Pillázás – Essence The False Lashes Extreme Volume & Curl szempillaspirál | Teszt

A szempillaspirálok varázsereje tagadhatatlan. Sminkeléskor az én arcomon is a pillák kifestése idézi elő a leglátványosabb változást a korrektorozás és a szemöldökformázás mellett. De mivel a pilláim egyenesek, rövidek, vékonyak, ritkásak és világosak, úgy gondolom, felesleges high end darabokra költeni a pénzem, és a drogériásaknál is nagyjából kétezer forint körül van az a lélektani határ, amelynek átlépéséhez nagy elszánás  és sok, nagyon meggyőző vélemény (értsd: instant agymosás) kellene. A tesztben szereplő Essence The False Lashes Extreme Volume & Curl spirált 1049 forintért vettem a Rossmannban.

Pillázás Szempillaspirálteszt

Hosszú ideig (hajlított) szilikonkefés szempillaspirálokat (Lovely és Maybelline) használtam, mert úgy vettem észre, ezekkel tudom kihozni a maximumot a rövid, egyenes pilláimból. De a Lovely Curling Pump Up tüskéit egy idő után túl durvának éreztem, és a festék is hamar beszáradt, irritálta a szemem. A Maybelline Lash Sensationalnél és annak Intense Black változatánál a kefével ugyan nem volt bajom, de a festéket annyira nehéz volt lemosni, és olyan csúnyán le is tört pár pillám, hogy közel egy évnyi használat után úgy döntöttem, kipróbálok valami mást, és ismét adok egy esélyt a hagyományos keféknek. Hajlítottat szerettem volna az ívelés miatt, de nem túl nagyot és ducit, mert azzal mindig nagyon összemaszatolom a szemhéjam. Így jött képbe az Essence The False Lashes Extreme Volume & Curl.

dscf1105dscf1106dscf1107

Tíz ml festék van a tubusban. A leírás szerint ez a spirál dúsít, hosszabbít és ível, így biztosítja az extrém műszempillahatást.

Tapasztalataim

szempillas-kollazs3
Natúr arc, natúr pillák
szempillas-kollazs2

Essence The False Lashes Extreme Volume and Curl szempillaspirál. A felső képen egy, az alsó képen két réteget vittem föl.

Pozitívumok:

 • A kefe jól kézre áll, nem túl duci, nagyjából illeszkedik a felső szemhéjam ívére.
 • Nekem most felüdülés a puha sörték érzete a keményebb szilikontüskék után.
 • A festék krémesebb állagú és sötétebb, mint pl. a már említett Lovely vagy Maybelline spirál esetében. A kevésbé folyós állag elvileg kedvez a rétegezésnek, a sötétebb festék pedig látványosabb keretet ad a szemnek.
 • A szememet nem irritálta eddig a festék.
 • Kicsit könnyebb lemosni, mint a Maybelline Lash Sensationalt. De ehhez is szükséges egy jó (kétfázisú) sminklemosó, a micellás vizet kevésnek érzem hozzá.
 • Egy réteg is szépen befedi a pillákat, kicsit hosszabbítja őket. Két réteg már picit látványosabb, nálam főleg a szempillák tövénél. Egy egyszerű, hétköznapi sminkhez talán nem is annyira illik. (Esetemben persze még így sem lehet összetéveszteni a műszempillával.) Három rétegben nekem már egyáltalán nem tetszett, nehezek, merevek, összetapadtak lettek a pilláim.

Negatívumok:

 • A kefe egyelőre (két hét használat után is) túl sok festéket vesz fel, még lehúzgálás után is bőven van rajta felesleg. Így az ígért dúsítás inkább tapasztásban, csomósításban nyilvánul meg. Pici göböcskék főleg a második rétegnél alakulnak ki.
 • Felvitelkor a festék potyog! Pici darabkák hullanak a szemem alatti területre. Nagyon zavaró, hogy még “takarítani” is kell spirálozás után. A Maybelline Lash Sensationalnél erre sosem volt szükség. (Érdekes, hogy egyébként száradás után a spirál nem pereg, a nap végére sem.)
 • Gondolom, a kefe csupán enyhén hajlított formája miatt az ívelés sokkal kevésbé látványos esetemben, mint a Maybelline Lash Sensationallel.
 • Az alsó szempilláimhoz nem igazán áll kézre a kefe, nehéz vele szépen dolgozni.

Összességében:

Nem ez álmaim spirálja, még drogériás szinten sem. Biztos, hogy nem fogom újravenni. Annak, aki szereti azzal tölteni az idejét, hogy (két réteg) spirálozás után egy tiszta spirálkefével még ki is fésülgeti a pilláit, és egyébként is hosszú, dús és ívelt pillái vannak, lehet, hogy jobban fog tetszeni ez a spirál. Engem nem győzött meg. Elhasználom, mert azért nem kuka-kategória, és mert én egyspirálos lány vagyok, egyszerre egyet szeretek használni. Ha több áll itthon felbontva, akkor biztosan akad olyan, amit még az előtt ki kell dobni a szavatossági idő lejárta miatt, hogy teljesen elhasználtam volna. (A szempillaspirálok szavatossága általában elég rövid, úgy tudom, három hónapnál tovább nem ajánlatos használni, mert addigra már annyira elszaporodnak a tubusban a baktériumok, hogy gyulladást okozhatnak.)

Ha tetszett, amit olvastál, Bloglovinnal is követheted a blogot!

A Habos Kakaó Facebook-oldalát itt találod.

Pillázás – Essence The False Lashes Extreme Volume & Curl szempillaspirál | Teszt” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Visszajelzés: Öt nem | Habos Kakaó

Kommentek

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.