Könnyes búcsú? | Vendégposzt

Talán a csomagolások kiürülése és az emiatt bekövetkező új beszerzések által kiváltott izgalom hasonlíthat ahhoz, amit költözéskor érezhetünk: az egyik lakást kiürítjük, a másikat, az üreset berendezzük. A blog szempontjából hiánypótló bejegyzés következik: Clara012 sorra vette a kiürült flakonokat és tégelyeket, és készített egy klasszikus “elfogytak” posztot. Egy kis fricska a The Ordinarynek és óda a Bentonhoz.

Könnyes búcsú_Vendégposzt

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szeretem olvasni az elfogyott termékeket bemutató bejegyzéseket. Egyrészt azért, mert így biztosan elég tapasztalat áll a vélemény mögött. Másrészt pedig azért, mert ilyenkor felmerül a kérdés, volt-e annyira jó a termék, hogy újravásárlás legyen belőle. Ezekre a kérdésekre fogok választ adni hét arcápolóval, két testápolóval és egy sminktermékkel kapcsolatban.

Arcápolás

1/7. The Ordinary  10% Niacinamide + Zinc 1%

Ez és a következő szérum is szerepelt már egy korábbi bejegyzésben, sajnos nem lett kedvencem egyik sem. Kíváncsi voltam, mit tudhat önmagában, azaz a nagyágyú C-vitamin nélkül, ezért félretettem későbbre, hogy magammal vigyem Lengyelországba. Jó terep volt a tesztelésre, mivel sokkal kevesebb termék állt rendelkezésemre, valamint ezen kívül csak egyetlen új termék volt a rutinomban, így könnyebben visszakövethető lett volna a változás. Nagy reményeket fűztem hozzá, de sem pozitív, sem negatív hatást nem vettem észre. Mivel Krémmánián nagyon népszerű, valamint nem is kifejezetten drága, érdemes lehet kipróbálni, ha hozzám hasonlóan kíváncsi vagy erre a hatóanyagra.

page.jpg

2/7. The Ordinary Hyaluronsav + B5 szérum

A két TO termék közül ez okozta a nagyobb csalódást. Használata után semmivel sem lett hidratáltabb a bőröm, viszont az utána következő rétegek felvitelét megnehezítette. Ezt még az utazásom előtt elhasználtam. A legjobb módszer az volt, ha este közvetlenül tusolás és arctörlés után befújtam az arcom egy hidratáló tonikkal, majd rákentem ezt a szérumot és ismét befújtam hidratáló tonikkal (akár többször is). Ezzel a módszerrel kevésbé volt ragacsos utána az arcom, illetve így valamicske hidratáló hatást is sikerült kiszuszakolnom, de túl sok munka ez egy gyengén teljesítő termékért. Ugyanazt tudom mondani, mint az előzőnél: sokat nem lehet veszíteni a kipróbálásával, de nekem nem vált be.

3/7. C20 Pure Vitamin C21.5 szérum

Óriási kedvencem volt, sok üveggel elhasználtam belőle, imádtam a hatását, de a kapcsolatunknak nem lett szép vége. Volt a hűtőmben egy bontatlan és egy bontott üveg, aminek kb. 1/3-a volt még meg. Nem újdonság, hogy az üveg szájánál pici kristályok jelennek meg, amiket időnként letörlök, nem okoztak soha problémát. Ennél a bontott üvegnél azonban azt vettem észre, hogy minden reggel kis kristályok karcolgatják a bőröm felvitel közben. Eleinte azt hittem, hogy az üveg száján megbújó kristályokat szedem össze a pipetta kihúzása során, de egy alapos takarítás után is fennállt a probléma. Magában a szérumban képződtek ezek a kristályok, és elég picik voltak ahhoz, hogy fel tudjam őket szívni a pipettával. Nem értettem, miért csak a sokadik üvegnél lépett fel ez a probléma: ugyanabban a hűtőben, ugyanazon a polcon, változatlan hőmérsékleten tartottam minden ilyen termékemet, három hónap alatt használtam el őket, nem hagytam állni szobahőn stb. Túltettem magam rajta, amúgy is kevés volt már benne.

elfogyott1_c21.5 kristályok.jpg A következő üvegben felfedeztem két nagyobbacska kristályt, amik az üveg alján csücsültek. Szerencsére ebben pici kristályok nem voltak, így használat közben nem volt zavaró. Mivel akcióban vásároltam, felmerült bennem, hogy esetleg egy régebben készült darabot kaphattam, de máskor is vásároltam már kettőt egyszerre és akkor nem volt problémám. Az i-re a pontot a Wishtrend ügyfélszolgálata tette fel. Megírtam nekik a problémám, de a legkisebb mértékben sem voltak segítőkészek, annyi volt a válaszuk, hogy köszönik a visszajelzést és még jobban fognak figyelni a gyártásnál. Nagy különbség a többi koreai webshophoz képest.

4/7. Benton Snail Bee High Content Lotion

A nagy kiszerelés ellenére a végén is pont annyira imádtam, mint az elején. Kellemes, könnyed állagú hidratálókrém bőrnyugtató hatással. Ebben a krémben van minden, amit el tudunk képzelni: csiganyálka, vitaminok (niacinamid, panthenol, E-vitamin), urea, squalene, peptid, azelainsav, növényi kivonatok. Ha teljesen őszinte vagyok, akkor feleslegesnek tartom, hogy ennyiféle dolog legyen egy krémben, de annyira jól működik rajtam, hogy nem kérdőjelezem meg egyik összetevő fontosságát sem. Ha találnék egy egyszerűbb krémet, lehet, hogy lecserélném, de annyira szerettem, hogy most inkább afelé hajlok, hogy újra fogom venni.

Egyébként ezzel együtt meg vásároltam a tonert is, amit nem szerettem ennyire. Igazából semmi baj nem volt vele, hidratált, ahogyan azt illik, de semmivel sem volt jobb, mint a Garnier érzékeny bőrre szánt tonikja és az árkülönbség jelentős.

elfogyott1_benton.jpg

5/7. COSRX Galactomyces 95 Whitening esszencia

cosrx.jpg

Igazi alapdarab a rutinomban, többször újravásárolt termék. Most későn rendeltem meg, így pár hetet enélkül kellett töltenem, és bizony nagyon is éreztem a hiányát. Az összetevőlista rövid és velős, a 12-ből 9 bőrszépítő összetevő. Ezerszer jobban teljesít, mint a két The Ordinary szérum együtt. A hidratáláson kívül úgy érzem, hogy bőrnyugtató hatása is van. Folthalványítást is ígér, de mivel potensebb folthalványítók is vannak a rutinomban, ezt nem tudom megítélni. Nagyon könnyen beilleszthető többlépéses rutinba, jól együttműködik más termékekkel. Szerintem ez bőrtípustól függetlenül jó lehet mindenkinek, igazi jolly joker.

6/7. COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power esszencia

Nagyon jó terméknek tartom, de testvérével ellentétben nem alapdarab nálam. Az INCI ugyan itt is nagyon szép, de a bőröm ennek a hiányát sokkal kevésbé érzi meg, ennek ellenére újravettem két-három alkalommal. Azért ragaszkodtam hozzá, mert a folyékony és krém állagú arcápolók között jó átvezetést nyújtott, valamint hidratálta is a bőröm (és hidratáló termékre nem tudok nemet mondani a bőrtípusom miatt). A terméktípus hiányzik, de valószínű, hogy keresek mást a helyére.

7/7. Alterra Kamillás ajakápoló

Marcsitól kaptam ajándékba, mivel szerinte annyira jó volt, hogy nekem is ki kellett próbálnom. Ezt tényleg csak megerősíteni tudom, pár száz forintos csoda, már vettem is egy újat belőle. Finom, puha ajkakat varázsol, nem túl zsíros, de nem is tűnik el öt perc alatt, nagyon tetszik, hogy illatmentes.

elfogyott1_alterra ajakápoló.jpg

Testápolás

1/2. Alverde Med Testápoló Gyógyvízzel

Határozottan nem rossz krém, de a Babydream mentes krémje sokkal jöbban tetszik. Hígabb állagú , könnyen be is szívódik, de marad utána egy olajos réteg, ami nem tetszett. Nem irritált, olcsó, csak akkor venném újra, ha nem lenne a Babydream.

testápoló.jpg

2/2. Avon Intensive Relief Testápoló

Sajnos nem találtam meg KM-en és már a tégelyt is rég kidobtam, talán ennek lehet a másik kiszerelése. Használtam mindkét kiszerelést, egyiket sem szerettem, de a tégelyes rosszabb volt. Mindkettőről azt tudom elmondani, hogy nehéz, zsíros krém, alig szívódik fel a bőrről, így nem is hidratált jelentősen, a “hatása” az első fürdéssel eltűnt, mivel a vízzel lemosódott a réteg, amitől puhábbnak tűnt a bőröm.

Sminkelés

1/1. Mizon Snail Repair BB krém

Nagyon fehér és sárgás tónusú a bőröm, így óriási küzdelem, hogy találjak alapozót vagy BB krémet, aminek megfelelő a színe, és akkor az INCI még szóba sem került. Nem volt számomra tökéletes ez a BB krém: illatanyag, alkohol (de legalább a végén), nem elég sárgás alaptónus. Az INCI-től eltekintve nem volt rossz, újra is vettem, mivel túl sok problémát okozott egy másik, színben passzoló termék találása. Azóta váltottam egy Catrice alapozóra, jelenleg az Aritaum BB krémét használom, amiről hamarosan be is számolok a blogon, de előre annyit árulok el, hogy a kutatás nem ért véget.

elfogyott1_mizon.jpg

Összefoglalás

Úgy érzem, már csak magam miatt is érdemes volt összeszedni ezeket a tapasztalatokat egy bejegyzésben, a későbbi vásárlások szempontjából is.

  • Biztosan a rutinom része marad: a COSRX Galactomyces esszencia és az Alterra ajakápoló.
  • Lehet, hogy újra fogom vásárolni: a Benton lotiont és a C21.5 C-vitaminos szérumot.
  • (Egyelőre) elengedem: a COSRX csigás esszenciát.
  • A többit örülök, hogy kipróbálhattam, mivel így nem vágyakozom utánuk, de több esélyt nem adok.

Nektek van olyan terméketek, ami nélkül nem tudjátok elképzelni az arcápolást?


A Habos Kakaó követése: Bloglovinon Facebookon | Instagramon

 

Könnyes búcsú? | Vendégposzt” bejegyzéshez 23 hozzászólás

  1. A The Ordinarynak ez a két széruma nekem se vált be, a hyaluronsavas elmegy-egynek-féle hidratálóréteg volt, a niacinamidos semmit nem csinált – viszont a márka hidratálókréme nélkül nem tudom elképzelni a rutinomat, a bőrömön és rajtam is szorongásos tünetek ütnek ki, ha nem használom. Egy időben a Benton lotionnel próbálkoztam, annyira akartam, hogy működjön, de sajnos nem vált be.

    Kedvelik 1 személy

    1. Én pár hete kezdtem el használni a TO hidratálókrémét és már most nagyon szeretem. Alig várom, hogy megírjam a tesztet róla 🙂

      Kedvelés

  2. A Cosrx Galactomyces 95 nálam is alapdarab, a savas ph-jú lemosók nagyon sokat segítenek, ebben nem szeretnék már más irányba menni. Ezen a téren még kísérletezek, hogy melyik a legjobb. A Thefaceshop Dr.Belmeur egész jó volt, most fogyott el, de illatosabb, mint szeretném. A Mizon csigás BB-je nekem is megvan, a színe rajtam már túl világos, sápaszt és elég természetellenesen nézek ki vele, pedig az állaga igen kellemes. Az Alverde med testápoló téli alapdarabom, ha kikészül a bőröm, mindig ehhez nyúlok. Alterra ajakbalzsamom volt korábban, hogy ez a kamillás v. más már nem tudom. Az elején jól működtek, később apró csomók keletkeztek benne, ez többször is előfordult, ezrét Alvrede körömvilágosra váltottam (most 250 Ft-ért dobják az ember után). Ez utóbbinál nem volt probléma a csomókkal. A C20-as szérum is már rég kívánság listás, érdekes volt, amit a kristályokról írtál.

    Kedvelik 1 személy

    1. Én nemrég kezdtem el használni egy másik galactomyceses terméket, de már most érzem, hogy nem lesz olyan jó. Alacsony pH-s lemosóból próbáltad már a COSRX good morning low pH cleansert? Elég teafaolaj illatú, de van akinek bevált ez a hatóanyag, így duplán jó lehet ha Te szereted. Sajnos nekem általában minden sötét, nem futottam még bele olyanba ami világos lett volna 😀 Sajnálom, hogy az ajakbalzsam nem vált be, én ennél nem vettem észre ilyet, bár nagyon gyorsan elhasználtam, nem is nyúltam másik ajakbalzsam után.

      Kedvelés

      1. A Cosrx good morning cleanser-t nem próbáltam, eléggé eltántorít, hogy a Krémmánián sokan azt írják, hogy csikorgósra tisztít. A teafa olajat nem bánnám ha benne van. Most Etude lemosóval fogok kísérletezni. Az Innisfree-nek vannak nagyon világos BB-i és a TheSaem-nek is.

        Kedvelik 1 személy

        1. Én anno nyáron használtam, amikor a “legzsírosabb” a bőröm. Akkor még épp jó volt, de ahogy hűlt az idő éreztem, hogy már túl sok, viszont amikor használtam tényleg úgy éreztem segített. Helyette megvettem a COSRX AHA/BHA tonerét szintén az alacsony pH miatt, most használom a végét a 2. üvegnek de már nem érzem annyira szükségesnek a rutinomban. Megnézem akkor milyen BB-k vannak náluk, köszi a tippet 🙂

          Kedvelik 1 személy

  3. Nekem a Cosrx Galactomyces van most a rutinomban amit nagyon szeretek és a G&G Cheer Up hámlasztó. Most fényvédő kutatában is vagyok, de egyébként ezek nélkül és babylove lemosót és Balea ultra med sensitive lemosót se helyettesíteném mással. ☺

    Kedvelik 1 személy

    1. Én pár hete kezdtem el használni egy G&G hámlasztót, de már most ragaszkodok hozzá. A Babylove lemosót és a Balea med ultra sensitivet is nagyon szeretem, bár jelenleg utóbbit kitettem a rutinomból. Milyen típusú fényvédőt keresel? Tisztán fizikai vagy kémiai is lehet? Hidratáló vagy inkább könnyed állagú?

      Kedvelés

        1. Nekem ez a nagy kedvencem: https://haboskakaoblog.wordpress.com/2017/05/08/a-szepseg-es-a-szornyeteg-vendegposzt/ Tisztán fizikai, illat és alkoholmentes.
          Megvettem idén is és milyen jól tettem. COSRX galactomyces + The Ordinary NMF hidratálókrém + ez a fényvédő (megújult a csomagolása de a krém változatlan).
          Egész nap hidratált érzetű a bőröm, nem feszül a nap végén sem ami felér egy kisebb csodával, mivel szilikonos ezért a smink is szépen terül rajta. Télen szerintem sz SPF 25 elég, még hámlasztás mellett is. Egyetlen hátránya az ára de minden téren ez a legjobb amit próbáltam.

          Kedvelés

  4. Az Alverde med testápolót megjelenése óta használom, én szeretem, arcra is ezt használom hidratálónak. A Benton lotionból mintáim voltak, jó is volt, most mégis a Benton snail-bee skint rendeltem meg, mert hidratálóból a The Ordinary-ét akarom kipróbálni még. A Benton skint kb egy hete használom, így még sokat nem tudok róla mondani, meglátjuk. A Cosrx galactomycest is szeretném kipróbálni ☺ és ez borzasztó egyébként, hogy ezt is meg azt is és alig tudok dönteni 😀 De vszínűleg mintát rendelek először belőle ha lehet.
    Amit most nagyon szeretek és nem hagynék el, az a The Ordinary Alpha Lipoic Acid. Valamint a hámlasztó, most a G&G aha eléggé bevált, vszínű maradok ennél. Ami még stabil az a retinol, most az Ordinary Advanced Retinoid 2%-os van, de ha elfogy akkor az 5%-ost tervezem helyette. Sokáig használtam a Balea med arclemosóját, nemrég lettem hozzá hűtlen, most épp a Saubar hab állagú lemosója van meg, és jó, picit sem szárít.
    A C vitaminos szérum is nagyjából állandó. Én még csak olyat használtam, amiben c vitamin származék van, ebből többféle márkát már, ezeknek ugye nem olyan látványos talán a hatása mint az ascorbic acidé. Most ebből is The Ordinary van, hehe, mondjuk tény hogy sokkal egyszerűbb beszerezni mint az Art Naturalst vagy Instanaturalt pl.
    Viszont kíváncsi vagyok, hogy egy aszkorbinsavas szérum milyen változást hozna, szóval vszínűleg kipróbálok egy ilyen fajtát is.

    Kedvelik 1 személy

  5. Örülök, hogy másnak jobban bevált az Alverde testápoló. Hát a The Ordinary háza táján annyi érdekes hatóanyag van és mindig bővítik a kínálatot, hogy folyton bővítenem kell a kívánságlistámat. Most a fényvédőik tartanak lázban, alig várom, hogy megjelenjenek. A COSRX galactomycest csak ajánlani tudom, remélem ha kipróbálod Te is szeretni fogod. Az a hab állagú lemosó nagyon jól hangzik. Ez lenne az? http://kremmania.hu/kremek/saubar-ultra-sensitive-wasch-schaum
    Nekem most kicsit elegem lett az aszkorbinsavas szérumokból, ami kapóra is jön, mert a hónap elején kezdtem el használni a TO arbutinos szérumát, így bármi változás ennek lesz köszönhető.

    Kedvelés

    1. Igen ez az a lemosó. Második lemosónak használom, jól működik így.
      A TO fényvédőket én is várom! És az Argireline solutions-t is szeretném még kipróbálni.

      Kedvelik 1 személy

      1. Köszi! Picit félek hogy a TO fényvédő “fapados” lesz, de van egy olyan érzésem, hogy meg fogom venni így is.

        Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .