Franciás közhelyek – Yves Rocher Grand Rouge 42 Corail Voilé | Teszt és smink

Élénk rúzs és egyszerű, de finom részletek. Csíkok. Gyöngy. Csupa olyasmi, amit a legtöbb “Hogyan tanuljuk el a francia nőktől a sikkességet?” témájú cikkben megtalálhatunk. Közhelyes? Igen. Mégis érdemes kísérletezni a témával? Szerintem igen. Ennek a bejegyzésnek egy francia kozmetikum, az Yves Rocher Grand Rouge a főszereplője, egy gyönyörű, tavaszi színben. 

Franciás közhelyek

A Corail Voilé helye a készletemben

A rúzs nevéből is könnyen kitalálható, hogy ez egy korallos rózsaszín. Ilyen vagy hasonló színem nincs a világos ajakkencéim között. Ezt az élénk, meleg árnyalatot mintha a ragyogó tavaszi napokhoz tervezték volna!

DSCF3088DSCF3089DSCF3090

DSCF3051DSCF3090

A télen agyonhasznált H&M ajakbalzsamok után, és az egyébként ezer éve meglévő, kevésbé élénk Essence Mini Sheer balzsam és Astor Lipcolor Butter mellett kíváncsian kezdtem próbálgatni ezt az Yves Rocher rúzst.

Tapasztalataim

 Pozitívumok:

  • A bevezető után szerintem nyilvánvaló: örülök, hogy egy hozzám illő, abszolút tavaszi-nyári színt találtam magamnak.
  • A csomagolás elegáns, a kupak jól záródik, táskabarát. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy nem minden arany, ami fénylik: a tubus műanyagból van, de egyelőre legalább nem kezdett el kopni róla az aranyszínű festék.
  • A rúzs hegyének kialakítása lehetővé teszi a precíz felvitelt, így szerintem a kontúrceruza nem elengedhetetlen hozzá.
  • A textúra nem túl nehéz: érzem, hogy van valami a számon, de ez nem zavaró. Nem szárít.
  • Van egy kis illata, de nem erős szerencsére.
  • Tetszik a szaténfényű finis és a teljes, nem áttetsző fedés.

Negatívumok:

  • Tartóssága átlagos: az evést-ivást nem bírja. Pedig a marketingben szerepel, hogy ez egy hosszantartó rúzs. Nincsenek irreális elvárásaim egy nem matt rúzzsal kapcsolatban, de ez egyrészt a poháron nyomot hagy, másrészt csúnyán, foltosan kopik.
  • A textúra inkább száraz, mint krémes: nem siklik az ajkakon, mindent barázdát, hibát, szárazabb foltot kiemel. Aláhidratálással sem az igazi.

Összességében:

A Grand Rouge az Yves Rocher prémium vonala, ez a rúzs viszont, akárhogy is nézem, nem prémium. A legnagyobb bajom a textúrával van. A teljes árát biztos, hogy nem éri meg. Nem tudom, mennyire színfüggő az egyes rúzsok viselkedése ezen a termékcsaládon belül, de a Corail Voilé nem hozta meg a kedvem, hogy többet kipróbáljak. Viszont ezt a színt örömmel el fogom használni, mert a jelenlegi készletemben ezt érzem leginkább az évszakhoz illőnek.

Amikor a tél vége felé megvettem ezt a rúzst, valójában a 41-eset szerettem volna megnézni, de pont abból már nem volt, és a hölgy az üzletben azt mondta, készletkisöprés van, a Grand Rouge-ok márciusban új külsővel és talán új színekben térnek vissza. Az üzletben azóta nem jártam, az Yves Rocher honlapján pedig, ahogy látom, továbbra is kedvezménnyel vásárolhatók meg ezek a termékek, úgyhogy szerintem még nem hozták be az újakat.

Tavaszi, franciás hangulatú smink

A szigorú vélemény után pedig jöhet a bevezetésben is beharangozott, franciás közhelygyűjtemény, egy tavaszi smink formájában.

1. lépés – Alapozás

Bourjois 123 Perfect CC krém 32 Light Beige: nem utoljára szerepel a blogon, nagyon szeretem ugyanis ezt az alapozót. Könnyű, enyhe fedésű, bőrfényű finisű. Most, hogy melegszik az idő, már le szoktam púderezni. A For Your Beauty sminkszivaccsal (1.) dolgoztam el belőle egy vékony réteget.

2. lépés – Korrektor

Etude House Big Cover Tip Concealer: amióta megérkezett a COSRX Galactomyces esszencia, és szemkörnyékre is használom, sokkal elégedettebb vagyok ezzel a korrektorral. Írtam is update-et a teszthez. A korrektort a szemem alá, illetve a szemhéjamra vittem föl, szintén a sminkszivacsommal (1.) dolgoztam el.

3. lépés – Szemfestés

Maybelline Eye Studio Lasting Drama zselés szemhéjtus: közepesen vastag tusvonalat húztam az e-Bayes ecsetkészletemből származó, ferde ecsettel (2.). Úgy tűnik, új kedvencem lesz, szerintem ezzel ugyanis sokkal könnyebb rajzolgatni, mint a Maybelline tushoz csomagolt darabbal.

4. lépés – Szemöldök

Maybelline Color Tattoo Permanently Taupe: eredetileg nem erre a feladatra találták ki, de ezzel a szürke, krémes festékkel emeltem ki a szemöldököm ívét.  A képen látható Catrice ecset (3.) ferde végét használtam hozzá.

Essence szemöldökceruza Blonde: hogy a szemöldököm színe közelebb legyen a hajam árnyalatához, ezzel a ceruzával satíroztam át.

5. lépés – Szempillaspirál

Essence The False Lashes Volume & Curl: igen, még mindig. Egyszer majd csak elfogy. Addig is minden használatnál megjegyzem, hogy iszonyú sok festéket vesz föl a kefe, a festék maga pedig potyog és tapaszt.

6. lépés – Fixálás

Rimmel Stay Matte púder Translucent: elsősorban a korrektort fixáltam vele, de a meleg miatt a T-zónámra is ment belőle egy kevés a Real Techniques Multitask rózsaszín ecsettel (4.), illetve a sárgával (5.).

7. lépés – Ajkak

Miss Sporty Mini-Me szájceruza 070 Bubble Gum: ősöreg ez a szájkontúrceruza, szerintem nincs is másfajta nekem, de  egy kicsit definiáltabb ajkakat szerettem volna, és a szín jónak tűnt.

Yves Rocher Grand Rouge 42 Corail Voilé: egy rétegben használtam.

8. lépés – Pirosító

Catrice Treasure Trove pirosító: azt hiszem, ez a kedvenc pirosítóm, és színben is ez illett leginkább a rúzshoz. Gyönyörű fénye van, nem győzöm eleget dicsérni. A Real Techniques Stippling Brush utánzatommal (6.) vittem föl az almácskákra, és a Blush Brush utánzattal (7.) kicsit finomítottam a széleket.

yves rocher tavaszi

A kedvenc fekete-fehér, csíkos felsőm, és a szintén kedvenc, két részből álló, gyöngyös H&M fülbevalóm tette teljessé számomra a franciás sikk érzését. Közhelyes? Lehet. Fogom máskor is viselni? De még mennyire!

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

Franciás közhelyek – Yves Rocher Grand Rouge 42 Corail Voilé | Teszt és smink” bejegyzéshez 32 hozzászólás

  1. Wow, nagyon szèp színe van ennek a rúzsnak! És a teljes smink nagyon jó!
    Itt is látom a RT dupe ecseteket, és olvastam a korábbi ecsetes posztokat. Én is tervezek rendelni, persze az eredetiekre is vágyom és nem is olyan iszonyat drágák, de a mostani költségvetésbe a dupe-ok jobban beleférnek. Az expert face van meg eredetiben, és van egy dupe is belőle de egy gyengébb példányt foghattam ki belőle mert nem túl sűrű és alapozóval eléggé csíkoz.

    Kedvelik 1 személy

    1. Szerintem attól az eladótól vettem az expert face brush dupe-ot, akit Oh my Brush linkelt. Annyira sűrű az az ecset, hogy nem könnyű makulátlanra tisztítani. Szerintem nem is csíkoz, de ezeket a sminkes posztokat mindig úgy kellene kezdenem, hogy “nem vagyok szakértő, és előfordulhat, hogy amit én már jónak/megfelelőnek/csíkmentesnek stb. látok, arra egy profi sminkes a fejét fogná, és sajnálkozóan nézne”. 😀 Amúgy most az iHerbös 10% kedvezmény miatt (ismét) rakosgatni kezdtem a kosaramba az eredetit is, de erős leszek. 🙂
      És köszönöm szépen a kedves szavakat a sminkhez! A szín szerintem is gyönyörű! ^_^

      Kedvelés

      1. Én sem vagyok szakértő, szóval az én példányom már brutálisan csíkoz, ha én is észreveszem 😀 😀 😀
        Közben az ebayt böngésztem és rendeltem is egy blush brush dupe-ot és még egy RT powder brush-ra hajazó ecsetet is potom pénzért.
        Iherb-ről én most rendeltem először így az 5$ kedvezménnyel olyan jó áron volt az ecset, hogy muszáj volt… :))

        Kedvelik 1 személy

        1. Ó, és ha jól látom, az én kódommal vásároltál? Nagyon köszönöm! ^_^ Mit vettél? Nekem a Kiss My Face fújókás fényvédő volt az első iHerb-rendelésem, máig emlékszem rá, mennyire örültem neki! 🙂
          Remélem, jók lesznek az eBay-es ecsetek is!

          Kedvelés

          1. Csak az ecsetet vettem iherbről most, mert máshonnan is vásárolgattam a hónapban, és férj élénken érdeklődött mivel terhelem a családi kasszát…de mit lehet tenni, ha elfogy a szérum, kell egy szemkörnyékápoló és ecsetre is szükség van 😀 és igazán nem volt drága egyik sem

            Kedvelik 1 személy

  2. Szerintem sikkes-szép smink lett, nem közhelyes.:)
    A teszterek között nekem is ez az árnyalat tetszett meg, de sajnos már nem volt belőle, így a Rose Écletant-t vettem meg. Ez is elég hamar kopik, egyszer nem hidratáltam a szám a felkenése előtt, azonnal éreztem, hogy szárít. Az Essence 800 Ft-os rúzsa tartósabb rajtam.
    (Amúgy nagyon tetszik a blogod.)

    Kedvelik 1 személy

    1. De jó, hogy beszámoltál másik színről is, így tényleg nem fogok ácsingózni a 41-es után sem. A kedves szavakat pedig nagyon köszönöm, és azt is, hogy betetted a blog linkjét a sajátod oldalsávjába! 🙂

      Kedvelés

      1. Igazán szívesen.:) Szeretem a non-promo, alapos blogokat, amelyeknek az írója igényesen fogalmaz. A bőrápolós postokat különösen kedvelem, mert elég problémás az arcbőröm. Clara vendégpostja nagyon tetszett. Elég furcsa, hogy lassan 11 év könyves-egós blogolás (még a freeblogon kezdtem) után nem mertem oda kommentelni.:))

        Sok mindent kipróbáltam az YR-tól, de csak a tusfürdőikkel tudtak megfogni. Amíg nem próbáltam ki a L’Oreal Infallible alapozóját, addig imádtam az egyik alapozójukat, de hamar kiesett a pixisből.:)

        Kedvelik 1 személy

        1. Azt hiszem, ma fürödhetek a dicséretekben! 🙂 Furcsa, hogy ezt írtad, hogy nem mertél kommentelni a bőrápolós poszthoz. Amikor ugyanis Clara elkészült a poszttal, és elolvastam, az volt az egyik első reakcióm, hogy ezen a nyomkodós szakaszon én is keresztülmentem, de nem volt bátorságom leírni a saját ilyen témájú posztomban. Az övét viszont nekem is nagyon felszabadító volt olvasni.

          Kedvelés

          1. Én nem annyira emiatt, hanem “csak úgy” nem mertem kommentelni. Nem olyan régóta olvasok beauty blogokat, kissé ismeretlen terep, könyves berkekben otthonosabban mozgok.
            Nyugodtan írhatsz a saját “kálváriádról”, azt is szívesen olvasnám. Szerdán megyek kozmetikushoz, már kezdek félni (kétszer voltam életemben), fogorvos előtt nem cidrizek ennyit. Majd lehet, hogy írok róla – amennyiben túlélem.:)
            Ui.: Deciemet a skinsmart.hu-n is tudsz rendelni. Bocsi, ha már tudtad.

            Kedvelik 1 személy

            1. Nem annyira kálvária, vagy nem is tudom, szerintem nagyon sokan keresztülmentek régebben ezen: tinikezelés a kozmetikusnál, elviselhetetlenül forró gőz, tű, a kozmetikus riadt arca, amikor a nyomkodás végén meglátja a művét, ennek eredményeként te már nem is mersz tükörbe nézni… Alkoholos tonikok, otthoni nyomkodás, a drogériás kínálat böngészése, hátha csodaszerre lelsz…
              Remélem, kíméletes kozmetikust sikerült találnod! 🙂 Tajti Ildi mindenkit arra biztat, hogy kérdezzünk rá, mit akarnak ránk kenni, de a legjobb, ha előre tájékozódunk. Nálam az a helyzet, hogy ez a bőrápolási “hobbi” éppen elég pénzt elvisz, így nem kerestem mellé még kozmetikust is, bár a szakszerű, kíméletes tisztítás az én bőrömre is ráférne valószínűleg.
              Mindenképp számolj majd be az élményeidről!
              Igen, a skinsmartot láttam, örülök is neki nagyon, de addigra már leadtam a rendelést közvetlenül a DECIEM-nél.

              Kedvelés

              1. Ezért is tettem idézőjelbe, bár vannak, akik nagyon megjárták kozmetikusokkal. (Az első alkalom után nekem két hétig tartott, mire helyreállt a bőröm, kínomban már mézet kentem rá.)
                Ó, igen, alkoholos tonikok, amiktől a könny kicsordul…
                Akit kinéztem, Biola termékeket használ, egy interjút is találtam vele, amelyben hüledezik, miket kennek magukra a nők (ő abba a táborba tartozik, aki a paraffin ellen van – elképesztő frakciók vannak a krémmániások között!:). Nekem sajnos muszáj kozmetikushoz menni, mert mitesszeres a bőröm, és eddig nem találtam olyat, ami a meglévőeket eltüntette volna, és nagyon zavarnak. Remélem, elég nyitott lesz ez a kozmetikus, mert meg akarom kérdezni, mit ken rám, milyen a bőrtípusom, milyen termékeket használok stb.
                Remélem, megérkezik a csomagod Angliából. Bevallom, ha van rá lehetőség, örülök, ha országon belül rendelhetek valamit, az Ebayjel és társaival még csak most barátkozom. Én hyaluronos és niacinamide-os szérumot rendeltem, utóbbi szinte azonnal el is fogyott. A biztonság kedvéért a hűtőben tárolom őket.
                Ha zavar, hogy ennyit beszélek, szólj nyugodtan.:)

                Kedvelés

                1. Bocs, hogy belecsacsogok, de megértelek, én is jártam így kozmetikussal, h úgy néztem ki utána egy hétig mint akit megvertek. És nem is javított a bőrömön több kezelés sem. Ez régen volt, most szerencsére nincsenek tömegével mitesszerek, és mióta hasznalok aha-t, c-vitaminos és retinolos szérumot, sokkal szebb a bőröm.
                  Én jártam Ilcsi termékeket használó kozmetikushoz is, és az jó volt, az tényleg használt.
                  Hú, én szeretek ebayen vásárolni 😀 eddig szerencsére jó tapasztalataim vannak. Egyszer tűnt el az eladó, de visszakaptam a pénzem az ügyfélszolgálaton keresztül.

                  Kedvelés

                  1. HRenata, csacsogj csak nyugodtan, örülök a beszélgetésnek! 🙂 Egyszer én is voltam ilcsis kozmetikusnál. (Kb. 10 éve.) Nagyon kedves hölgy volt, azzal kezdte, hogy látja, szoktam nyomkodni az arcom, de inkább ne tegyem, mert nem férek hozzá rendesen, és csak felületi sérüléseket okozok magamnak. Nem volt bántó vagy sértő egyáltalán, utána mindig eszembe jutottak a szavai, ha piszkálni akartam az arcom. Az ő kezelése után volt a legkevésbé piros, foltos az arcom. Nem tudom, hogyan érte el. Talán az is számított, hogy ő nem használt tűt. De azért pár nap alatt újratöltődtek a mitesszereim, hiszen nem volt még megfelelő a bőrápolási rutinom.
                    Az eBay-t én is nagyon szeretem, bár Clara012 a múltkor feltárta előttem az Aliexpress csodás világát is! 😀 Az a “szerencse”, hogy a múlt héten új laptopot kellett vennem, így nem hatnak meg a kísértések sem kozmetikumok, sem egyebek terén. 😀

                    Kedvelés

                    1. Neeem, nem viszel kísértésbe, a Wishtrend, a Jolse és az Ebay mellett még az Aliexpress is, jaj nekem, vagy inkább a pénztárcámnak!:D

                      Kedvelés

                  2. Jaj, nyugodtan.:) Szerdán úgy kezdek majd, hogy mennyire leszek a kezelés után szalonképes, mert délután mozi, csütörtökön óra, hétvégén meg elutazunk, nem nézhetek ki leprásnak.
                    Egy kicsit abban reménykedem, hogy ha ő megtisztítja a bőröm, és hámlasztok, szérumozok meg pakolásozok mellette, akkor nem jönnek vissza a mitesszerek. Igen, tudom, szép álom.:)
                    C-vitaminos szérumot szeretnék venni, Clara mintha a gondolataimban olvasott volna. AHA savam van (PC 5%-os), és Egis gyártmányú Retinolom, a hidratáló krémembe akarom keverni, de a hűtőzés miatt mindig elfelejtem.:D
                    Köszi a tippet, ha már ketten mondjátok, hogy jó volt az Ilcsis kozmetikus, egy ilyen lesz a következő “áldozat”.
                    Attól félek, én is szeretni fogok onnan vásárolni.:D Pont az ilyenektől félek, de Roserose-ra, Rubyrubyra meg efféle top-rated eladókra gondoltam első körben.

                    Kedvelés

                    1. A kozmetikus személye nagyon jó volt, de az ilcsis termékek INCI-je nem mindig a leggyengédebb, szóval ez nagyon bőrfüggő lehet, hogy kinek mennyire válik be. Szerintem Tajti Ildi VIP-csoportjában lehet még érdemes kérdezősködnöd Facebookon, ott biztos sokan tudnak ajánlani jó szakembert. Illetve Ildi is szokott ajánlani egy bizonyos kozmetikust Budapesten.

                      Kedvelés

                2. 😀 Persze, majd még karakterkorlátot szabok a kommentekhez! 😀
                  Az eBay-jel, külföldi rendeléssel nekem eddig semmilyen rossz tapasztalatom sem volt, a DECIEM-es szerencsétlenkedést leszámítva. A hétvégén hallgatásba burkolóztak, ma ismét írtam nekik.
                  Majd számolj be a kozmetikusos tapasztalatokról, kíváncsi vagyok! 🙂 A paraffin egyébként szerintem egy olyan összetevő, amellyel könnyű ijesztgetni, illetve a hiányának hangsúlyozásával könnyebb marketingelni egyes termékeket. Pedig pl. a téli hidegre szánt, kézvédő cold creamek hol lennének paraffin nélkül? Mostanában az arcolajok működéséről olvasgattam egy kicsit: a nehezebb arcolajok ugyanúgy okkluzívak, mint a kőolaj-származékok. Csak, ha a marketing úgy kívánja, a növényi olaj bio voltát jól lehet hangsúlyozni.

                  Kedvelés

                  1. Így van. Bírom, amikor nagy betűkkel ráírják egy flakonra, hogy PARABÉNMENTES, BŐRBARÁT TERMÉK és mi a második a víz után az összetevők között? A denaturált alkohol.

                    Kedvelés

  3. Még azt szeretném èn is hozzátenni, hogy szerintem is nagyon jó stílusban írsz, igényes, jól megfogalmazott, összeszedett. Azért írom ezt, mert bàr nem olvastam eddig hűdesok beauty blogot, de volt egykettő, amitől pont az összevissza stílusa miatt ment el a kedvem… 🙂

    Kedvelik 1 személy

    1. Nem is tudom, hogy köszönjem meg ezt a sok kedvességet, HRenata és Amadea, nagyon sokat jelent nekem! 🙂 Örülök, hogy itt vagytok, olvastok és beszélgetünk. 🙂

      Kedvelés

      1. Nagyon kedves volt, nem tett megjegyzéseket a bőrömre. Biolát alkalmaz – tőlük használtál már valamit?
        Alapvetően elégedett vagyok, de szörnyen fájt (kb. 8 éve voltam kozmetikusnál), annyira összeszorítottam a fogamat, hogy estére megfájdult a fogsorom:D Már egész vállalható fejem van, de egy mitesszer szörnyen begyulladt a szám mellett, már mindent kipróbáltam rá. Ma reggelre kicsit hámlott az arcom, lehet, hogy a The Ordinary hyaluron-cink szérumtól, mert a kezelés óta nem szérumoztam és nem is volt hámlás.
        Nem vagyok benne biztos, hogy ezt két havonta vállalnám, vagy hogy a rendszeres nyomkodás azt eredmenyezné, hogy nem lesznek olyan szörnyűek a pórusaim.
        (Bocsi a részletességért.)

        Kedvelik 1 személy

        1. Örülök, hogy alapvetően nem volt rossz élmény. Én sajnos nem ismerem a Biolát. Ránéztem KM-en, láttam, hogy mindenben sok növényi kivonat és olaj van, szóval nem minimálak az INCI-k, így egy-egy termék hatása – amennyire átlátom ezt – nagyon jól és nagyon rosszul is elsülhet.
          Emlékszem, nekem a könnyem csorgott, mikor a szemem alatt, az orrom mellett nyomkodták a bőröm.
          A hámlás tényén nem változtat, de nem niacinamid-cink szérumot kentél? Vagy hialuron+B5-öt? Ez a hialuron-cink kombó nekem nem ismerős. 🙂
          BHA-t próbáltál a gyulladt mitesszerre? Nem az hámlasztotta le esetleg az arcod?

          Kedvelés

          1. Nekem is folyt a könnyem az orrom nyomkodásánál. Meg az állam vonalánál.
            De, bocsi, csak hullafáradtan összekevertem őket. Hyaluron+B5, szerencsére már elmúlt.
            Nem használtam BHA-t direkt, csak hidratálni próbáltam. Amikor véget ért a hámlás, de volt még két pukli, azokra lokalizálva kentem BHA-t, szerencsére segített, de még eltart egy ideig, amíg felszívódnak…

            Kedvelés

            1. :/ :/ :/ Valahogy nem győztél meg, hogy rohanjak a kozmetikushoz, tisztíttatni. Ezek a makacs puklik nem túl biztatóak, hámlással együtt meg pláne. Viszont egy arcmasszázst el tudnék viselni. 🙂
              Milyenek a tapasztalataid a hialuronos szérummal egyébként?

              Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .