Felmentő sereg – Thefaceshop enzimes hámlasztó és Heimish agyagos lemosó | Teszt

Régen készült már a nyári kívánságlista, akkor a kémiai hámlasztás (lényegében az AHA) és a retinol helyett kerestem olyan elemeket a bőrápolási rutinomba, amelyek hasonló hatékonysággal képesek tisztán tartani a pórusaimat, de nem kell aggódnom a fényérzékenyítés miatt. A kéttagú felmentő sereg jött, látott és győzött?

Felmentősereg

Előrebocsátom: egyik termék sem olyan, amely nélkül ne lehetne élni. (Vagyis a profi bőrápolási rutin nélkülük is teljes lehet.) De nekem örömet okoz a használatuk és (talán ebből kifolyólag is) elégedett vagyok velük.

IMG_20170529_154259
Jolse-kicsomagolás. Az A’pieu gélről már írtam tesztet.

Megoldjuk okosba’ – Thefaceshop Smart Peeling Mild Papaya enzimes peeling

Az INCI-vel most kivételesen nem szeretnék sok időt tölteni, mert szerintem nincs benne semmi különös. A parfümön kívül nincs mibe belekötni, a lista rövid. Annak ellenére, hogy a hámlasztást végző papain a végén található, a termék hatékony. Az esti rutin része, a double cleansing után. A leírás szerint törölközőszáraz arcon harminc másodpercig kell masszírozgatni, majd lemosni. Hetente két alkalommal használom.

tfs heimish

Tapasztalataim

Pozitívumok:
  • Szeretem a praktikus kiszerelést, a biztonságos, lezárható pumpát.
  • Az illat csodás: gyümölcsös, szerintem őszibarackos. Mivel semmilyen irritációt nem tapasztaltam, most nem fogok panaszkodni a parfümre.
  • A peeling nagyon viccesen működik: a pumpával egy sűrű, opálos gélt lehet kiadagolni, amely a kenegetés hatására elkezd összekukacosodni az eltávolított, elhalt bőrrel együtt. Látványos. Semmilyen karcolós vagy durva érzet nem társul hozzá. A lemosás utáni bőrérzetet (az arcomon és a kezemen egyaránt) ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor uborka- vagy cukkinivágás, sütőtök-hámozás közben a zöldség olyan furcsán kiszívja a kezed.
  • Az eredmény: azonnal üdébb, tiszta, sima, puha bőr. Odáig vagyok a kémiai hámlasztókért, nagyon rossz lett volna egy egész nyáron át nélkülözni az AHA hatását, de az az igazság, hogy nem volt olyan nagy áldozat, mint képzeltem. Készséggel elismerem, hogy az AHA egyfelől hosszú távú befektetés, hiszen anti-aging hatása is van, másfelől pedig pl. a Geek & Gorgeous 12%-os AHA-hámlasztójának szintén látványos a hatása másnap reggelre. De néha jólesik a szemnek a szó szoros értelmében vett instant eredmény. Viszont nem mondhatnám, hogy sokáig tart a hatás, a heti két használatra az én bőrömnek valóban szüksége van, de ha sem BHA, sem AHA nincs a rutinodban, akkor esetleg a három is belefér.

IMG_20170529_154858IMG_20170529_154924

Összességében:

Amellett, hogy arcra nekem bevált ez a hámlasztó, a multifunkcionalitásával is lenyűgözött. Karcolós testradírok helyett (bár néha engem is elcsábít a házi kávézacc- vagy barna cukros radír utáni selymesség) is ajánlom, én sarokra, talpra is szívesen használom. Most már óvatosan elkezdtem visszatérni az AHA-hámlasztáshoz és a retinolhoz is, de a maradékot biztosan elhasználom testre, és jövőre valószínűleg újra találkozunk.

Beszerzés: Jolse | eBay | StyleKorean

Ha európai opcióra vágysz, javaslom Clara012 tesztjét a Ziaja peelingről.

Ha nem tiszta, vidd vissza! – Heimish All Clean White Clay Foam arclemosó

Nagyjából egy (két) bekezdésnyi ömlengést szenteltem e lemosó külső szépségének. Így, hogy már kicsit többet tudok a tudatos bőrápolásról (mint három éve, amikor még mindennapos társam volt esténként az Etude House szódabikarbónás lemosója), már nem használok minden nap erősen habzó, relatíve magas pH-jú lemosót még második lemosóként sem. Az INCI-re megint csak nem szeretnék sok szót vesztegetni: vannak itt erősen komedogén zsírsavak, egy halom növényi kivonat és illóolaj (az utóbbiaknak sem korábban, sem most nem néztem egyesével utána, mert lemosandó termékről van szó), a detergensek sem a leggyengédebbek. A névadó agyag bentonit és kaolin formájában van jelen, a hosszú INCI elején. A pontos pH-t nem tudom, de az Ohlolly webshop egyik Instagram-posztja alapján arra következtetek, hogy nem 5,5. Hetente egyszer, maximum kétszer vetem be, esténként, második lemosóként.

Tapasztalataim

Pozitívumok:
  • Kevés (borsónyi) lemosóból egy kis vízzel egész arcot beterítő, sűrű, krémes hab képződik, amely nagyon hatékonyan tisztít. Nem a feszülős-csikorgós tisztaságérzetre gondolok, hanem a szemmel láthatóan kisebb, tiszta pórusokra.
  • Úgy érzem, ennek a lemosónak a hatása összevethető egy agyagos pakolással: a Balea maszkot próbáltam eddig. A Heimish All Clean lemosó előnye, hogy nem csíp, használata nem igényel sok időt, hiszen nem maszk, nem kell a száradásra várni, nincsen fizikai hámlasztó hatása.
  • Tényleg aromaterápiás az illat, bár nem hozza ugyanazt a spa-érzetet, mint az All Clean balzsam, a szappanillathoz társuló frissesség és a luxus-külső élménnyé teszi a használatot.

IMG_20170529_155115IMG_20170529_155144

Negatívum:
  • A lemosás utáni hidratáltság ígérete természetesen humbug. (De nem is szárítja szét a bőröm.)

tfs heimish

Összességében:

Ha csak egyetlen második lemosót szeretnél tartani otthon a double cleansinghez, ne ez legyen az! Jól látszik, hogy ezt a lemosót nem az eszem választotta, de normál-zsíros bőrűként én nem jártam vele rosszul, hiszen az agyagmaszkot ki tudtam váltani. Leginkább a lelkemnek meg szépérzékemnek esik jól a használata. Sem száraz, sem érzékeny bőrre nem ajánlanám, és valószínűleg okosabban is el lehet költeni tíz-tizenkét dollárt. Szóljon még annyi a lemosó mentségére, hogy mivel nagyon kevés kell belőle, még hónapokig elég lesz.

Beszerzés: Jolse | eBay | StyleKorean | iHerb

A nyári kívánságlista alapján beszerzett tételek tesztelésének ezennel a végére értem. Az “újdonságok” közül a Heimish balzsamot váltó Klairs olajról nem meséltem még, de hamarosan ennek is el fog jönni az ideje, ahogy az őszi kívánságlistának is.

Ha tetszett, amit olvastál, többféle felületen követheted a Habos Kakaót: Bloglovin Facebook | Instagram.

 

Felmentő sereg – Thefaceshop enzimes hámlasztó és Heimish agyagos lemosó | Teszt” bejegyzéshez 16 hozzászólás

  1. A papaya peeling nem lehet rossz. Bár én nyáron is ugyanúgy hámlasztottam most is és tavaly is. Szerintem megfelelő fényvédőzés mellett nem gond, bár igaz az is, hogy az én bőröm nem hajlamos leégni vagy rosszul reagálni a napra. Retinolt is használtam, idén mondjuk egy ideig nem, de nem a nyár miatt, hanem mert rá akartam jönni, mi piszkálja a bőröm.
    Agyagos termékeket próbáltam egy időben, de szárított. Pedig úgy használram volna jó kis agyagos maszkokat pl, de a száraz/érzékeny bőrre ajánlott agyag is szárít 😦

    Kedvelik 1 személy

      1. Én csak vízzel készítettem az agyagmaszkot; de alkalomadtán ki fogom próbálni az olajjal vagy mézzel felturbózott verziót! 🙂
        Mióta nincs kánikula, jobb a bőröm állapota, illetve azt hiszem, belsőleg is oda kell figyelnem, az utóbbi időben a táplálkozással és vitaminpótlással kevesebbet foglalkoztam…
        Kétszer használtam eddig az Alpha Lipoic Acidot, jónak tűnik! Bár első alkalommal másnap megjelent egy nagyobbacska pattanás az államon 😀 de nem 100%-ig biztos, hogy ettől. Viszont hatásos. Kisebb pórusok és vhogy olyan tömöttebb, tömörebb bőr az eredmény másnapra. Engem picikét csíp felkenés után és fura olajos állagú, de este nem zavar ez, és én speciel nem érzem a szagàt sem. Egyelőre heti egyszer használom.

        Kedvelik 1 személy

  2. Visszajelzés: Öt nem | Habos Kakaó

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .