SOS termékek | Vendégposzt

A tudatos bőrápolás nem csak hosszú távon lehet kifizetődő. Clara012 bejegyzése valójában két dolgot is bizonyít: 1. néha érdemes elgondolkozni a mindennapokban alkalmazott, jól bevált kozmetikumok alternatív felhasználásán; 2. igen, létezik instant csodaszer, igen, pattanásokra!

SOS termékekVendégposzt

Ebben a bejegyzésben olyan termékeket mutatok be Nektek, amelyek nekem jó szolgálatot tettek, ha néhány óra vagy egy este alatt volt szükségem szemmel látható változásra. A termékek magukért beszélnek, így vágjunk is bele, és ismerjétek meg az én kis szuperhőseimet!

balea-porusfinomito-arctisztito-maszk-feher-agyaggal-es-cinkkel-300-300Balea pórusfinomító tisztító maszk fehér agyaggal és cinkkel

Ez a maszk ihlette ezt a posztot, ugyanis röpke 20 perc után olyan wow-élményem volt, hogy tudtam, erről írnom kell egy bejegyzésben. Az ilyen agyagos maszkok nem kifejezetten az én bőrtípusomra vannak kitalálva, de úgy éreztem, hogy a menzesz körüli pattanások miatt érdemes lenne kipróbálnom. A piacon elég sok agyagos maszk van, de mindig visszatartott a csúnya INCI és az, hogy valószínűleg csak pár alkalommal használnám, így kár lenne egy egész tégelyt megvenni. A Krémmánia blogon futottam bele ebbe a termékbe és tudtam, hogy ennél jobb jelölt nem lesz a kipróbálásra, ugyanis csak 249 Ft, és két adag van benne. Mielőtt belevetem magam a termék magasztalásába, szeretném elmondani, hogy ez a maszk sem makulátlan, az INCI-ben 4. helyen található alkohol, ezért rendszeres használatra semmiképp sem javasolnám (a csomagoláson heti egy-két alkalommal ajánlják).

Amikor kipróbáltam, bőven volt lehetőség a bizonyításra: gyulladt pattanások, tág pórusok, sok mitesszer. Meglepő módon jól helyt állt, a pattanásaim kevésbé voltak pirosak, illetve a pórusok mérete, a mitesszerek láthatósága jelentősen csökkent, és ez így maradt a következő két napban is. Kipróbáltam úgy is, hogy csak célzottam a pattanásokra tettem pöttyöket, így is jól működött. Tartottam tőle, hogy ki fogja szárítani a bőrömet, de csak minimális eltérést tapasztaltam a szokásos állapothoz képest. Több emollient, azaz bőrpuhító hatású hatóanyag is került bele, illetve az INCI végén egy kis hialuronsav is van, ezeknek köszönhető, hogy nem szárított annyira. Ha valamilyen esemény előtt “gyorssegélyre” lesz szükségem, biztosan elő fog még kerülni ez a kis filléres csoda. Ahogy írtam, két adag van benne, de egy adag is óriási mennyiség, én kétszerre használtam el, így gyakorlatilag négy alkalomra volt elég.

COSRX maszkok

Ezeket a maszkokat szerintem már mindenki jól ismeri, nagyon népszerűek és nem véletlenül. Nekem az volt bennük nagyon szimpatikus hogy a mézes maszk első összetevője propoliszkivonat, a rizses maszké pedig rizskivonat, így valóban azt kapjuk amiért fizetünk.

cosrx-ultimate-nourishing-rice-overnight-spa-mask1s-300-300cosrx-ultimate-moisturizing-honey-overnight-masks-300-300

  • A rizses maszkban lévő rizskivonat elvileg folthalványító hatású, én erről nem tudok véleményt mondani, a C-vitaminos szérum miatt. Tartalmaz még niacinamidot, ami szintén folthalványító, továbbá napraforgó- és pálmaolajat, ami néhány embernél problémát okozhat, szerencsére nekem sem pattanást, sem mitesszert nem okozott.
  • A mézes maszkban lévő propoliszkivonat gyulladáscsökkentő és baktériumellenes hatású. Mellette érdemes még megemlíteni a hialuronsavat (hidratáló) és panthenolt (vízmegkötő).

Önmagukban, más termékre rétegezve, pakolásként, lemosható maszkként egyaránt működnek. Csak a tégelyes csomagolásba tudok belekötni, bár szerencsére a karácsonyi kiadásban tubusba került, és annyival jobb így! A két maszk közül nekem a mézes vált be jobban, hidratáló hatásukban nagyjából megegyeznek, viszont a propolisz látványosan levitte másnap reggelre a gyulladást a pattanások körül, valamint a téli hideg, szeles időben is segített csökkenteni a bőröm érzékenységét.

das-gesunde-plus-holt-tengeri-furdosos-300-300Das Gesunde Plus holt-tengeri fürdősó

Megosztom Veletek, hogy mi az én receptem, ha relaxálásra vágyom. Egy kád forró víz, valamilyen illatos habfürdő (ez a kevés alkalmak egyike, hogy illatos terméket használok, de csak így teljes nekem az élmény), holt-tengeri fürdősó és egy kevéske olaj (shea vagy jojoba), hogy puha maradjon a bőröm. Hasznos kiegészítő még egy radírozó kesztyű is, amely nekem sokkal jobban bevált bármilyen eddig használt testradírnál. Tovább lehet fokozni az élményt pezsgővel, csokival, egy jó filmmel vagy zenével: igazi spa-élmény otthon, olcsóbban. A fürdősóval kapcsolatban először szkeptikus voltam, de már egy használat alatt is meggyőzött és azóta mindig tartok itthon egy dobozzal. Testre-lélekre egyaránt pozitív hatással van, ha feszült vagyok, megnyugtat, ha izomlázam van, azt is enyhíti, egy-két óra alatt nagy különbséget okoz. Egy csomag három tasakot tartalmaz, egy tasak pedig három alkalomra elég nekem, így nagyon megéri az árát.

cosrx-aha-7-whitehead-power-liquids-300-300AHA hámlasztó, nem csak arcra

Az AHA hámlasztót szerintem senkinek sem kell bemutatni, kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, pihe-puha bőr az eredménye. Nem tudom, hogy ez a tipp mennyire ismert, én eddig nem olvastam róla sehol. A sarkam láthatóan száraz, kenhetek rá akármilyen krémet, szandálban nem mutat túl jól. Az arcomra nagyon bevált az AHA, így egyszer egy pedikűr után bekentem a sarkam pár csepp AHA hámlasztóval, majd beszívódás után krémeztem. Gyerekkorom óta először volt puha, hidratált sarkam, amire jó volt ránézni. Lehet, hogy pocséklásnak tűnik, mivel a hámlasztó nem filléres dolog, de szerencsére csak pár csepp kell belőle. És ha hozzám hasonlóan semmi sem vált be eddig, akkor egy próbát megér. Én a COSRX AHA hámlasztóját használom, de persze ez nem márkafüggő, bármilyen márkával működnie kellene.

3m-nexcare-acne-care-dressings-300-3003M Nexcare pattanástapasz

Nagyon sokáig ez a termék volt a biztonsági hálóm, mivel lerövidítette a mély, gyulladt pattanások gyógyulási idejét. Hidrokolloid anyagból készült, ezt elsősorban sebekre szokták használni kötszerként. Előnye, hogy képes felszívni a sebváladékot, tisztán tartja a sebet, és nem engedi kiszáradni azt. Pattanásokon is pont ugyanezt csinálja: magába szívja a gennyet és váladékot, így másnapra sokkal kevésbé fog a bőr kitüremkedni. Mivel a genny már eltűnt a sebből, ezért gyorsabban gyógyul, kevésbé piros. Ha valaki hajlamos piszkálni a pattanásokat, az ellen is jó, mivel higiénikusan lefedi azokat. A tapasz pár óra alatt fejti ki hatását, amely szemmel látható, mivel az átlátszó tapasz fehéressé válik a folyamat során. Érett pattanásra helyezve, nyomkodás nélkül javasolják használni, de nekem így nem vált be, meg kellett nyitnom a pattanást, alkohollal letöröltem, hogy fel tudjon tapadni, így helyeztem fel.

Tipp: érdemes délután és nem este használni, mivel a tapasz alatt nem kezd el záródni a seb. Így én délután ezzel kitisztítom a pattanást, majd este tapasz nélkül hagyom gyógyulni. Maga a tapasz elég vastag, nem egy észrevétlen darab, ezért lakáson kívül én nem használtam. Próbáltam ezen kívül olyan tapaszokat, amelyek vékonyak voltak és utcai használtra szánták, de a gyógyulást nem gyorsították fel, és nem is voltak észrevétlenek. Ebay-en megtalálható, ha valaki szeretné kipróbálni.

Van olyan termék ezek között, amit Ti is szívesen kipróbálnátok? Nektek milyen SOS termékeitek vannak?

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

SOS termékek | Vendégposzt” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. Az a pattanás tapasz érdekesnek tűnik. Nem hallottam még olyanról de ugyan azon az elven működik mint a herpeszre való. Érdekes összefoglaló volt. Kellek az ilyen vészhelyzet esetén alkalmazható praktikák.

    Kedvelik 2 ember

  2. Jó ötlet a hámlasztó a száraz sarkakra! A Balea maszk is érdekes. Az én bőröm se szereti rendszeresen az agyagos maszkokat, de nekem is vannak ilyen néha előszemtelenkedő pattik, amikor úgy nézek ki mintha megint tini lennék…
    A Cosrx maszkokat még nem próbáltam, de a mézes olyannak tűnik, ami tetszene. De most letiltottam magam egy kicsit a vásárlásról, elég sok mindent vettem az elmúlt hónapban, amik egyenként nem kerültek sokba ugyan, de kicsit vissza kell fogni magam 😀

    Kedvelik 2 ember

    1. Örülök, hogy találtál újdonságot benne, remélem lesz amit Te is kipróbálsz és beválik Neked is. Ha megszűnik a vásárlási tilalom akkor a Cosrx maszknak érdemes egy esélyt adni, nekem nagy kedvencem 🙂

      Kedvelés

    2. Izgalmas egyébként, hogy Clara012 bőre száraz, és a mézeset szereti, az én bőröm normál-zsíros, és a rizses a kedvencem. Az ajánlás épp fordítva szól. 😀

      Kedvelés

      1. Igen, innen is látszik, hogy mennyire szubjektív a bőrápolás. Bár szerintem a propolisz gyulladáscsökkentő hatása miatt szeretem a mézeset jobban.

        Kedvelik 1 személy

        1. Igen, az embernek muszáj kicsit kísérletezni, nem mindig az lesz jó aminek jónak kéne lennie. Az én bőröm normál-szárazsagra hajlamosabb, és érzékeny is. Így valahogy a mézes a propolisszal vonzónak tűnik. Ami még tetszik a cosrx krémekben, hogy nincs benne szilikon.

          Kedvelik 1 személy

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .