Kezdő tudatos bőrápolók adventi kalendáriuma

Nagy örömmel terveztem a novemberi meglepetéseket (itt és itt) a blog olvasóinak. A hónap utolsó napján ismét egy különlegességgel rukkolunk elő. Igen, megint indokolt a többes szám, mert ezúttal Clara012-vel közösen készítettünk meglepetéseket, mégpedig december folyamán minden napra egyet, egészen december 24-ig. Ebből és persze a címből már nem nehéz kitalálni, hogy a közösen készített bőrápolási adventi kalendáriumunkat harangozom épp be. 

Kezdő tudatos bőrápolók adventi kalendáriuma

Mi van benne? Édesség és/vagy kozmetikum nem, hanem huszonnégy bőrápolási tipp, ötlet, tanács, egymásra épülő rendszerben.

Kinek szól? Annak, aki érdeklődik a tudatos bőrápolás iránt, de nem vágott még bele, mert nem tudja, hol és hogy kezdjen hozzá.

Miért? Instagramon kaptam nem olyan rég egy üzenetet, hogy szép, jó és érdekes a blog, de nincsenek kezdőknek szóló bejegyzések. A válaszom lényege a szerintem leghasznosabb posztok linkjének mellékelésén túl az volt, hogy a Google-ben célirányosan keresve úgysem ezen a pici blogon kezdenek tájékozódni a kezdők, vagyis nem látom sok értelmét kizárólag nekik szóló bejegyzések írásának.

A kérdés ugyanakkor piszkálta annyira a fantáziámat, hogy a sokféle, már jó előre beharangozott, kozmetikumokat rejtő adventi kalendáriumból és az általam is nagyra tartott LabMuffin Instagramon rendszeresen megosztott rövid tippjeiből és tömör magyarázataiból inspirálódva fölvetettem Clara012-nek a kalendárium ötletét, aki talán még lelkesebb lett, mint én. Kitaláltuk a koncepciót, megterveztük a tippeket, elkészítettük a szerintünk lehető legjobb beosztást – hátha valakinek jól jön, hátha valakinek pont ennyi kell az elinduláshoz. Ráadásul, mivel a blogszületésnap is megerősített abban, hogy a Habos Kakaó olvasóinak rengeteg ötlete, tippje és nagy tapasztalata van a tudatos bőrápolás terén (is), gondolom, nem elvetemült ötlet arra számítani, hogy a tapasztaltabbak is szívesen elmesélik, nekik mi vált, mi a gyakorlatuk, mi a történetük.

0. nap

Hol? A Kezdő tudatos bőrápolók adventi kalendáriuma a Habos Kakaó Instagramján jelenik meg, december 1. és 24. között. (Miért az Instagramon? A Facebook fizetett hirdetés hiányában már egy ideje csak nagyon kevés embernek [értsd: a blog követői felének se] jeleníti meg a bejegyzéseimet, így egyelőre nem látom értelmét annak, hogy a kalendáriumot itt népszerűsítsem. Ha nincs saját Instagram-fiókod, a böngészőből akkor is gond nélkül elérheted a Habos Kakaóét.)

Bónusz (persze csak számomra): Szeretek képeket készíteni a blog Instagramjára is, de néha nyomaszt a fotóim nem túl magas minősége. Tudom, hogy a látásmód nem technika kérdése, de a december különösen mostohának ígérkezik, hiszen még a természetes fény is megcsappan. Úgyhogy nekem most külön jól jön ez a kalendárium, hiszen az itt is látható stockfotóra épül.

(Zárójeles személyes: Kicsit bizonytalan voltam, hány tipp is legyen összesen, ha adventi kalendárium címen fut az összeállítás. Facebookon és Instagramon már írtam, hogy az én vallásom [görögkatolikus] szerint november 15-én megkezdődött a karácsonyt megelőző, negyvennapos böjti időszak. Tehát nálunk hat gyertya jelképezi a karácsonyt megelőző hat vasárnapot, nem négy. [Az én díszítésemen pedig a gyertyákra hurkolt szalagok száma jelzi, hányadik vasárnapnál járunk, a hét végén immár a harmadik gyertyát is meggyújtom.] De a legtöbben a négyhetes adventet ismerik. Amiatt, hogy december 24. idén vasárnapra esik, több helyen is olvastam bizonytalanságról, mikor is kezdődik pontosan a négyvasárnapos advent, de ezzel nem lett volna gond, eredetileg november 27-re akartam időzíteni a kezdést. Aztán eszembe jutott, hogy a legtöbb adventi kalendárium, amit idén láttam, mindössze huszonnégy ablakocskával/zsebecskével/akármivel készült, úgyhogy Clara012-vel végül mi is ezt a formátumot és a december 1-jei indulást választottuk.)

advent2017


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

Kezdő tudatos bőrápolók adventi kalendáriuma” bejegyzéshez 7 hozzászólás

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.