Fátyolmaszkok versenye IV.

Ahhoz képest, hogy annyira nem is rajongok a fátyolmaszkokért, már egy halomról írtam. Igaz, a hármas adagokról szóló tapasztalatok mindig hosszú hetek, akár hónapok alatt gyűlnek össze. Eddig általában már annak is örültem, ha egy jót találtam. Most többé-kevésbé mindhárommal elégedett voltam. Aztán elkezdtem összefésülni a tapasztalataimat az összetevőlistákkal, és érdekes dolgokra bukkantam.

Fátyolmaszkok versenye IV.

Talán nem a legizgalmasabb téma, de mivel még nem fordult elő, hogy kétszer is használjam ugyanazt a fajta maszkot, tényleg minden egyes felbontásnál kíváncsi vagyok, mi lesz a történet vége. Két tajvani és egy dél-koreai maszk versenye következik.

3. helyezett: My Hsin-Ni Aloe Vera + Vitamin E maszk

“Végre egy fátyolmaszk parfüm nélkül.” – Így vettem le a polcról ezt a maszkot, ebben a tudatban is használtam el, strandolás után, jól behűtve.

IMG_20170617_125303

  • A védőpapír eltávolítása után egy vaskos maszk volt a kezemben, tele esszenciával, amely eléggé folyt-csöpögött mindenfelé. A maszk a szememnél nem feküdt rá az orromra – azt hiszem, túl nagy a homlokom és túl mélyen ülő a szemem ehhez a típusú maszkhoz, egyébként kényelmes, de az esszencia belefolyt az orromba is.
  • Nem éreztem illatot.
  • A javasolt 20-25 perc hatóidőt kimaxoltam, 25 perc után vettem le a maszkot, amely ekkor már enyhén csípte az orrom alatti bőrt és a homlokomat.
  • A maradék szérummal még elintéztem a teljes testápolást.
  • A bőröm selymes, sima és feltöltött volt, de nem láttam “nyugodtabbnak”. A rutint nem folytattam, másnap reggel ez meg is látszott a bőrömön.

Mivel a 7 skinezés általában többet ér az én bőrömnek, mint amennyi jótékony hatása ennek a maszknak volt, érthető, hogy csalódott voltam. A bejegyzés készítéséhez kerestem a krémmániás linket, és mivel az INCI-t nem töltötték fel, hozzákezdtem én. És ekkor észleltem valami furcsát.

my hsin ni aloe magyarmy hsin ni aloe

A magyar forgalmazó által felragasztott és a tasakra nyomtatott INCI csak nagyon nagy vonalakban egyezik, a lista végén ott a parfüm is. Nem értem, miért van szükség ilyen trükközésre, de egyáltalán nem szimpatikus. A képek minőségéért és a szakadt tasakért elnézést kérek. Ha az eredetileg a tasakra nyomtatott összetevőlistát  fogadjuk el helyesnek, látható, hogy a névadó aloe vera és E-vitamin eléggé hátul szerepel. Az ír moszat előnyét ebben a bejegyzésben már említettem, a fehér eper kérgének kivonata pedig a melanintermelést gátolja, tehát pigmentfolt-halványító, úgyhogy lehetne előrébb is a listán. A niacinamid szép, jó, de csak ezért meg egy rakás tartósítószerért nem vettem volna meg ezt a maszkot.

2. helyezett: My Hsin-Ni Arbutin Whitening maszk

Az arbutin nem része a bőrápolási rutinomnak (Clara012 viszont biztosan be fog számolni a The Ordinary arbutinos szérumával kapcsolatos tapasztalatairól), és bár világmegváltást sosem érdemes egy fátyolmaszktól várni, egy kísérletet megért.

IMG_20170617_125251

  • A maszk használhatóságáról, illetve az esszencia mennyiségéről és konzisztenciájáról ugyanazt tudom elmondani, mint az aloe verás esetében, úgyhogy ezeket nem ismételném meg.
  • Ennek sem éreztem az illatát (pedig van benne parfüm), 25 perc után vettem le, elintéztem a maradék szérummal a testápolást, majd csodálkozva figyeltem, hogy az arcomon az összes piros pattanásfoltom halványabb. (Plusz puha, feltöltött, hidratált volt a bőröm, de ez lenne a legkevesebb egy fátyolmaszktól.)
  • A rutinomat ebben az esetben sem terveztem folytatni, de tíz perccel a maszk levétele után annyira száraznak, húzódónak éreztem a szemkörnyéki bőrt, hogy muszáj volt bekennem. Az arcom többi része rendben volt, reggel is hidratáltnak éreztem a bőröm.

my hsin ni arbutin magyarmy hsin ni arbutin

Az INCI itt is elég furcsa. A magyar ragasztott és az eredeti angol csak a végén tér el, a tartósítószerek sorrendjében, és ezen még túl is tudnék lépni, de annyira különös, hogy a víz van a lista végén. Az arbutint tehát a pigmentfoltok ellen érdemes bevetni, és ugyanez a feladata az uborkakivonatnak is. A sárga tárnics gyökerének kivonatát keserűsége miatt elsősorban italokban használják, de ebben a tanulmányban arról írnak, hogy képes serkenti azoknak a fehérjéknek és lipideknek a termelését a hámképző sejtekben, amelyek az epidermális barriert alkotják. Vagyis nagyon száraz bőrűeknek, ekcémásoknak érdemes lehet figyelni ezt az összetevőt.

1. helyezett: CadeaVera H2O Express maszk

A csak egy kis hidratálásra vágyó bőröm ettől a maszktól meg is kapta, ami jár neki, nagyon kedvező áron. (Köszönöm szépen a tippet, HRenata!)

IMG_20170614_094928

  • A maszk mérete nekem megfelelő volt. A vékony anyag rengeteg esszenciát szívott fel, ha megnyomtam, folyt le a nyakamra.
  • Az illat enyhe, sárgabarackra emlékeztető.
  • Az ajánlott 10 perc hatóidő után az esszencia ült az arcomon, bemasszíroztam. Itt is maradt elég esszencia a testápoláshoz is.
  • A bőröm még 30 perc múlva is ragadt picit, de majd’ kicsattant a hidratáltságtól. Egészségesnek, ragyogónak láttam. Soha rosszabbat ebben a kategóriában. Nem éreztem szükségét a rutin folytatásának, és reggel is rendben volt a bőröm.

Az INCI itt tűnik a legbarátságosabbnak abban az értelemben, hogy talán kevesebb és biztonságosabb a tartósítószer, mint a másik kettőben. Viszont itt is tetten érhető az az az okoskodás, hogy kereskedelmi szempontból valószínűleg érdemesebb az egzotikus és ismert gyümölccsel reklámozni ezt a maszkot, pedig a a gránátalma csak az INCI első harmadának végén található, és a glycerin-butilén-glikol-pantenol triumvirátus után egy barnamoszatféle következik. (Nyilván kevésbé mutatna jól a csomagoláson.) Ez gyulladásgátlóként működhet, ahogy a gránátalma is. A japán lonc egy hagyományos ázsiai gyógynövény, amelyet antibakteriális, gyulladásgátló hatása miatt kedvelnek. A szecsuáni bors is erősíti az ázsiai hangulatot, kár, hogy irritáló is lehet, ráadásul ebben társul mellé a grapefruit.

IMG_20170617_125215

A Cadea Vera maszk tehát leginkább a jó ár-érték arány miatt nyerte ezt a versenyt. A My Hsin-Ni arbutinos verziója sem lenne rossz, de az INCI-s trükközés nem szimpatikus, emiatt nem fogom újravenni. Tajvan nálam egyelőre nem körözte le Dél-Koreát.

Korábbi epizódok:

Fátyolmaszkok versenye | Vendégposzt

Fátyolmaszkok versenye II.

Fátyolmaszkok versenye III.

Ha tetszett, amit olvastál, többféle felületen követheted a Habos Kakaót: Bloglovin Facebook | Instagram.

 

 

 

Fátyolmaszkok versenye IV.” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Wow. Ez az inci-s játék azért elveszi az ember bizalmát a termék iránt. Vhol olvastam h az ázsiai inci-k sokszor nem mennyiségi sorrendben tüntetik fel az összetevőket, de ezen túlmenően sem szép bizonyos összetevőket egy átragasztott inci-vel titkolni.
    Én szeretem a fátyolmaszkokat, nekem kényelmes megoldás ha extra kényeztetésre vágyom, de azért nem mondanàm h hetente hasznàlom. A My Hsin-Ni maszkjait nem próbáltam még, nézegettem őket, elég vàltozatosak az inci-t tekintve, van amelyik egész jó, másikban meg olyan dolgok vannak h égnek áll a hajam…
    A Cadea Vera masz nekem nagy kedvencem 🙂 Kellemes meglepetés volt, amikor először kipróbáltam. Megadja azt a pluszt, amit várok. Nem irritàl, elég sok benne az esszencia, levétel után ragacsos a bőröm és egy ideig eltart míg beszívja a maradékot, de én ezt szeretem, este használom mindig, tehát nem zavaró és reggel is puha és feltöltött a bőröm. A csodát nem ettől várom egymagában, hiszen nem is arra való.
    Nyár elején rendeltem 3-as csomagban a Tonymoly gránátalmás maszkjàt. Hát az csalódás volt. Olyan semmilyen. Semmi plusz hidratálás, puhaság, semmi.
    Azért nézegettem ebayen is más koreai márkàkat még, alkalomadtán fogok még kísérletezni 🙂

    Kedvelik 1 személy

    1. Elfelejtettem beleírni a bejegyzésbe, de természetesen tőled jött az inspiráció a CV maszkhoz, köszönöm szépen! 🙂 Wishes írta egyszer KM-en hozzászólásban, hogy olyan semmilyenek ezek a My Hsin-Ni maszkok, jobb lett volna hallgatnom rá. Most kaptam pár Narüko maszkot, majd megmutatom őket FB-on, ezekre nagyon kíváncsi vagyok. Ha rendelnék, biztos, hogy pár Etude House Therapy Airt rendelnék, azok is nagyon érdekelnek. Köszi a Tonymoly-val kapcsolatos infót, akkor ezért sem fogok pénzt adni.

      Kedvelés

      1. De jó, szívesen, és örülök, hogy nem is volt rossz neked sem a cv maszk 🙂 A Balea instagramja szerint lesz nekik is 3 féle limitált fátyolmaszkjuk, és az essence-nek is van/lesz fátyolmaszkja, ezekre is kíváncsi vagyok. Az Etude House maszkokat is nézegettem, és az Innisfree és a Holika Holika egykét maszkját, ja és a Benton csigás-méhes maszkot is…húha, vissza kell fogni magam 😀

        Kedvelik 1 személy

        1. És úgy látom, pont gránátalmás lesz az egyik Balea. 😀 Nagyon szemfüles vagy, az én figyelmemet ezek teljesen elkerülték. Ha találsz valami jót, akár a drogériából, akár Koreából, továbbra is szívesen fogadom a tippet. 🙂

          Kedvelés

  2. Köszi a tesztet, így már fel tudok készülni az arbutinos maszk hiányosságaira. Az, hogy Wishes írta milyen semmilyenek a cég maszkjai, elkerülte a figyelmemet :(.
    Azt tervezem, hogy egy tégelybe kipréselem a trutyi nagyját és 1-2 alkalommal többször használom szérumként, a maszkot meg nem annyira tocsogósan teszem fel.

    Kedvelik 1 személy

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .