Esti rutin – Arcápolás 2016/2017.

Amikor leírtam az aktuális reggeli bőrápolási rutinomat, azt gondoltam, az esti is hamarosan ki fog kerülni a blogra. Nem így történt, mert bár az alapelvek szilárdak, a használt termékek köre épp mostanában nem volt állandó: nem vettem újra kedvenceket (pl. a Benton Snail Bee Lotiont a COSRX Overnight maszkokra cseréltem), új hatóanyagot (retinol) vagy új textúrát próbáltam beépíteni (arcolaj). Szinte csak a hámlasztás volt fix. Ez a bejegyzés arról szól, miket használtam az elmúlt hónapokban esténként, ezek hogyan váltak be, és mivel tervezem még bővíteni/javítani a rutinomat. 

halfway (1)

Kipróbáltam = Egy kiszerelést elhasználtam belőle, de nem vettem újra.

Folyamatosan használom = Hosszabb vagy rövidebb ideje része a rutinomnak, a következő hónapokban is ezt fogom használni.

Érdekel = Kívánságlista a realitásoknál és az ésszerűségnél maradva. Esetemben ez azt jelenti, hogy nemcsak a büdzsém korlátoz, hanem az az elhatározás is, hogy igyekszem nem halmozni a termékeket.

DSCF3116

1. Sminklemosás

Kipróbáltam: Garnier kétfázisú, szempillaápoló sminklemosót. Elhasználtam, de nem vettem újra, mert nem éreztem elég hatékonynak, így nem éri meg a teljes árát.

Folyamatosan használom: a Garnier rózsaszín kupakos micellás vizet. Nem szedi le tökéletesen a sminket, főleg a szempillaspirált, de első lépésnek megfelel. Tudását és mennyiségét tekintve megéri az árát, és a reggeli rutinomban is van helye.

Érdekel: az ikonikus Bioderma rózsaszín kupakos micellás víz, illetve az Oil Cleansing Method/double cleansing. Ez utóbbival valószínűleg le is tudnám váltani a micellás vizes maszatolást.

DSCF3104

2. Arctisztítás

Kipróbáltam: a megújult Babylove Ultra Sensitive babafürdetőt. Sajnos. Alig vártam, hogy elfogyjon. Írtam róla, hogy későn vettem észre az újraformulázást: a korábbi, kíméletes összetételt megváltoztatták, SLS-t pakoltak bele. Így, hogy csak annyi feladata van ennek a lemosónak, hogy eltávolítsa a mosdókenőcs maradékát, nem szárítja az arcom, de soha többet nem fogom megvenni.

Folyamatosan használom: a Naturland patikai mosdókenőcsöt. Ásványi olajat tartalmaz, ez oldja fel a szennyeződéseket. Zuhanyzás közben szoktam használni. Egy nagyobb borsónyi mennyiséget összekeverek a tenyeremben pici vízzel, és alaposan belemasszírozom az arcbőrömbe. Ez a rövid masszázs ad egy kis pluszt az esti rutinhoz. A micellás vízzel fellazított ragaszkodóbb szempillaspirált, sminkmaradékokat szépen el tudom így távolítani. Szeretem a praktikus, tubusos kiszerelést, utazáskor sem kell attól félnem, hogy kifolyik a lemosó. Amiért nem biztos, hogy újraveszem: ez a mosdókenőcs alkoholt is tartalmaz, igaz, csak alacsony százalékban, tartósítási célból. Nem szárítja a bőrömet, sőt sokkal kíméletesebbnek érzem, mint a micellás víz + habzó lemosó kombinációt, viszont néha csípi a szemem. De ez inkább az olajtól lehet, semmint az alkoholtól.

Pár napja vettem meg a Clara012 által ajánlott, szintén megújult összetételű Babylove Sensitive Pflegebad babafürdetőt. Eddig semmi gondom vele. Később írok majd róla részletesebben is. Érdekes, hogy még mindig az arclemosó a rutinom “gyenge pontja”, nem szívesen áldozok rá túl sok pénzt.

Érdekel: olajos lemosók közül a koreai Elizavecca arctisztító olaj, illetve a Clinique Take the Day Off balzsam. Ezek nem ásványiolaj-alapúak, nem tartalmaznak parfümöt, illetve alkoholt. Egy hatékony olajos lemosóval akár a micellás vizes sminklemosást is meg tudnám úszni. A habzó, de kíméletes lemosók közül pedig a Balea Med Ultra Sensitive Waschgel érdekel még.

DSCF3104

3. Hámlasztás

A kipróbált és jelenleg is használt termékek szerepelnek a kémiai hámlasztásról szóló bejegyzésben, ezért itt most nem részletezem még egyszer. A COSRX BHA-hámlasztó és a Paula’s Choice 8%-os AHA valószínűleg még hosszú hónapokig a rutinom része lesz.

Érdekel: a Tudományos Szépségen láttam először a COSRX krémes PHA-hámlasztóját, amely kíméletesebbnek ígérkezik, mint az AHA. A Jolséról rendelt csomagomba került egy minta, kíváncsi vagyok a hatására. Szívesen kipróbálnék egy deluxe mintát a Paula’s Choice 5%-os AHA-hámlasztóból. Továbbá érdekelnek a The Ordinary tejsavas, glikolsavas és azelainsavas hámlasztói is. Erről a márkáról bővebben (és remélem, hamarosan egyes termékek tesztjéről is) a skinlatte blogon olvashatsz. A COSRX 7%-os AHA-hámlasztójából egyszer egy mintát próbáltam, iszonyú büdös volt, ezért lemondtam róla, de Clara012 mondta, hogy az ő teljes kiszerelésű darabjával semmi ilyen jellegű probléma sincs, így ez is visszakerült a listámra.

DSCF3105

4. Tonikok, esszenciák, lotionök

Kipróbáltam: a koreai COSRX Centella Water tonikot és ugyanettől a márkától az AHA/BHA tonikot. Nem éreztem kihagyhatatlannak egyiket sem.

Folyamatosan használom: a Garnier Sensitive “mindenmentes” tonikot. Elégedett vagyok vele, és ha nem futok bele nagyon-nagyon ígéretes és nagyon-nagyon akciós koreai tonikba, akkor szinte biztosan ezt fogom újravenni. Hidratál, könnyen felszívódik, lehet rá rétegezni.

A Hada Labo hialuronsavas lotionöm még mindig nem fogyott el. Mostanában valahogy nem vettem észre a korábbihoz hasonló pozitív hatását a bőrömre, ezért nem is kenem már annyira szívesen magamra.

A COSRX Galactomyces esszenciát végül megrendeltem akciósan az iHerbről, néhány hét múlva bejegyzés is lesz róla.

Érdekel: a Balea Med Ultra Sensitive arctisztító tonik és a COSRX Galactomyces tonik. De természetesen bármelyik parfüm- és alkoholmentes, koreai tonikot írhatnám ide, csak igyekszem a realitásoknál maradni.

Megjegyzés: a COSRX AHA/BHA tonik flakonjában a Garnier mindenmentes tonik van.  Sokkal jobban szeretem ezt a fújkálós megoldást, így újrahasznosítottam a kimosott flakont.

DSCF3107

5. Szérum

Kipróbáltam: talán a szérumok megvásárlását előzi meg a leghosszabb mérlegelés nálam, hiszen általában ezek a legborsosabb árúak. Nem is régóta részei a rutinomnak, így ezt a kategóriát üresen hagyom.

Folyamatosan használom: a Madre Labs Serumdipity Retinol szérumot. (Március 15-ig 10% kedvezményt adnak rá az iHerbön, és ingyenes a szállítás. További információkat találhatsz az iHerbös rendelésről ebben a bejegyzésben.) Ez a szérum a krémmániások szerint 1% retinolt tartalmaz, vagyis nagyon erős. Ennek ellenére irritációt nem tapasztaltam. Fogok róla részletesebben is írni, de heti két használat mellett idő kell az eredményekhez. (Nekem főként a pórusfinomítás és a bőröregedés megelőzése a célom.)

Érdekel: a Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Borabit Ampoule, röviden Borabit (vagyis lila) szérum. Nagyon sokan szeretik, a koreai bőrápolás egyik ikonikus terméke. (Két változatban kapható, mert megújították az első verziót. Én inkább az újat venném meg annak ellenére, hogy az kisebb kiszerelésű, a nagyobb régit pedig sok helyen relatíve olcsón is látni. De nem szívesen kenném magam lejárt/romlott szérummal.) Nagyon érdekel továbbá a The Ordinary Buffet szérum, amely többek között sokféle peptidet tartalmaz. A fényvédőzés és a C-vitaminos szérum használata mellett ezzel egészíteném ki a rutinom anti-aging részét.

DSCF3118

6. Arckrém

Kipróbáltam: a Benton Snail Bee lotiont. Nagyon szerettem, gazdaságos volt, de az áremelés miatt nem vettem újra. Kaptam továbbá egy 10 ml-es, tubusos mintát az Yves Rocher Sensitive Végétal nyugtató hidratáló arckrémből. Elkenegettem, de annyira nem győzött meg, hogy teljes kiszerelésben megvegyem. Egyrészt, mert az tégelyes, és annyira nem szeretem a tégelyes krémeket. Másrészt azért, mert ennyi pénzért izgalmasabb krémeket is lehet rendelni Koreából, pl. engem most valamiért megfogott egy csehországi(!) termálvizet tartalmazó, A’pieu krém, csak még nem találtam meg az összetevőlistáját. (Vagy feleennyiért ott a Mizon Ultra Suboon, amelyet sokan szeretnek, nekem is ez volt az első koreai hidratálókrémem.)

Folyamatosan használom: a COSRX rizses és mézes éjszakai maszkokat. A tesztben is írtam, hogy ezek multifunkciós termékek. Én nappalra a mézeset, éjszakára a rizseset használom hidratálókrémként. Könnyebb az állaguk, mint a Benton lotioné, gyorsabban be is szívódnak. Mivel most többféle terméket rétegezek az arcomra, mint akkor, amikor a Bentont használtam, ezek is elegendő hidratálást nyújtanak.

Érdekel: elégedett vagyok a jelenlegi krémekkel, nem tervezem lecserélni őket. Azért a The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA-re és a már említett, termálvizes A’pieu krémre kíváncsi vagyok egy kicsit. De szívesen várok további koreai kencés tippeket kommentben!

DSCF3109

7. Arcolaj

Kipróbáltam: hasonló a helyzet, mint a szérumokkal: korábban sosem használtam olajat az arcomra, így ez a kategória üres marad.

Folyamatosan használom: az Acure marulaolajat. (Az iHerbről vettem.) Majdnem minden este kenem. Reggelre teljesen beszívja a bőröm (vagy a párnahuzat), puha, sima érzetet hagy maga után. Valószínűleg írok majd róla részletesebben is. A csomagolása sajnos nem bőröndbarát, nem merem utaztatni: hiába lehet elfordítani a pumpát, nem egy masszív szerkezet, zárt állásnál is jön belőle olaj.

Érdekel: még nem mélyedtem el annyira a témában, hogy konkrét listám legyen. Ahogy egyre melegebb lesz, valószínűleg nem is fogja igényelni a bőröm az esti olajat. Ötleteket azért ebben a témában is szívesen fogadok!

DSCF3112

Összefoglalás:

A jelenlegi rutinom kellően nagyszámú elemből áll ahhoz, hogy mindig a bőröm igényeinek megfelelően tudjam ápolni esténként. Tehát arra is van megoldásom, ha

  • nagyon száraznak, húzódónak érzem,
  • vagy túlzottan olajosnak látom, esetleg kijött egy-két pattanásom,
  • és ha teljesen elégedett vagyok a bőrömmel, azt az állapotot is fenn tudom tartani legalább másnap reggelig.

Nem írtam arról, hogy hol helyezkednek el a fátyolmaszkok az esti rutinomban. Ennek egészen egyszerűen az az oka, hogy nem használok rendszeresen fátyolmaszkokat. Viszont van a blogon bejegyzés róluk, Clara012 jóvoltából, és én is tervezem folytatni a sort, ha elég anyag összegyűlik hozzá.

DSCF3116

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

Esti rutin – Arcápolás 2016/2017.” bejegyzéshez 30 hozzászólás

  1. A Garnier mentes tonikot Neked köszönthetően próbáltam ki, magamtól valószínűleg nem akadtam volna rá. Tényleg nagyon jó, én előtte a Benton Snail Bee Skint használtam amit utáltam mert olyan volt, mintha csapvízzel kenegetném az arcom, nulla volt a hidratáló hatása (és sokkal drágább is!), a Garnier pedig kellemes csalódás volt ezután, már egy rétegben is viszonylag jól hidratált.
    Kíváncsi vagyok, hogy neked a COSRX galactomyces essence mennyire fog beválni, én eléggé ragaszkodok hozzá, újra is vettem, de pontosan nem tudom megmondani, hogy miért, talán azt szeretem, hogy szépen lehet rá rétegezni mindent.
    A Benton snail bee lotion nekem is fogyóban van, nem tudom még, hogy újravegyem e. Az ordinary nagyon csábító, lehet kipróbálom helyette azt.
    Az arcmasszázsnál van egy konkrét “koreográfia” amit követsz vagy mindig rögtönözni szoktál?

    Kedvelik 1 személy

    1. Nagyon örülök, hogy szereted a Garnier tonikot! Lehet, a tesztes poszt alapján picit úgy tűnik, mintha én találtam volna fel a spanyolviaszt, de nem ez a helyzet, mások már sokkal régebben rájöttek arra, hogy ez egy egészen jó tonik, én is így vettem meg.
      😀 Az Ordinary-rendelés még kemény dió lesz mindkettőnknek, azt hiszem.
      Az arcmasszázshoz nincs koreográfiám, jobb is lenne idézőjelben használnom ezt a kifejezést. Csak arra szoktam figyelni, hogy felfelé mozgassam a bőröm, ne lefelé, és ne nyújtsam nagyon, meg lassabb, kisebb mozdulatokkal haladjak. Valójában csak az a célom, hogy alaposan megtisztítsam az arcom, ennek a hozadéka a mini spa-élmény. 😀 De ha jól sejtem, te otthonosabb vagy a témában, igaz?

      Kedvelik 1 személy

      1. Én ha meghallom, hogy Garnier szót kikapcsol az agyam, nem a kedvenc márkám, de mikor megláttam Nálad (és tudom, hogy milyen szempontok szerint vásárolsz) felkeltette az érdeklődésem 🙂
        Mióta láttam Lisa Eldridge videóját az arcmasszázsról azóta érdekel a téma, sok videót néztem, hogy milyen mozdulatok vannak, ki is próbálgattam őket de sajnos nem találtam neki helyet a rutinomban (még). Az olajos arclemosásnál próbálkoztam én is ilyen kettő az egyben dologgal, sminklemosás és masszázs egyben de az túl rövidke ahhoz, hogy hatása legyen szerintem.

        Kedvelik 1 személy

  2. Olyan jó, hogy nem csak azokról számoltál be, amiket átlagosan használsz, hanem mindenről, amit kipróbáltál 🙂
    A Garnier tonikot én is a te ajánlásodra vettem, és szeretem is, de valamiért az Cosrx AHA/BHA tonikot jobban. Talán a gyulladáscsökkentés miatt, volt az elmúlt napokban egy csúnya akném, és elég szépen lehúzta reggeli-esti használat + egy pötty BHA mellett.
    Az arclemosó nálam is a spórolós kategória. Nem mertem még nagyon drága termékre beruházni, mert amilyen gyorsan fogy, sajnálok rá 3-4 ezer forintot havonta kiadni. Úgyhogy egyelőre én is a kedvező árú, könnyen elérhető termékeket részesítem előnyben. A mosdókenőcsöt régen használtam én is, aztán újra elő akartam venni, de megijedtem az alkoholtól, viszont mivel te is azt írod, hogy szinte észre sem venni és igazából én se emlékszem ara, hogy bármilyen negatív hatása lett volna a bőrömre, erősen gondolkodom, hogy visszahozom a rutinomba, télre, meg amíg hidegebb van mondjuk mindenképp, szeretném télen a gélesebb állagú lemosókat elhagyni.
    Pont a héten jutottam el odáig, hogy leadjak egy The Ordinary rendelést, és iszonyatosan várom. Retinolt, azelainsavas hámlasztót, niacinamidot (ezt a C vitamin helyett) és egy primert rendeltem, alig várom, hogy megérkezzenek (mindezért összesen fizettem kb 28 eurót, ingyenes szállítással, még mindig nem fogtam fel 😀 ).
    A Hada Labot én is egyre kevésbé érzem hasznosnak, viszont kis kiszerelésben az Arbutinosat szeretném kipróbálni, nagyon ráállok most a folthalványításra 😀
    A PHA nekem is nagyon felkeltette az érdeklődésem, már várom, hogy kaphatóak legyenek 🙂

    Kedvelik 1 személy

    1. Örülök, hogy tetszett a koncepció! 🙂
      Igen, biztos vagyok benne, hogy az AHA/BHA toner nagyon hasznos lehet aknés bőrre. Én azért vettem anno, hogy fokozzam a hámlasztók hatását, de nem láttam különbséget.
      A mosdókenőcs alkoholtartalmával kapcsolatban Petrán Ágnest kérdeztem meg, tőle származnak az infók. Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a spórolási ösztönnel, valahol muszáj mértékletesnek lenni. 🙂
      Remélem, írsz majd az arbutinos tapasztalataidról!
      A PHA-mintám kipróbálásáig még nem jutottam el, de ami késik, nem múlik.

      Kedvelés

  3. Én habzó arclemosónak a Balea med ultra sensitivet hasznalom már több mint egy éve, szerintem jó és az ára is baráti.
    Esszenciák közül esetleg majd nézd meg a Mizon Skin Power Original First Essence-t, nekem ez van és szeretem, galactomices tartalma ennek is 94.5% és árban is jó, 210ml van 16$ körül. Fent van Krémmánián is.
    Használom a Cosrx 7%-os aha hámlasztót, a teljes kiszerelés van meg, én nem érzem büdösnek ☺.
    Jaj, az Ordinary termékek engem is felcsigáztak 😊 főleg, hogy már itthoni webáruházból is rendelhetők, igaz nem a teljes termékskála még.

    Kedvelik 1 személy

    1. Köszönöm az ajánlókat! Kíváncsi vagyok erre a lemosóra, legközelebb megveszem. A Mizonról is olvastam nagyon jó véleményeket, szóval akár mehetne is a kívánságlistára. 🙂 A COSRX AHA-ból valószínűleg az én mintám volt romlott. De a PC is hónapokig elég. Te milyen gyorsan tudsz elfogyasztani egy ilyen 100 ml-es hámlasztót?
      Az Ordinary-rendelést már nagyon várom, de még fel sem adták sajnos. :/ Niacinamid, buffet és a hidratálókrém fog érkezni.

      Kedvelés

      1. Én a cosrx aha-t heti kétszer hasznalom, és így kb az idők végezetéig elég lesz…vagy inkább rám romlik.. majdnem egy éve vettem és a fele fogyott el.
        Egyébként érdekelne majd az új Cosrx Pha is ha kapható lesz majd.
        Ordinaryból a retinolos szérumot és a Buffet-t néztem ki, a magyar webshop mondjuk már ki van fosztva 😦

        Kedvelik 1 személy

        1. Én a BHA-val vagyok ugyanígy, talán a nyár elejére elfogy így másfél év után… Számomra egyébként lassan kezd átláthatatlanná válni a hámlasztódömping, hol vannak már azok a sanyarú idők, amikor csak a Paula’s Choice volt elérhető. 😀

          Kedvelés

  4. Helóbeló! Én a double cleansinget tolom, de próbáltam az oil cleansinget is anno. Utóbbi nem jött be, mert 1. nehezebb volt megtalálni a megfelelő olajösszetételt (oliva és ricinus kettősével próbálkoztam, 2. let’s be real: mire bemelegedett a víz, és be tudtam áztatni a törcsimet, tiszta rosszul éreztem magam, mert pazarlásnak tűnt folyatni a vizet, 3. az a rengeteg törölköző, amit mosni kellett 😛 , ráadásul olajosak voltak… 4. ain’t nobody got time for this. A double cleasnig jobban bejött, bár ez is időigényes, viszont a masszázs fincsi benne, és a szempillámnak-szemöldökömnek jót tesz az olaj (jojoba). Lemosásra én ezt használom: http://kremmania.hu/kremek/cv-cadea-vera-25-2in1-mosakodogel-szemfesteklemoso Szerintem elég kímélő, tökéletesen eltávolítja az olajat, és egy héten egyszer “kefélek”, a Rossmannban vehető Rival de Loop (szerintem annyira jó ez a márkanév, a loop a végtelen jelére utal, szóval rivalizálsz a kortalansággal, LOL) arckeféjével. A bőröm nagyon szereti ezt a rutint, sokkal kisimultabb, kisebbek a pórusaim, nem zsírosodom, pedig hajlamos vagyok rá, és ragyám sincs. Yaay!

    Kedvelik 1 személy

    1. Na jó, akkor most vállalom a műveletlenség bélyegét is: mi a különbség a double cleansing és az oil cleansing között? :$ Én azt hittem, a kettő ugyanaz. :$
      Hát igen, pl. gázcirkó mellett általában örökkévalóság kivárni a meleg vizet (a régi lakásunkban), de bojler (a szüleimnél) vagy távhő (nálunk) mellett ez nem akkora gond. 🙂 A CV-t majd megnézem, ha Müllerben járok, de az nekem eléggé kiesik sajnos. A Rival de Loop nevének értelmezése zseniális, sosem jutott még ez eszembe! Ezek az arctisztítókefék annyira nem vonzanak, de hallottam, hogy sokan szeretik, tök jó, hogy neked bevált. 🙂 Én most kísérleti jelleggel vettem egy csomag mikroszálas kendőt a DM-ben, és ezeket nedvesítem be, így törlöm át a mosakodókenőccsel bemasszírozott arcomat. Ég és föld a különbség pl. a micellás vizes + habzó lemosós arcmosáshoz képest! Sokkal tisztábbnak látom tusolás után a pórusaimat, ezeket a kendők pedig meglepően jól “tisztulnak”. Igaz, sima növényi olajjal nem próbáltam őket, csak ezzel a Naturland kenőccsel.

      Kedvelés

      1. Az oil cleansing azt hiszem, ayurvedikus gyökerekkel rendelkezik, a “hasonló oldja a hasonlót” elve alapján működik. Az a lényege, hogy egy speciálisan a te bőrtípusodnak megfelelő olajkeveréket csinálsz (pl. én 3:1 arányban kevertem az olivaolajat a ricinusolajjal, mert kellett a hidratálás is, de mivel zsíros a bőröm, kellett egy “szárazabb” olaj), ezzel masszírozod át az arcodat, majd egy melegvízbe mártott és kicsavart törölközővel törlöd le, de ezelőtt kicsit hagyod az arcodat gőzölődni. Többször is meg kell ismételni a folyamatot, hogy az összes olajat eltávolítsd, így elég időigényes… Nekem nem volt meggyőző, mert időigényes és nem is tett csodát a bőrömmel.
        A mikroszálas kendők engem is érdekelnek, utánuk is nézek :), de a micellás víz nem volt rám túl nagy hatással (Garnier), amolyan úri huncutságnak érzem, de lehet, hogy azért, mert egyszer egy francia blogger azt írta, hogy ő nem használ sima vizet arcmosásra, csak biodermás micellásat, mert a párizsi víz kemény. 😀

        Kedvelik 1 személy

        1. Köszönöm az információkat! Azt hiszem, maradok a double cleansingnél…
          Kislányként azt olvastam Kim Basingerről, hogy csakis Evian ásványvízben hajlandó mosni a haját. 20 évvel később én is Kim Basingernek érezhettem magam, amikor ott álltam besamponozott fejjel a fürdőszobában, de közben az egész utcában elzárták a vizet, és az öcsém hozott nekem ásványvizet a kisboltból, hogy legyen mivel leöblíteni a hajam. 😀

          Kedvelés

  5. Sziasztok! Azért jöttem, hogy kicsikét rábeszéljelek az oil cleansing methodra, mert olyan csodás. 🙂 Mármint nekem mindig nyűg volt a sminklemosás, de most már a kedvenc lépésem a rutinban. Évekig a rózsaszín Bioderma micellás vizet használtam, de tavaly ősszel annyira átment érzékenybe a bőröm, hogy az is fájt, ha vattakoronggal töröltem át, ezért váltottam az oil cleansing-re, hogy ezt kikerüljem. (Igazából nem egyszerre, mert nagyon tanácstalan voltam, hogy most mi legyen, ezért kb. két hétig csak tejjel voltam hajlandó arcot mosni. 😀 )
    Szóval én úgy csinálom, hogy egy rész extra szűz olíva olajat, fél rész ricinusolajat, és fél rész avokádóolajat elegyítettem. Az avokádóolaj azért jön jól, mert enélkül olyan viszkózus, hogy kényelmetlen kenni, de gondolom más hasonló is megteszi, nekem pont ez volt itthon. A pihepuha mikroszálas kendő pedig langyos vízzel is lehoz mindent, de mindent. Így a vízfelmelegedésre sem kell sokat várni, másrészt a rosaceás bőröm miatt nem kockáztatok forró vízzel. Ezután még egy kör arcmosás jön nálam a Balea Med-es Ultra Sensitive Arctisztító tejjel, csak a biztonság, és a híresneves double cleansing kedvéért. 🙂 Mikor először próbálkoztam ezzel, volt még a Biodermából, úgyhogy leellenőriztem a hatást vele, makulátlan maradt a vattakorong, úgyhogy én maximálisan elégedett vagyok. 🙂

    Kedvelik 1 személy

    1. A szemsmink lemosását én is sokáig hatalmas nyűgként éltem meg, főleg a Maybelline Lash Senastional használata ÉS micellás víz mellett. Amikor elkezdett érdekelni az olajos arctisztítás, épp frissen bontott sárgabarackmag-olaj volt itthon, azt csepegtettem vattakorongra, aztán hajrá. Köszönöm, egy alkalom elég volt belőle: csípett, homályosított. (De most már legalább tudom, pontosan mit utáltam régen a Balea sárgabarackmag-olajos sminklemosó tejében.) Az általad említett olajokkal (olíva, ricinus, avokádó) nekem személy szerint annyi a problémám, hogy eddig nem próbáltam őket az arcomon, viszont azt olvastam, hogy ezek mindegyike a “nehéz bőrérzetű” olajok közé tartozik, nekem meg zsíros a bőröm, és lehet, hogy hatékony lenne a keverék, de hosszú távon utálnám magamra kenni. 😀 Persze a puding próbája az evés, szóval akár még nekem is beválhat. 🙂 Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a tippjeidet! Remélem, máskor is jössz majd olvasni a Habos Kakaóra. 🙂 Neked száraz a bőröd amellett, hogy érzékeny és rozaceás?

      Kedvelés

      1. Jaj, hát persze, hogy jövök, az archívum elejéről kezdtem, és idáig jutottam eddig, (najó, a karácsonyosokat kihagytam) de minden nagyon tetszik! 🙂 Azt megértem, hogy a nehézsége miatt ódzkodsz az olajoktól, de mivel a törlőkendővel úgyis teljesen leszeded, utána olyan, mint ha ott sem lett volna. Nem is lenne értelme utána egy rétegzős rutinnak, ha nem jönne le. És nekem a szemem sem csípi, pedig egy drámai tusvonalas sminknél aztán kenek oda eleget. 😀 Igen, száraz volt, míg így el nem kezdtem értelmesen beleásni magam a bőrápolásba, most már így tök normál szerintem, hónapok óta nem éreztem húzódást, vagy viszketést. Csupa öröm. 🙂

        Kedvelik 1 személy

        1. De jó, örülök, hogy sok, kedvedre való tartalmat találtál, és kedves tőled, hogy ezt meg is osztottad! (Nagyon jólesnek az ilyen visszajelzések.) Aztán az is tök jó, hogy elégedett vagy a bőröddel, olyan nagy magabiztosságot tud adni, nem? 🙂 Az olajos lemosókkal való személyes tapasztalataimról szeretnék majd írni később egy posztot, végül is témába vágna, hogy kipróbáljam az OCM-et is, és egyébként is akartam még az olajokról olvasgatni. Izgi lesz! 😀

          Kedvelés

          1. Legjobban az tetszett, hogy kakaórecepttel kezdted, és hogy a termékek, amikről írsz, nem csak hatékonyak, de költséghatékonyak is. 😀 Na örülök, hogy lesz olajos bejegyzés, kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Jól mondod a magabiztosságot, de nekem az is sokat dobott rajta, mikor volt pár kemény hónapom preorális dermatitissel… Kénytelen voltam az idő alatt elég para arccal, smink nélkül élni, és nem történt semmi tragédia. 🙂 (Persze azért hibátlan bőrrel plusz kevés sminkkel a legjobb, nem tagadom:))

            Kedvelik 1 személy

            1. Azt hiszem, te már egy magasabb szintű ligában játszol, ami a hiúságot illeti. 🙂 (Irigyellek is! 🙂 ) Az iszonyatosan karikás szemeim miatt akkor sem szívesen megyek az utcára smink nélkül, ha egyébként teljesen jó állapotban van a bőröm.

              Kedvelés

              1. Hát szerintem ez a túl sokat foglalkozok vele, és besokallok, ezért átmegyek az “egészet leszarom” állapotba dolog miatt lehet. 😀 A karikás szemeket ne is mondd, szerintem nekem azon csak az segítene, ha otthagynám az egyetemet. De ha már így szóba hoztad, elmesélem a legújabb találmányomat. Nézegettem szemkörnyékápolókat, mert nagyon száraz volt ott a bőröm, és rájöttem, hogy náthakor az orrom környékén a kakaóvajas Himalaya ajakbalzsam csodákat tesz, azóta a szemkörnyékemre is azt kenek, és hibátlanul teszi a dolgát. 😀

                Kedvelik 1 személy

                1. Wow, sosem jutott még eszembe ilyen minimál INCI-s ajakbalzsamot szemkrémként használni! Amióta írtad a ricinusolajos lemosás, kicsit kattogni kezdett az agyam az olajokon, és arra gondoltam, az OCM-mel két legyet üthetnék egy csapásra, mert ha kerülne itthonra ricinusolaj, azt bizony rákenném a ritkás szemöldökömre is! Na, de vajon egy ricinusolajos ajakápolóstifttel nem lenne sokkal könnyebb szemöldököt növeszteni? Kérdés persze a hatékonyság. Szóval ezek most ilyen elméleti agymenések, mert szemkörnyékre (is) használandó termékből jelenleg három van nekem, és a tökéletes ajakápolót is megtaláltam a kamillás Alterra formájában.

                  Kedvelés

Kommentek

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .