A reggeli arcápolási rutinom | 2017. nyár

A reggeli rutinomat ezen a nyáron a fényvédelem mellett a C-vitaminos szérum uralja, ezek a fix pontok. Minden más csak körítés, bár semmi sem lényegtelen, és semmi sem felesleges. Megkockáztatom a kijelentést, hogy ebben a rutinban nincs sallang, majdhogynem minimalista, nagyon kényelmes, nagyon egyszerű, nagyon gyors. A kedvenc kombinációk mellett egy-két kívánságlistás darabot is mutatok, a fogytán lévő darabok helyére, illetve elsőbenyomás-jellegű beszámolók is elő fognak fordulni.

Reggeli rutin2017. nyár (1)

Míg az esti rutin minden pepecselését nagyon élvezem, a reggelekben a sminkelés a kedvencem, a bőrápolás csak másodhegedűs. Persze ez nem hanyagolást jelent, de nem érzem szükségét annyi lépésnek, mint este, és kedvem sem lenne hozzá. Úgy gondolom, praktikusabb, ha a bőröm állapotának javítását inkább az esti rutinra bízom, a reggelinek pedig annyi feladatot adok, hogy jó alapot képezzen a sminkeléshez, vagy legalább ne nehezítse meg az életem. (Pl. a Phi szemkrémet ezért nem használom reggel.)

I. Arctisztítás

Az őszi-téli-(tavaszi) rutinban írtakkal ellentétben a pusztán vízzel történő arclemosást általában hanyagolom nyáron, mert ilyenkor mindig van annyi fölösleges olaj az arcomon, amennyit szerintem nem távolít el a csapvíz.

Rózsaszín kupakos Garnier micellás vízáltalában akkor használom, ha kevésbé olajos az arcom reggel. Mindig leöblítem.

Érdekel: a Mixa micellás víz, amelyet a Bioderma ikonikus darabjának dupe-jaként emlegetnek. Egyszer lehet, hogy rászánom majd magam egy micellafesztiválra is, de először megnézném, jobb-e a Mixa, mint a Garnier.

Babylove Pflegebadfrissebbnek érzem tőle az arcom, mint a micellás víztől. Azt hiszem, picit intenzívebben tisztít, mint a micellás víz, ezért az “olajosabb reggeleken” használom. (Először bepötyögtem, milyen kár, hogy nem fér a mosdó szélére, mert elfoglalja a helyet a Heimish balzsam és habzó lemosó, illetve a Thefaceshop enzimes peeling, aztán leesett, hogy néhány hete már a folyékony szappan tartójában is ez van nálunk.)

Érdekel: Boró ajánlására a Babylove Waschgel. Annyira bele voltam szerelmesedve a Babylove Ultra Sensitive lemosójába, és annyira rosszulesett a receptúra megváltoztatása, hogy nem is figyeltem a Babylove Sensitive-vonalának lemosóit és újraformulázását. Pedig úgy látom, érdemes. A Balea Med Ultra Sensitive lemosójának is illene lassan egy esélyt adnom, ezt is többen ajánlották már a blog olvasói közül.

IMG_20170608_112123

II. Tonik, szérum, lotion

Garnier nyugtató toniknem szeretném a kelleténél jobban hype-olni ezt a tonikot, mert tudom, hogy vannak, akiknek nem vált különböző okok miatt, de azt hiszem, csak akkor fogom lecserélni drágább darabra, ha éppen nagyon sok fölösleges, bőrápolásra költhető pénzem lesz. (A tonik szokás szerint a COSRX AHA/BHA toner fújókás flakonjában van. Egy ideig őrizgettem az eredeti csomagolást a képek kedvéért, de mivel mostanában nem tervezek tipikus “elfogyott” bejegyzéseket készíteni, inkább nem tartom meg a szemetet.)

Mad Hippie Vitamin C Serum: az iHerbről rendeltem, és egyelőre nagyon elégedett vagyok vele. Tervezek majd tesztet írni róla, de addig is elárulom, hogy bár a grapefruitkivonat nem hiányozna bele, az illatán szerencsére nem a grapefruit érződik (enyhe, kellemes, “elegáns”, tiszta). Közvetlenül a fölkenés után ragyog az arcom, de úgy látom, ahogy beszívja a bőröm, mintha le is mattulna. Nagy áldás ez nyáron.

Érdekel: leginkább majd az új Tindigo Siker szérum.

Hada Labo hialuronsavas lotionaz esti 7 skinezéssel ellentétben ilyenkor csak egy cseppet oszlatok el az arcomon. Ha nagyon meleg van, a hidratálókrémet is elhagyom mellőle.

Érdekel: attól függ, mikor fogy el. Ha még ősz előtt, akkor talán ugyanezt veszem majd meg, kicsiben. Ha az elfogyasztása belenyúlik a hűvösebb időbe, akkor már inkább úgy választanék új esszenciát/lotiont, hogy a picit szárazabb bőrömnek legyen kedves.

The Ordinary Buffetreggelente csak szemkörnyékre kenem. Frissít, gyorsan beszívódik, nem ragad. Tényleg nem látom, hogy csinálna bármit is, de remélem, hogy megelőzésnek (anti-aging) jó.

Érdekel: a The Ordinary Squalane és a Matrixyl. Meg még rengeteg minden, de a The Ordinary áraival és összetevőivel egyelőre nehéz versenyezni. Remélem, ez nem fog megváltozni attól, hogy a DECIEM-et megvette az Estée Lauder

IMG_20170608_112223

IMG_20170608_112203IMG_20170608_112249

III. Hidratálókrém, ajakápolás

A’pieu Fresh Mate Tea Tree Calming Sleeping Mask: már az esti rutinos bejegyzésben is lelkendeztem ezzel a krémmel kapcsolatban, biztosan a tesztben is fogok, de itt is muszáj megdicsérnem, ugyanis szerintem ez a krém mattít! (És nem szárít.) Azt vettem észre, hogy a fényvédővel együtt sem fénylik annyira az arcom, ha a Mad Hippie szérumot és ezt a krémet használom, mint mondjuk tavasszal, amikor még a COSRX-eket fogyasztottam.

Alterra kamillás ajakápolómindig szükségem van rá, és mindig számíthatok rá.

Egyiket sem cserélném le, nagyon elégedett vagyok. Az ajakápoló minden évszakban megállja nálam a helyét, az A’pieu krém pedig egyelőre nagyon jó kis nyári darabnak tűnik.

IMG_20170608_110907IMG_20170608_110950

IV. Fényvédelem

A’pieu Pure Block Natural Sun Creama kedvencek kedvence. Mindig zengedezek róla, mint egy trubadúr, viszont fényvédőzni macera, és fényvédőzni muszáj, így nagy kincs egy jó darab. Tudom, hogy ez sem válhat be mindenkinek (kémiai szűrők, illatanyag), de nekem működik, és jó volt azt hallani Tajti Ildikó videójában, hogy inkább kössünk egy icipici és észszerű kompromisszumot az összetevők terén, ha találunk valamit, ami nem keseríti meg a mindennapjainkat, minthogy azért mondjunk le teljes egészében a fényvédőzésről, mert pl. olyan macerás eldolgozni egy vastag fehér réteget, vagy mert vállalhatatlanul zsíros lesz az arcunk.

Bioderma LEB: Clara012 tesztje és egy akció miatt megvettem, nem bántam meg. Az illata kissé émelyítő, de ezt leszámítva semmi bajom vele: fúj-ken-megszárad-szalad. (Természetesen ennek is, mint minden kémiai fényvédőnek, időt kell hagyni – kb. 20-30 percet -, hogy kialakítsa a védelmet a bőrbe szívódva.) Enyhe fehér fátyol, minimális ragacsosság előfordul a teljes beszívódásig, de összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet, mint a tavaly használt Kiss My Face esetében. Testre kenem, de arcra is elmegy, ha a helyzet úgy hozza.

Goddess Garden Natural Sunscreen Stick: kifejezetten ásványi darabot kerestem szemkörnyékre, nem volt drága, megvettem (az iHerbről). Ahogy minden újdonságról, erről is írok majd tesztet. Az érzéseim egyelőre vegyesek: tényleg nem irritálja a szemkörnyékem, a stick maga praktikus, de a fényvédő állaga elég zsíros, és bár a korrektor szépen terül rajta, utána gyorsan össze is csomósodik. Még ki kell tapasztalnom, lehet-e ez jobb.

Lavozon Golden Sun ajakbalzsam: mülleres impulzusvásárlás volt. Az INCI jónak tűnt, és bár ez a bronz istennő külső annyira nem az én stílusom, azt hiszem, meg lehet barátkozni az arany csillámokkal is. A balzsam illata kókuszos, íze nincs. Enyhe, nem vállalhatatlanul vészes, világos réteget hagy.

img_20170616_123800.jpg

Bioderma Photoderm Kid sprayannyiban kakukktojás, hogy ezt nyaraláshoz vettem, nem mindennapi használatra, mert vízálló. De ezt is próbálgatom arcon, testen, hogy ne nyaraláskor érjen meglepetésként, ha nem válik be. Az illata, állaga ugyanolyan, mint a LEB-é.

Érdekel: a nemrég írt kívánságlistámról már szerepel itt néhány tétel, amelyet időközben megvettem, de az arcra való részleg továbbra is aktuális.

IMG_20170616_123654

V. Kedvenc kombinációk

A fényvédőket és ajakápolókat nem sorolom mindenhol fel, mert értelemszerűen mindig kenek mindent, kivéve a Bioderma Kidet.

Majdnem mindent bele

Babylove fürdető + Garnier tonik + Mad Hippie szérum + The Ordinary Buffet + A’pieu teafás gél

Minimál I.

Garnier micellás víz + Mad Hippie szérum + The Ordinary Buffet + A’pieu teafás gél

Minimál II.

Babylove fürdető + Mad Hippie szérum + Hada Labo lotion + The Ordinary Buffet

IMG_20170616_123514

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

A reggeli arcápolási rutinom | 2017. nyár” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. Annyira szeretem a rutinos posztjaidat, eszembe is jutott, hogy +1 ok, amiért várom az őszt: jön az őszi rutinod 🙂 A Mad Hippie-t én is használtam, és nagyon szerettem. Lehet, hogy előbb-utóbb visszatérek hozzá, már ideje lenne egy kis C vitaminozásnak 🙂 Különben a reggeli rutinhoz hasonlóan állok, mint te: micivíz + toner + arckrém + színezett fényvédő, s már megyek is.

    Kedvelik 1 személy

    1. De kedves vagy, hogy ezt mondod! 🙂 Bár meleg van, és nehéz így létezni, azért én nagyon szeretem a nyarat, szóval az őszi rutinon még nem annyira gondolkoztam, a biztos pont, ahogy már beszéltük is, a Geek&Gorgeous valamelyik BHA-tartalmú hámlasztója.
      C-szérumok közül engem a The Ordinary készítményei is érdekelnek, kivéve a 23%-os szuszpenziót, és most látom, hogy újdonságok is várhatók: http://theordinary.com/product/rdn-vitamin-c-suspension-30pct-in-silicone-30ml, http://theordinary.com/product/rdn-100pct-l-ascorbic-acid-powder-15g.
      Milyen tonikot és arckrémet használsz mostanában?

      Kedvelés

      1. Én bizony számolom a napokat az őszig, ki nem állhatom a nyarat. Tonik: PC Advanced Replenishing Toner, imádom, reggeli szérum helyett használom, kb. egy évig kitart, ha nem tovább – bár ha bejön megint a C vitamin, akkor ennek a helyére kerül (tulajdonképpen ezért vacillálok csak a C-n, mivel nagyon megszerettem ezt a tonikot). Hidratálókrémből most épp a Clinique Moisture Surge-öt használom, nagyon szeretem, de a Mizon sötétkék krémjét is szoktam venni, az költséghatékonyabb. Micivízből ugyanaz, mint neked. Fényvédőből a kék PC – ez színezett, s nekem kiváltja a BB-t/alapozót is.

        Kedvelik 1 személy

        1. Azt hiszem, annak sincs akadálya, hogy egyszerre használd a PC tonikot, és valamilyen C-szérumot, ha igényli a bőröd. 🙂 Tervezek írni egy tonik-/esszencia-kívánságlistát, azt hiszem, a PC előkelő helyen lesz rajta. 😀 A Moisture Surge is évek óta kívánságlistás, egyszer biztos veszek majd belőle egy pici kiszerelést. Az utolsó tubus sötétkék Mizont végül primerként használtam el tavaly nyáron, meg színezett hidratálót kevertem belőle egy kevés alapozóval. Nagyon szerettem.

          Kedvelés

  2. Még egy pont a Balea Sensitive Waschgelnek!:)
    A Deciem EL-hez való csatlakozása miatt elég szomorú vagyok, annyira örültem, hogy léteznek tényleg elérhető árú magas hatóanyag tartalmú termékek. ((Lehet, hogy gyorsan be kellene vásárolni? Nem! Egy halom cuccuk érdekel.))

    Kedvelik 1 személy

    1. Nem értek ezekhez a gazdasági kérdésekhez, szóval csak remélni tudom, hogy az a profit, amelyet a DECIEM eddig termelt az alacsonyra lőtt árú The Ordinary-termékekkel, az a jövőben is elég lesz. Viszont akiknek fontos a cruelty-free-ség, azok most nagyobb gondban vannak.
      Engem is sok termék érdekel még tőlük, csak zavar, hogy sokszor annyi minden készlethiányos. Láttam, hogy lesz két újabb C-vitaminos termék, és most végre kapható az összes többi “régi”.
      Köszönöm a Waschgel-ajánlást, megy neki a strigula! 😀

      Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .