Fátyolmaszkok versenye II.

A fátyolmaszk szóról néha a fátylas Ana jut eszembe. Nem a karaktere, nem is a sorozat, amelyben szerepelt, mert ezekből semmit sem tudok felidézni. Mindössze egy lány képződik meg előttem, akit a válláig fátyol takar. De gondolhatnék Isabel Meredith-re is az Árny északonból. A fátyol eltakar, romantikussá tesz. A biztonság kedvéért mégis mindig szólok a barátomnak, mielőtt belépek a szobába, mikor fátyolmaszk van rajtam, nehogy megijedjen a látványtól. 

Fátyolmaszkok versenye II.

A Clara012 által jegyzett Fátyolmaszkok versenye I. után én is kedvet kaptam a teszteléshez. A DM kínálatából válogattam. Mivel a Garnier maszkokról szerintem sok bejegyzés készült mostanában, ezeket kihagytam a merítésből. Kétféle Balea és egy Dr. Chen maszkot vettem meg. Mindegyiket az esti arctisztítás után használtam, pusztán tonikkal fújtam be az arcom a maszkok előtt. A maszkok levétele után egyik esetben sem folytattam a rutinomat. A felhasználási sorrend: Balea Vital, Balea Aqua, illetve Dr. Chen kollagénes, szőlőkivonatos maszk.

3. helyezett: Balea Aqua fátyolmaszk

DSCF3011

Ez a maszk azonnali felfrissülést ígér a vízhiányos bőrűeknek. Bár algakivonattal reklámozzák, ez az összetevő az INCI végén található, a parfüm pedig sajnos eléggé az elején. Igen, sejthető, hogy szkeptikusan álltam ehhez a maszkhoz.

 • A maszk jól átitatódott szérummal, kényelmesen el tudtam igazgatni az arcomon.
 • A szérum állaga pont jó, nem túl híg, nem csöpögött. A tasakban is maradt belőle egy kevés, azt a nyakamra, dekoltázsomra kentem föl.
 • Az illat enyhe, de nem tetszett: citromos mosogatószerre emlékeztetett. A használat során végig éreztem, majd egy órával később is, a kezemen.
 • A maszk hűsítette a bőrömet. Gondolom, ez adná az azonnali felfrissülés érzését. Én attól féltem, hogy az irritáció jele.
 • 30 perc után a maszk szinte száraz lett a bőrömön. Eltávolítása után az arcomon maradt egy nagyon vékony, ragadós réteg, de kb. 20 perc alatt ez is teljesen beszívódott.
 • Semmi lenyűgözőt nem tapasztaltam: puhább lett a bőröm, és ennyi. Pirosságnak, irritációnak szerencsére nem láttam jelét.

Másnapra három kisebb pattanásom nőtt. Talán az INCI elején található avokádóolaj lehetett a bűnös. Így, hogy semmilyen wow-élményt nem tapasztaltam a használat során, és pattanásaim is lettek, a 250 Ft-ot is pénzkidobásként könyveltem el.

2. helyezett: Dr. Chen kollagénes arcmaszk szőlőkivonattal és Q10-zel

DSCF3012

A Krémmánián még a Q10-mentes verzió van fenn. Szembetűnő, hogy a szőlőkivonat a második helyen van, hurrá, de az INCI-ben több furcsa, nem szabályos nevű összetevő is található. (Úgy láttam, ezek a sűrűséget szabályozzák.) A marketingígéret szerint viszont ez szinte egy csodamaszk.

 • A szérum mennyisége már szinte zavaróan sok: majdnem csöpögött a maszkból, és bőven maradt felesleg a tasakban: a nyakamra, dekoltázsomra, karomra és a kezemre is kentem. A kezem így pár percig ragacsos volt, aztán puha, sima lett.
 • A szérum illata nagyon erős, egyszerre idéz citrusokat és ragasztót. Kellemetlen.
 • A maszk kialakítása nem a legjobb: nagy, nem volt könnyű eligazgatni az arcomon.
 • 30 perc után még maradt szérum a maszkban, ezért kicsavartam: furcsa, habzó lé folyt belőle. Ezzel a maradékkal ismét bekentem a nyakam és a dekoltázsom.
 • Az arcomon vaskos, ragacsos, habzó réteg maradt. Az orrom, orcám még 10 perc múlva is ragadt, a homlokom már nem. A bőrömet ragyogónak és feltöltöttnek láttam.
 • Bizsergést, irritációt nem tapasztaltam.
 • A nyakam nem szívta be rendesen a szérumot, így az száradás után elkezdett peregni.

Másnapra nőtt egy nagy pattanás az arcomra. Nem tudom biztosan, hogy ez a maszk okozta-e, bár, mint írtam, egyik fátyolmaszk után sem kentem semmi egyebet. Abban viszont biztos vagyok, hogy soha többet nem veszek ilyen fátyolmaszkot, mert 750 Ft-ért sokkal jobbakat lehet rendelni Koreából.

1. helyezett: Balea Vital fátyolmaszk

DSCF3013

Ez a maszk teljesen megérdemelten kapja az első helyet, nem azért, mert két rosszabb mellől könnyű kiemelkedni. Az első használat után vettem még kettőt: az egyiket ajándékba, a másikat tartalékba, magamnak.

 • A Balea Aqua maszkhoz hasonlóan itt sem volt túl sok felesleges szérum a tasakban. A maszk anyaga, kialakítása jó, kényelmes.
 • A szérum textúrája sűrűbb, mint a másik kettőé. Enyhe, kellemes illatot éreztem. (Az INCI elején argánolaj, a végén parfüm található.)
 • A használat során enyhe bizsergést tapasztaltam. (Sokkal enyhébbet, mint amit az AHA vagy a C-vitaminos szérum szokott okozni.)
 •  30 perc után ez a maszk is sokkal szárazabb tapintású volt.
 • A bőrömön maradt egy vékony, enyhén ragacsos, nem kellemetlen réteg.
 • A pórusaimat kisebbnek, az arcomat összességében ragyogóbbnak láttam, a bőrömet feszesnek, feltöltöttnek és puhának éreztem. Számomra ez egyértelműen a wow-kategória.
 • Másnap sem ért kellemetlen meglepetés pattanások formájában.

Összességében a Balea Vital maszk nekem nagyon bevált. Az Aqua teljesen felejtős, a Cr. Chen pedig szerintem túlárazott. Az értékelés során szerettem volna elsütni a gyerekkoromban egy Hupikék törpikék albumon hallott dalszövegrészletet is, olyasmi volt a lényeg, hogy valaki két versenyző között lett bronzérmes egy versenyen. Nem túl fejlett a humorérzékem, de/épp emiatt ez még kicsiként is tetszett. Csakhogy nem akartam pontatlanul idézni, így viszont némi guglizás után kiderült, hogy egészen idáig félrehallottam a szöveget, a dalszövegíró kihagyta ezt a poént, és Hami bizony hét induló közül lett harmadik súlylökésben a törpolimpián. Azt hiszem, a továbbiakban nem is fogom annyira erőltetni ezt a humorosabb vonalat, végtére is a (tudatos) bőrápolás komoly dolog.

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

 

Fátyolmaszkok versenye II.” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Ezek közül évekkel ezelőtt a dr Chent hasznàltam, egész jó volt, de akkor még a bőrömmel is kevesebb teendő volt. Nemrég kipróbáltam a Balea Aqua-t, hát nekem se jött be. Semmi wow élmény, viszont kicsit csípett és szerintem túl erős az illata, amúgy is minek bele az INCI első felébe parfüm? A Balea Vitalról jobb vèlemények vannak, csak most nincs dm a közelben így még nem volt alkalmam venni. Ami viszont tetszett, és vettem is párat tartalékba, a mülleres Cadea Vera marka H2O express maszk. Limitált kiadásként árulják. Nem csíp, és tényleg hidratál, puhít, feltölt. A koreai maszkoknak van jó híre, és igazából ugye ők ezeket rengeteget használják és sokféle van, jó áron, így most a legutóbbi ebay körön rendeltem tonymoly maszkokat is, kíváncsian várom, megérkezzenek.
  Tényleg, a Deciem csomagról van új infó?

  Kedvelik 1 személy

  1. A DECIEM-et egy órája megkaptam, hurrá-hurrá! 🙂
   A CV maszkokat véletlenül láttam pár hete a Müllerben, de nem vettem, mert talán 800 Ft körül volt egy darab, és úgy voltam vele, hogy annyiért hármat rendelek Koreából. A dr. Chen persze későbbi beszerzés volt, kíváncsi voltam, többet tud-e az áráért, mint a Balea Vital.
   Milyen Tonymolykat rendeltél?

   Kedvelés

   1. Wow, én a CV maszkot itt 325-ért veszem…lehet h már kiárusítják bár nincs kint semmi akciós cetli/tábla.
    Tonymolytól gránátalmásat rendeltem, ha jó lesz akkor kipróbálok mást is tőle.

    Kedvelés

    1. Ó, jaj, bocsi, rájöttem, hogy nem erre a maszkra gondoltam. A Müllerben volt, az biztos, és az ára 800 körül volt, de nem CV… Hanem valami ázsiai, My Hsin-Ni. Nem tudom, miért kevertem össze. A CV-ket is meg fogom nézni, ha egyszer Müllerben járok, a másik kiszemeltem pedig a Catrice cushion tus.
     Ezeknek a Tonymoly maszkoknak a csomagolásától éhes leszek. 😀 Feltéve, hogy az I’m Realről van szó. Nem akarok megint bakot lőni. 😀

     Kedvelés

     1. 😀 igen az I’m real maszkok azok. Te használtad már?
      A My Hsin-ni maszkokat is néztem én is, de picit drágának találtam. Nem is mindnek egyformán szép az INCI-je. Van vmi peptides abban DMDM hydantoin van parabének mellett. Ezeket én inkább elkerülöm.

      Kedvelés

      1. Nem, nagyon rövid az eddig próbált maszkok listája: egyszer vettem egy OST C21.5 vitaminosat, az az etalon, mert hihetetlenül szép volt utána a bőröm. (Viszont csöpögött a szérum a maszkból, ezért jegyzem meg mindig, ha más maszkból nem csöpög.) Volt egy teljesen felejthető, placentakivonatos nem olyan rég, és most ezek a DM-esek. A My Hsin-Nik közül engem a méhpempős érdekel egy kicsit,
       de annak a tartósítása sem biztos,
       hogy a legjobb (http://kremmania.hu/kremek/my-hsin-ni-q10-royal-jelly-double-lifting-mask). Szóval tényleg meg kell nézni az összetevőlistát, bár nem tudom, pontos-e minden esetben: van, ahol a víz szerepel utolsó helyen áll (aloe verás), van, ahol pedig egyáltalán nincs víz a listában (az általad említett peptides). Tényleg nem értek hozzá, de ez így szokatlan.

       Kedvelés

 2. Akkor nem csak beképzeltem, tényleg az Aqua volt a hunyó a bedurrant bőrömért! Gondoltam, hogy ő lesz, de valahol mertem remélni, hogy nem. Mondjuk ha nem lett volna tőle ez a 4-5 pattanás, akkor sem jött volna be, úgyhogy semmi gond.
  A Vital szuper, már ezer éve tartogatom a meglévőmet, mintha nem lenne a boltban még. 😀

  Ezért a sorozatért meg sok-sok puszi, imádom! 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. Örülünk, hogy tetszik a sorozatunk, és mindig jólesnek az ilyen kedves kommentek! ^_^
   Láttam, hogy van, akinek az Aqua is beválik, de a Vital szerintem tényleg sokkal jobb.
   Koreai maszkokat próbáltál már?

   Kedvelés

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.