Glamour-napok | Pro és kontra

Clara012 fölvetette, hogy ne hagyjuk szó nélkül a Glamour-napokat. Mivel kiderült, hogy teljesen más a hozzáállásunk, úgy döntöttünk, közös posztot készítünk a személyes érveinkről, szokásainkról. Nem az a célunk, hogy “majd mi jól megmondjuk”, inkább a vásárlásbeli tudatosság kétféle megközelítését szeretnénk bemutatni.

Glamour-napokPro és kontra

Pro – Clara012

Rendszeresen részt szoktam venni a Glamour-napokon, főleg az vonz benne, hogy egyszerre akciósan be tudok szerezni többet a szükséges termékekből, és egy jó ideig nem kell bolt közelébe mennem. Ha visszagondolok a pár évvel ezelőtti állapotra, sokkal kényelmesebb volt, most már viszont annyi ember ismeri, hogy az már feszegeti az embertűrési képességem határait, amit én fülhallgatóval és zenével orvosolok.

A kuponokból a Rossmann és a DM akcióit szoktam felhasználni. Olyan termékeket szoktam vásárolni, amelyek amúgy is szükségesek lennének, és már beváltak. A gyorsan fogyó termékekből (tusfürdő, balzsam, fogkrém) szeretek több darabot a kosaramba tenni, így gyakran kitart a „készlet” a következő Glamour-napig. Szeretem előre megtervezni, hogy mire van szükségem, bár én amúgy is imádok listákat írni. (Igen, imádom a listákat! Nem funkcionálok nélkülük.) Volt olyan év, hogy csak egy szempillaspirált szerettem volna. Ennyi miatt felesleges lett volna megvenni az újságot, így nem is mentem glamourozni, de az esetek többségében szükségem van több dologra.

Az összes többi kupon engem hidegen hagy, a ruháim 98%-a turiból van. Sminkterméket is keveset veszek: mivel csak minimál sminket tudok készíteni, így csupán az elfogyott termékeket szoktam pótolni. Sok kupon csak Budapesten használható fel, így nekem ezek egyből kiesnek. Tavaly laptopra volt szükségem, mivel az előző kezdte megadni magát, így kuponnal jelentős kedvezménnyel tudtam megvenni a kiszemelt darabot. Tavaly ősszel  családi wellness hétvégére mentünk kedvezményesen, és az áhított érettségi ajándékomhoz is Glamour-kupont használtam fel évekkel ezelőtt. A hasznos dolgokon kívül néha becsúszik egy-egy feleslegesebb dolog is, mint egy körömlakk (körömlakkmániás vagyok) vagy egy különleges tea, de ennyi bűnözést én megengedek magamnak.

Mindent egybevetve én szeretem, bár szerintem el fog jönni az a pont, amikor már nem lesz türelmem elviselni a tömeget. Mióta bevezették, hogy a DM 0. napon nyit, illetve idén már a Rossmann is, sokkal jobb a helyzet, mivel engem amúgy is ez a két üzlet vonz a legjobban.

Arról, hogy idén miket vásároltam, fogok készíteni egy kis beszámolót a blogra. Lesz benne sok unalmas, de hasznos dolog, és akad majd egy-két izgalmasabb termék is, amelyekről később részletesebb bejegyzést szeretnék írni.

escalator-1789797

Kontra – Habos Kakaó

Először és utoljára kb. tíz évvel ezelőtt vettem részt a Glamour-napokon. Izgalmasnak találtam a lehetőséget, hogy több helyen vásárolhatok egyszerre kedvezménnyel. De emlékeim szerint valójában semmire sem volt égető szükségem azok közül, amiket megvettem (néhány ruhadarab és egy-két sminktermék). A következő alkalomtól kezdve hűvös távolságtartással figyeltem, ahogy egyre nagyobb (online) médianyilvánosságot kap az esemény, egyre hosszabbra nyúlik, és egyre többféle márkára és szolgáltatásra terjesztik ki a kedvezményeket, de nem tartottam számon sem a tavaszi, sem az őszi alkalmat.

Így fordulhatott elő, hogy néhányszor éppen akkor mentem a DM-be vagy a Rossmannba apróságokért, amikor tartottak a Glamour-napok. Őszintén megmondom, nem éreztem hátrányban magam, mert egy fogkefe vagy egy flakon öblítő kedvéért egyébként sem vettem volna meg a magazint. Mások kívánságlistáját olvasgatva is arra jutottam, hogy sminktermékeket halmozni semmilyen kedvezmény miatt nem fogok, a bőrápoláshoz szükséges kozmetikumokat pedig javarészt külföldről rendelem (pl. Korea, iHerb). (A ruhapróbálgatástól még az elején elment a kedvem a tömeg miatt, most pedig egyébként sem lenne aktuális a kapszulagardróbozás szabályai szerint.)

Tudom, hogy ilyenkor olcsóbban be lehetne spájzolni abból, amire egyébként szükségem lesz/lehet egy fél éven belül. De még sosem vettem rá magam, hogy összeírjam, hány arclemosót, tusfürdőt, mosószert vagy fogkrémet használok el hat hónap alatt. Egyébként sem ragaszkodom különösebben e téren egyetlen márkához sem. Bár a tudatos rákészülés, mérlegelés, listaírás nagyon szimpatikus. De azt valahogy nehezen veszi be a gyomrom, hogy spórolás címén elköltsek egy kalap pénzt, aztán furdaljon a lelkiismeret, amikor szembesülök a bankszámlámmal.

Idén tavasszal sem fogok tehát részt venni a Glamour-napokon. Bár azt elképzelhetőnek tartom, hogy ha egyszer valami nagyon-nagyon költségesre terveznék beruházni, amelyhez nagyon nagy kedvezményt adnának a kuponok, akkor ismét beadom a derekam. Most viszont úgy érzem, mindenem megvan, amire szükségem lehet, ráadásul nemrég új laptopot vettem, úgyhogy különösen igyekszem határt szabni a vágyaimnak.

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

Glamour-napok | Pro és kontra” bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. Igen, igen, a híres Glamour napok. Muszáj kommenteljek, nem hagyhatom szó nélkül 🙂 Nálunk, Romániában ez az egész shopping ünnep még gyerekcipőben jár. Ezen a hétvégén van amúgy, de egy drogériába se adtak kuponokat, na jó adtak a Douglasba. Amúgy csak a nagyon a high end márkák adtak 10-15 %-ot, pl a Pandora, amit nem engedhetek meg magamnak. Mivel ruha és kiegészítő stoppon vagyok az egy termékre vonatkozó 25%-ot sem a C&A-ban, sem pedig a Meli Meloban nem használtam fel, szóval úgy tűnik nem fogok kb soha Glamour napozni, pedig néhány Magyarországon bejáratott drogériás 50% os kuponnak örültem volna.

    Kedvelés

    1. Szerintem ami késik, nem múlik, biztosan lesz hamarosan Romániában is kiterjesztettebb kuponozás. Viszont – kuponoktól függetlenül – kicsit irigy vagyok a kolozsváriakra a Sephora miatt. 🙂 Nem mondom, hogy szinte vallásos áhítattal léptem be az üzletbe, mert szégyellnék egy ilyen pogány kijelentést :D, de ott döntöttem el, hogy nem érdekelnek tovább az UD Naked paletták (kivéve a Basics 1-2-t), mert nem tűntek kihagyhatatlannak élőben.

      Kedvelés

  2. Én vhol a két vélemény között vagyok félúton. Nem rosszak ezek a kuponos napok, bár sokáig nem foglalkoztam vele. Amikor indult ez a dolog, még nem volt ennyiféle kupon, és nem találtam olyan terméket amit kuponnal is megvettem volna. Úgyhogy évekig elfelejtettem az egészet, a kuponokat tartalmazó magazinokat meg nemigen olvasom. De most már rengetegféle kupon van, és volt, h én is ezekkel vettem meg a korábban kinézett termékeket. Ahogy Clara csinálja, úgy szerintem megéri kihasználni a lehetőséget. Viszont én ugyan szetetem azt gondolni magamról, hogy mindent megtervező-szervező ember vagyok, pedig mégse 😀 szóval általában amikor vmi eszembe jut és kell, akkor megveszem, így mire a G napok jönnek, épp nem kell semmi. De ha mégis, akkor főleg a drogériàs kuponok érdekelnek, high-end holmikra még kedvezménnyel együtt is fájdalmas lenne pénzt kiadni. Ruha, cipő szintén nem érdekel. Drogériában is a tisztálkodó és tisztítószerek, pár sminkcucc. Arcápolókat már én is főleg külföldről rendelek.
    Még az is jó lehetőség, ha épp ilyenkor kell vmi nagyobb dolog, pl egy barátnőmnek új mosógépet kellett vennie, és épp az őszi Glamour napok jöttek így ki tudta használni.
    Most nekem igazából csak szempillaspirál kéne, de ezért nem fogom megvenni az újságot, így most is kimarad a kuponozás.

    Kedvelik 2 ember

    1. Van olyan szempillaspirál, amit kinéztél magadnak?
      Igen, a barátnőd és a mosógép esete: ha van egy nagyobb, tervezhető költség, amely nem sürgős annyira, hogy mindenképp meg kell oldani egyik napról a másikra, nagyon hasznos lehet a -20%. De szerencsére a nagyszabásúbb kedvezményeket már nem csak a Glamour-napok idejére korlátozzák az üzletek, legalábbis a Media Markt-os hírlevelek alapján így látom.

      Kedvelés

      1. Valamelyik Maybelline spirált szeretném, így pedig nem érné meg a 800 Ftos (vagy nem tudom pontosan mennyi) újságot megvenni.
        Egyébként igazad van, most már ezeken a napokon kívül is sok akciós ajánlat van, nemcsak műszaki cikkek, hanem szinte bármi esetében, sok üzletnek vannak saját kuponos napjai, stb. Szóval nem kihagyhatatlan a Glamour 🙂

        Kedvelik 1 személy

        1. Annyira sajnálom, hogy a Lash Sensationaltől letörtek a pilláim (a 3. tubus után). Állítólag a Luscious-ben már azért van olaj, hogy ezt a problémát kiküszöbölje, de sokak szerint így meg lassan szárad.

          Kedvelés

  3. Hát én egy hete pro és kontrát játszok magamban. Egyszer már bekerült a kosárba az újság, de végül kitettem. Vagy 2 nadrágra és legalább egy cipőre lenne szükségem, mert mostanában már tényleg szakadt vagyok… a felső ruházattal nincs gond, a Háda jó barátom :), de nadrág és cipő… csak nem igazán van kedvem ezek miatt rendesen vásárolni se, nemhogy tömegben!?!? Aztán láttam azt is, hogy ahová nyertünk egy éjszakát wellnessközpont (persze az ország másik csücskében) oda is van kupon… jó lenne nem csak egy éjszakára menni… de életemben nem nyaraltam július előtt, sőt én az augusztusi nyaralás “híve” vagyok, idén pedig nagyon úgy tűnik, hogy az a nyeremény egy éjszaka lesz kb a nyaralás (bár még nem adtam fel a reményt teljesen), szóval megint elcsábultam… de július 1-ig lehet beváltani, szóval ahhj, nem akarok júniusban menni…. új laptop is kellene, mert konkrétan nincs, a munkahelyit és férjemét használom, még jó, hogy van okostelefon… de akkor is nagy összeg, ha lejön belőle 15-20%… szóval nem kellene most ez… Szóval kíváncsian várom, hogy végül melyik irányba billentem a mérleget… Egyébként fogkrém és fogkefe kellene, arra 50% van… de megéri pár száz forint miatt?…. nah szóval az élet nagy kérdéseivel foglalkoztatok, ami sok nőt érint 🙂 😀 😀 😀

    Kedvelik 1 személy

    1. Igyekszem ám kiemelni a lényeget, szóval ahogy láttam a szépséges fotóid alapján, szerintem, ha szakadt zsákvásznat agganál magadra, abban is gyönyörű és stílusos lennél. 🙂 De abszolút megértem, hogy amikor tényleg szükség van a ruhatár-frissítésre, jól jöhetnek a kuponok. Mondjuk én szívesen vásárolok ruhát is online, és egyes webshopokban szinte minden héten van valami akció.
      Miért ragaszkodsz az augusztusi nyaraláshoz (ha nem túl személyes)? Képzeld, tavaly csaptunk egy hatalmas, családi nyaralást. Elég nehezen tudtuk összeegyeztetni az időpontot, de az pl. fontos tényező volt, hogy anyukám mindenképp júliusban akart menni, azt mondta, nem bír augusztusig várni (pedagógus). Amikor kicsi voltam, az augusztust szinte nem is tekintettem a nyár részének, annyira közel volt már az iskolakezdés, és az újságokból/tévéből is csak ez ömlött rám. Sajnos hagytam, hogy elrontsa a hangulatom.
      Kíváncsi vagyok, fogsz-e végül glamourozni. 🙂 Megírod majd?

      Kedvelés

      1. Kedves tőled, de egy-egy fotózáson nem igazán olyan vagyok mint a hétköznapokban, a ruhatáram pedig finoman szólva is messze van attól, amit én stílusosnak hívnék – igaz, hogy az utóbbi időben nagyon próbálkozom tudatosan vásárolni, és már-már kezdek ráérezni, hogy milyen is az én “stílusom”, még bőven van mit “dolgozni” rajta.
        Nem túl személyes, ellenben szerintem gyerekes oka van. Szeretem várni a dolgokat (pont anyukáddal ellentétesen 🙂 ), és ha még nyár elején elutaznánk valahová, akkor folyamatosan még és még és még érzésem lenne, és hajlamos lennék duzzogni, hogy minek van nyár, ha nekem dolgozni kell, Így meg boldogan várakozok, és a nehéz nyári napokon átsegít a “nem baj, majd megyünk” .
        Csak mióta dolgozom, azóta van ez az augusztusi mánia, előtte mind1 volt, de pl. mivel júniusban még volt iskola/vizsgák, ezért én meg azt nem tekintettem soha a nyár részének.
        Egyébként is számomra valahogy az augusztus az igazi nyár… pedig júliusban van a szülinapom, lehetne az a kedvenc hónap, de valahogy mégsem. Pont ezért egyébként az esküvőnk is augusztusban volt.
        Mindenképpen megírom 🙂

        Kedvelik 1 személy

        1. Nagyon kedves indokaid vannak az augusztusi nyaraláshoz! 🙂
          A stílusoddal kapcsolatban pedig még annyit szeretnék mondani, hogy sejtettem, hogy nem ugyanolyan ruhák állnak a szekrényedben, mint amikben fotóznak, de szerintem a stílus nem ezen múlik. Látszik, hogy tudod viselni, ami rajtad van. Nem a ruha tesz hozzád valamit, hanem te teszel hozzá valamit a ruhához. És nem alaptalan hízelgésnek szántam az előző kommentemet (sem). 🙂 Larinne posztja (http://larinne.hu/2017/03/31/miert-bantjatok-a-vekony-lanyokat/) most nagyon ösztönöz arra, hogy bókoljak. 🙂 Egyébként amikor a blogodra találtam, néhány random posztod után a modellkedéssel kapcsolatosakat kezdtem szisztematikusan olvasni, mert magam is meglepődtem rajta, mennyire érdekel az ember, a személyiség a modell arca mögött.

          Kedvelés

          1. Larinne (nagyon jó) posztját olvastam én is, és igen, rátapintott valamire, ami engem is foglalkoztat egy ideje, de még nem ültem le megírni. Meg szerintem nem is tudtam volna ilyen jól megfogalmazni, mint ahogyan ő tette. Mivel alapvetően én nem tartozom a nagyon vékonyak közé ezért ilyen jellegű bántásban sosem volt részem, de akad más szemszögből… Most sajnos nincs időm kifejteni minden gondolatom, de mindenképpen reagálni szerettem volna, mert nagyon jól esnek a szavaid. 🙂 Szóval köszönöm 🙂 🙂

            Kedvelik 1 személy

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .