ívet az ázsiaiakra oly jellemző, extrém egyenes, lefelé hajló pillák esetén csakis a vízálló spirál tartja meg. Nos, szempilla-göndörítőt azóta sem vettem (de szeretném kipróbálni), azt viszont elárulhatom, hogy az az ív, amelyet sikerül elérni ezzel a MAC spirállal, a lemosásig meg is marad. Összehasonlításképp: számomra a Maybelline Luscious spirál legfurcsább tulajdonsága az, hogy a nap végére egyszerűen “elszublimál” a pillákról, eltűnik a dúsítás, megszűnnek a póklábak, maradnak a sima, fekete pillák.
 • A spirál krémmániás adatlapján olvasható ígéretekből (hosszabbítás és dúsítás, egész napos tartósság) kimaradt a göndörítés és a definiálás, a MAC webshopjában természetesen ezek is szerepelnek. Extrém dimenziót esetemben fölösleges elvárni, de:
  • a hosszabbítást megkapom,
  • a dúsítás a föntebb már emlegetett másfél réteg esetén nem olyan látványos, de nekem pont az tetszik, hogy a pillák nem ragadnak össze, csak a tövük tűnik sűrűbbnek,
  • a definiálás egy rétegnél még a bénácska képeken is jól látszik,
  • illetve az ívelés sem extrém, de észrevehető és tartós.

mac in extreme dimensionmac in extreme dimension két réteg

Negatívumok:
 • Az, aki a mindennapokban kivárja a rétegek közötti száradást, joggal róhatja föl hogy két rétegnél tapadnak a pillák, oda a definiálás.
 • Rövid, ritkás alsó pillákra nem igazán való ez a kefe.
 • Nem is én lennék, ha nem nyivákolnék a lemosás miatt: nem is az a baj, hogy sokáig tart, rászánom az időt, és a Klairs olajos lemosó persze mindenképp kell hozzá, más nem mozdítja meg, de zavar, hogy furcsa, kemény, szúrós kis szemcsék képződnek a festékből, ezektől néha be is pirosodik a szemem. Így nehezen tudom elképzelni, hogy minden nap használjam ezt a spirált, pedig az esős-havas-szeles időben, amikor gyakran könnyezik a szemem, nagyon jól jönne a vízállóság.
Összességében:

Míg a drogériás, ezer forint körüli daraboknál meglepődöm azon, ha egy spirál mindent tud, amit ígér, ha magamnak vettem volna ezt a MAC spirált, azt mondanám, ennyi pénzért az az alap, hogy tudja is, amit ígér. A tartóssága megkérdőjelezhetetlen, a tudása nem extrém, de teljesen korrekt. Az biztos, hogy az enyémtől szebb pillákon még jobban működhet.

Megjegyzés: közben változtattam kicsit a sminklemosási rutinomon. Nem tudom, honnan szedtem, hogy jó lesz, ha az olajos lemosó előtt használok micellás vizet, pedig gondolhattam volna, hogy a vizes pillákon az olajos lemosó kevésbé lesz hatékony. Mostanában tehát fordított a sorrend: először az egész arcomon a Klairs-t használom, aztán a zuhany alatt jöhet valamelyik második lemosóm, és ha esetleg még mindig van valami a szememen, akkor azt leszedem a micellás vízzel zuhanyzás után, majd öblítek egy utolsót.


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Korrekt ígéretek – MAC In Extreme Dimension vízálló szempillaspirál | Teszt” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. végre valaki, aki szintén “másfél” réteg spirált használ. kicsit bután éreztem magam posztokat és KM véleményeket olvasva, ahol mindenki egy vagy két rétegben keni fel, és nem tudtam magam sehova se bekategorizálni, de ez a megfogalmazás nagyon tetszik, használni fogom 😀
  egyébként megnyerő ez a spirál. bár magamtól biztos, hogy nem fizetnék ennyit érte, de ajándékként elfogadom (nálam most jön az egy héten belüli “ajándékdömping” a névnapomnak, karácsonynak, szülinapomnak köszönhetően) 😀 most felváltva használom a Maybelline Smokey Eyes-t és a Maxfactor Masterpiece ki tudja melyik verzióját, egyébként meglepően ugyanolyanok. De várom, hogy elfogyjanak, most 4 spirál is nagyon izgatja a fantáziámat (Lovely Vampire Lashes, L’Oreal Paradise Extatic, L’Oreal Miss Baby Roll és Maybelline Push Up Angel). 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. Már a korábbi spirálos bejegyzéseknél is éreztem ezt az ellentmondást a fotózás és a saját gyakorlatom között, ideje volt kitérni rá, és örülök, hogy más is van így ezzel 🙂
   Hm, a Masterpiece-eket mindig megnézegetem, hogy jó lenne kipróbálni, de ha nem különbözik egy Maybelline-től, akkor nem biztos, hogy érdemes ácsingóznom rá. Az én listámon is szerepelnek ugyanezek a tételek, amiket említesz, a Miss Baby Rollt ráadásul egyszer alkalmam is adódott kipróbálni, nagyon tetszett az eredmény.
   Tudom, ez részben áldás, részben átok, hogy egyszerre ünnepelsz mindent, de remélem, szíved minden vágya teljesülni fog ^_^

   Kedvelés

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.