Valami igazi, valami dupe – Real Techniques Expert Face ecset | Teszt

“Valami régi, valami új” – ezt a címet is adhattam volna a bejegyzésnek, hiszen  az expert face ecset kínai másolatát már évek óta használom, az eredeti Real Techniques-et pedig nem egészen három hónapja. Kölcsönkapott, illetve kék eleme viszont nem lesz a posztnak, úgyhogy el is szakadhatunk az angolszász esküvői hagyománytól. Rövid, de talán hasznos összehasonlítás következik.

Valami igazi, valami dupe

Hamisított sminktermékeket – kínai MAC-et és hasonlókat – még sosem vettem, ezután sem fogok. A gyártási körülmények és az összetevők bizonytalansága épp eléggé elrettent. Viszont van jó pár ecsetem Kínából, és bár egyiken sem szerepel a leutánozott márka neve, nem nehéz meglátni a hasonlóságot. Ráadásul, mivel az eredeti Real Techniques ecsetek is Kínában készülnek, nem kell messzire menni az “ipari titkokért”.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem

Az összehasonlítást természetesen élesben végeztem: az arcom egyik felén az eredeti, a másik felén a dupe ecsetet használtam, folyékony alapozókkal. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy sikerült az eredeti ecset minden részletét lemásolni, pont azok az apróságok maradtak ki a dupe-ból, amelyek az eredeti expert face használatát olyan kényelmessé teszik.

Real Techniques Expert Face

  • Mivel az eredeti expert face felülnézetben nem kerek, hanem lapított, ovális, sokkal jobban ráfekszik az arcomra, szebben teríti az alapozót. Főleg az orromnál van ennek jelentősége, lényegében itt láttam az egyetlen különbséget az alapozás minőségében – ha öt centiről néztem magam a tükörben, és kifejezetten kerestem valamit, amibe beleköthetek.
  • Tudom, hogy eladója válogatja, de az én dupe példányom elég tömött, és a szálaknak nem sok mozgástere van. Körkörös mozdulatokkal, aprólékosan lehet vele dolgozni, ezt elismerem, de az eredeti ecset szálainak elrendezése gyorsabbá teszi az alapozást.
  • Az eredeti ecset kevesebb alapozót nyel el, könnyebben tisztítható és gyorsabban is szárad, mint a dupe. (Gondolom, ez szintén a tömöttséggel függ össze.)
  • A dupe szálai is puhák, de az expert face ebben is felülmúlja.

expert face

Mondd, te mit választanál?

Az az igazság, hogy amióta megvan a Real Techniques expert face ecsetem, a régi dupe-ot csak akkor használom alapozásra, ha az eredeti épp szárad. A rózsaszín For Your Beauty szivacs pedig, amelyet lelkesen kezdtem használni, szinte teljesen kikerült a sminkrutinomból: a Real Techniques ecsettel is tudok olyan szépen alapozni, mint ezzel, az ecset tisztán tartása pedig sokkal egyszerűbb.

Megjegyzés: Tudom, hogy sokan kezdőknek, illetve egyenetlen, pattanásos bőrűeknek ajánlják a szivaccsal való alapozást, mert egyrészt könnyebb használni, mint az ecseteket, illetve azt is hallottam már, hogy a textúrabeli egyenetlenségeket kevésbé hangsúlyozza ki a szivaccsal felvitt alapozó. Viszont szerintem arról sem érdemes megfeledkezni, mennyivel egyszerűbb kimosni és fertőtleníteni egy ecsetet, mint egy szivacsot, és mennyire fontos pont a pattanásokkal küzdők számára, hogy ne érjenek piszkos dolgokkal az arcukhoz. 

ecset vs szivacs

A napokban olvastam a Tükörország blogon egy sminkszelektálós bejegyzést, és megragadt bennem ez a mondat: “túl szegény vagyok hozzá, hogy olcsó dolgokat vegyek”. A sminkelésben kevésbé jártasként még jó ötletnek tűnt a pár száz forintos ecset megvétele, sokat is tanultam vele, de a kíváncsiságom, a hype és a megfizethető verziók miatt kétszer is elcsábultam ezekre a Beautyblender-utánzat sminkszivacsokra, lényegében fölöslegesen. Egy eBay-es ecset és két szivacs árából már évekkel ezelőtt megvehettem volna az eredeti Real Techniques-et.

Beszerzés: iHerb

Ha tetszett, amit olvastál, többféle felületen követheted a Habos Kakaót: Bloglovin Facebook | Instagram.

Valami igazi, valami dupe – Real Techniques Expert Face ecset | Teszt” bejegyzéshez 27 hozzászólás

  1. Óh mennyire egyet tudok érteni, és mennyi igazság van a másik blogról idézett mondatban! Akkor éreztem ezt pl amikor megérkezett a Zoeva palettám, amit sokkal előbb is megvehettem volna olyan olcsóbb paletták és monók helyett, amik végül alig használtan repültek a kukába, és csak jól felidegesítettem magam a gyenge minőségen. Persze olcsón is vannak jó dolgok! De oda kell figyelni.
    Nekem is volt dupe expert face brush-om, de az végül a 4 éves lányomnál kötött ki 😀 A tiéddel ellentétben az egyáltalán nem volt tömött, és túl hosszúak voltak a szálai, alapozóhoz használhatatlan volt. Utána megvettem az eredetit iherbről, 1500 ft-ért mivel első rendelésem volt és kaptam 5$ kedvezményt 🙂 Szóval simán megvehettem volna azt rögtön.
    Viszont a Real Techniques blush brush 500 ft-os utánzata teljesen jól bevált. De már óvatosan veszek ecsetet ebayről. Vettem pl egy 8 dbos Jessup szettet szemrevaló ecsetekből, de igazából egyet szeretek belőle…igaz h kb 1300 ft volt, de akkor is… Viszont egész jó ecsetei vannak pl a Mülleres Body&Soul márkának vagy az ebelinnek, és azokat legalább látom élőben, csak valamiért eddig igazából meg se néztem őket, elkönyveltem h drogériában nincs jó ecset.
    Igazából én nem nagyon értek a sminkekhez&eszközökhöz, de azt sem tudom azért elképzelni, hogy a 20 ezres paletták vagy a 10 ezres ecsetek meg annyival jobbak. Inkább a középúton keresgélek, de azért még mindig elcsábulok időnként vmi “kihagyhatatlan” akcióra sajnos

    Kedvelik 1 személy

    1. Láttam a KM-es véleményed, pont emiatt tértem ki a szálak sűrűségére, nekem szerencsém volt. A blush brush esetében én sem tudom elképzelni, miben lehet jobb az eredeti, az utánzat is annyira puha, a formája meg vagy bejön valakinek, vagy nem. Én is egy ezerpárszáz forintos Zoeva-utánzaton vacilláltam hetekig, mondván, ha három használható van benne, már megérte, de igazából most már elég jól tudom, melyik az az öt-hat ecset, amelyből szükségem lenne jó minőségű darabokra a szemfestéshez, úgyhogy most inkább nem veszek több eBay-es apróságot. A drogériás ecsetekhez hasonlóan állok, mint te, kiesnek a látóteremből. (Pedig más országokban a Real Techniques is elérhető a drogériákban…)
      A Zoeva paletta engem is egy jobb úton indított el, mint ahol addig jártam sminkelés terén. 🙂 És igen, olcsón is vannak tök jó dolgok, örülök is, ha ilyesmibe botlom.
      A (nekem) nagyon drága paletták és ecsetek azért hagynak hidegen, mert most már fel bírom ésszel fogni, hogy ezek – bármennyire is sulykolják az ellenkezőjét – általában profi sminkesek kezébe és klientúrájának valók. Átlagfelhasználóként inkább arra vágyom, hogy legyen könnyen elérhető, megfizethető és kompromisszummentes alternatíva valahol az Essence/Catrice és mondjuk a Sigma/MAC között, legalábbis ecsetek tekintetében.

      Kedvelés

      1. Én azt szeretném elérni, hogy tényleg olyan dolgok legyenek itthon amiket használni tudok és el is használok. Megtalálni azokat a termékeket, amik be is válnak, és aztán kaphatóak is maradnak. Nekem felesleges pl több tubus alapozó, 5-6 féle púder és 7-8 pirosító meg százféle szemhéjpúder, hozzá 60 db ecset, amikor az életben nem használok el ennyit mielőtt megromlik, csak éppen elcsábít egy újabb trendkiadás/akció/olcsón adják ebayen. Ehhez jó lenne amit te is írsz, vmi kompromisszummentes középút az olcsó gagyi és a luxus között. Mondjuk ecset téren az ebelin és a body&soul ecsetek kellemes csalódást okoztak. És ezért bosszantanak fel KM-en azok a vélemények, amikor vmi 5 csillagos, de végülis van tizenötféle hibája, és alig használható, dehát olcsó volt és ennyi pénzért…

        Kedvelik 1 személy

        1. Egyszer még magamnak is megbocsátom az ilyen KM-es véleményt. Egyszer. 😀 Tudod, van az a rózsaszín készletem szemre való ecsetekből, azt pont azért vettem, hogy lássam, mit használok ki igazán, mire érdemes “beruházni”. De több ilyen “vizsgálódó” készletet már nem akarok venni. Nagyon rég nézegettem utoljára drogériás ecseteket, de ha legközelebb lehetőségem lesz, megteszem. 🙂 Köszönöm a tippet! 🙂

          Kedvelés

          1. De a rózsaszín készlet nem mondható használhatatlannak 🙂 és jobb így mintha egy eredeti Zoeva szettről derül ki, hogy a felét nem is fogod használni 😉 Viszont az én jessup készletemről első felindulásból írtam egy lelkes véleményt, amit át fogok írni

            Kedvelik 1 személy

  2. Nekem is van egy RT dupe-om, pirosító ecset, highlighterhez használom, erre bevált. Alapozó ecseten tényleg nem érdemes spórolni. A leggyakoribb kifogás, amit szoktam a másolatokkal kapcsolatban olvasni, pontosan az, amit te is tapasztaltál, hogy rengeteg alapozót képes felszívni. Mosolyogtam a poszt láttán, pont ma vettem ecsetet (Dm-Ebelin Professional). 🙂

    Kedvelik 1 személy

  3. Visszajelzés: Öt nem | Habos Kakaó
  4. A Jessup ecsetkészletet már bánom, hogy megvettem, egyedül a púderecsetre tudom azt mondani, hogy nagyon szeretem. A szemre való ecsetekkel nem boldogulok, az 500 Ft-os Essence ecsetek jobban-szebben felveszik és elsatírozzák a szemhéjpúdereket – az utóbbiakat vettem meg először és azokat használom a legtöbbet. Nem hullik a szőrük, puhák, de nem annyira, hogy használhatatlanok legyenek.
    A KM zsibiről vettem egy Nanshy pirosító ecsetet, háromszor meggondoltam (nagyon jó áron volt), hogy kell-e nekem, de életem egyik legjobb ecsetvásárlása marad.:)

    Kedvelik 1 személy

    1. Erről a Nanshy márkáról még csak nem is hallottam, köszi, hogy írtad! 🙂 Az Essence-nek eddig azért nem szavaztam bizalmat, mert teljesen kezdőként Catrice ecseteket vettem, és azok sem rosszak, de valahogy nem az igaziak. De persze ez nem azt jelenti, hogy emiatt le kellene húznom az Essence-t, majd legközelebb szétnézek.
      Egyébként ömlengtem itt, hogy milyen puha az eredeti RT ecset, aztán a napokban Clara012 mutatott egy pirosítóecsetet, egy lengyel drogéria (Hebe) saját márkás termékét. A RT közelébe sem érhet a puhaságának… Azt hiszem, ez volt az: https://www.hebe.pl/produkty/pedzel-do-rozu-bronzera-i-rozswietlacza-1-szt-hebe-professional?ref=makijaz%2Fakcesoria. Remélem, majd mesél róla. 🙂

      Kedvelés

      1. Ha megnézed a Nanshyt, nehogy leessen az állad az árától.:)
        Amilyen szinten sminkelek, nekem megfelelnek az Essence ecsetek (a szemre valóakról beszélek), aztán, ha nem unok rá és meglesz hozzá a technikai tudásom, majd, idővel beruházok jobb ecsetekre. Van egy lökött elméletem: néha ki kell próbálni az alacsonyabb árkategóriájú dolgokat (nem a teljesen használhatatlan termékeket, azok csak elveszik a próbálkozó kedvét), hogy tudjuk értékelni a különbséget. Pl. a több szín maszatolásához a szemhéjon nekem egyelőre teljesen megfelel a féláras Maybelline paletta a 20 ezres Tarte helyett – nem is baj, hogy annyira nem pigmentált, legalább könnyebb a bénázom kijavítani.:) A Nanshy ecsetnél is megijedtem először, annyira más volt, mint a Jessup vagy az Ebelin (sokkal sűrűbb és tömöttebb, meg az egész ecset nagyobb és “fajsúlyosabb”), aztán megtanultam használni és már értem-érzem a két típus [a Jessup és az Ebelin is kisebb fejű, lazább, atompuha szálú] közötti különbséget.
        Nemrég szereztem be néhány RT ecsetet, meglepett, hogy annyira nem puha (de kontúrozásban sokkal jobb, mint az Essence-é – oké, más a feje is, de na).
        Köszi a linket, nem ismertem a márkát.:) Én azt remélem, Clara012 bejegyzésben mesél róla, vagy valamelyikben megemlíti.

        Kedvelik 1 személy

        1. Melyik Maybelline-t használod? A nude-ok közül valamelyiket? A sima The Nudes nekem is nagyon szimpi. ^^ Amúgy a szemecsetekhez én is hasonlóan állok, mint te, nem véletlen, hogy szinte csak eBay-es darabok vannak itthon. Ha rájöttem volna, hogy nem érdekel a szemfestés, fölöslegesen vettem volna már elsőre drága készletet. (Úgysem vettem volna…)
          A Nanshyt a Beauty Bay-en néztem meg, tényleg nem olcsó, készletre most biztosan nem ruházok be, de pl. a ferde ecset szimpatikus. (Ééééééés, ha véletlenül megvenném a Zoeva Basic Moment palettát, úgyis innen venném, akkor a szállítás ingyen lenne. 😀 )
          És igen, én is úgy értettem, hogy nagyon szeretném, ha Clara012 mindannyiunk okulására mesélne erről a Hebe ecsetről. 🙂

          Kedvelés

          1. Pont a The Nudes-t használom.:) Kicsit hadilábon állok vele, nem érzem annyira pigmentáltnak, kb. 3 óra múlva alig látszódik belőle valami – aminek a rossz ecsetek, a régi S-he szemhéjalap vagy az én bénázásom is lehet az alapja. De a KM-es vélemények többsége nagyon dicséri.
            A Zoevára te irányítottad rá a figyelmemet (az ecseteik is nagyon érdekelnek, ha már ecsetekről beszélünk).:)
            Aztán mehetnénk lerabolni lengyel webshopokat.:))

            Kedvelik 1 személy

            1. De ha a The Nudes színei tetszenek és jól állnak neked, akkor legközelebb, ha “komolyabb” palettát veszel, már egy szűkebb körből tudsz válogatni. Tanulópénzt, de nem haszontalan. Szerintem. 🙂
              Haha, benne vagyok a rablásban! 😀

              Kedvelés

              1. Ahogy mondod.:) Tanulópalettának jó ez, maguk a színek jól vannak összeválogatva. Talán pont itt olvastam a kommentek között, hogy ha egy nude palettád van, megvan neked az összes – és tényleg így van.
                (Nem merem megnézni a Beautybayt, még rendelés lenne a vége…)

                Kedvelik 1 személy

      1. Ne kérj bocsánatot, megy nekem magamtól is a “berántás”.:) Három-négy is tetszik, még nem néztem róluk swatchokat (de úgyis későbbi projekt lesz): a Naturally Yours, a Rose Golden, a Cool Spectrum és a Smoky. Neked a Basic Moments az új vágy tárgya, ugye?

        Kedvelik 1 személy

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .